Pizza Akdeniz

Turks

Pizza Akdeniz
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenTurks
SpecialiteitPizza
Accommodatie live muziek
Prijzen
Budget €20
Voorgerecht €5 tot €11
Hoofdgerecht €5 tot €15
Nagerecht € tot €
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 00:00
di van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 00:00
wo gesloten
do van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 00:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 00:00
za van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 00:00
zo van 12:00 tot 15:00 en van 17:30 tot 00:00

Over Pizza Akdeniz

Aan het begin van de Sleepstraat, in Sluizeken, vind je Akdeniz. Al sinds jaar en dag een gevestigde waarde om Turks te eten in de stad. En het succes leidde er blijkbaar toe dat de zaak gevoelig kon uitbreiden, het moment dus om nog eens binnen te springen om te zien of de formule nog werkt.
Het is een doordeweekse avond als we er binnenstappen langs de vernieuwde ingang. Een ober kijkt ons aan, zegt niets en loopt ons dan straal voorbij om iets te zeggen tegen de man achter de toog. Samen verdwijnen ze in de keuken terwijl we verder wachten tot iemand ons een tafel aanwijst. Het is wat vreemd, maar we laten het maar zo.
Uiteindelijk komt een derde jongeman uit de keuken en kijkt ons verrast aan. We vragen een tafel voor twee en we krijgen een plaatsje aan het raam. Of eigenlijk: aan de vitrine, want het raam is meters hoog en breed. Het interieur van dit nieuw gedeelte verschilt dramatisch met het oude interieur dat veel donkerder was. Nu baadt de zaak in het licht en zijn de muren in een modern bordeaux-rood geschilderd. Dat steekt dan weer af met de de rieten stoelen die er duidelijk al enkele jaren dienst op hebben zitten. 'Het lijkt wel een cafetaria', laat mijn tafelgenoot, een kunstenaar, zich ontvallen.
Maar goed, we zijn hier om te eten en om bij te praten, dus laten we het interieur voor wat het is en richten ons op de kaart. Mijn vriend gaat voor de Kalamar (€11), de calamares, en ik voor de patlican kizartma (€6,75), aubergines in yoghurtsaus, als voorgerecht. We vragen een karafje rode huiswijn (€10). Vlot brengt de ober de wijn, een mandje met brood en het obligate bordje met pepers, kaas en wat olijfjes.
De wijn is te koud en flets-fruitig naar onze smaak, maar goed. Op een kwartier tijd staan de voorgerechten op tafel. Mijn aubergines zijn smakelijk gegrild, maar het is zoeken in de immense hoeveelheid zurige yoghurt waarin ze drijven. De helft zoveel yoghurt was ruim voldoende geweest, maar lekker is het wel. De calamares daarentegen zijn vreselijk. Ze zijn ooit eens gefrituurd, maar niet recentelijk, ze werden opgewarmd en zijn daardoor taai en smaakloos. De vergelijking met rubber is snel gemaakt en ze worden dan ook maar deels opgegeten, het begeleidend slaatje kan de pijn niet verzachten.
We hopen op beterschap bij de twee Turkse pizza's, de pides, die we bestelden. Ik krijg de pide Akdeniz (€9), die heeft een wat pikant sausje dat best smaakt en ook de groentjes hebben nog genoeg textuur en zijn lekker. Maar in de versneden scampistukjes die op de pide liggen zie ik duidelijk het darmkanaal nog doorlopen en dat is een flinke afknapper.
Aan de overkant gaat de pide vlot binnen. Het vlees is goed doorbakken en de champignons zijn nog sappig, maar we vragen ons af of de saus nu zelfgemaakt is of toch uit een doosje komt. We hopen het eerste, maar we vrezen het tweede.
Uiteindelijk betalen we e43,75 en we voelen ons bekocht. De Akdeniz is niet meer zoals in onze herinneringen.

'Wat ooit een van de beste Turkse restaurants was, is nu een teleurstellend cafétaria geworden'

woord Thierry Van der Maelen
(21/10/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Pizza Akdeniz

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  1/5

 
  1/5

Stefanie - 2/09/15 13:31

Veel duurder dan andere Turkse restaurants en minder lekker eten.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Pizza Akdeniz

buurt: Sluizeken - Tolhuis
sluizeken 21
9000 Gent
Tel: 09/233.12.51

toon kaart


meer Turks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden