Basta Resto

Internationaal

Basta Resto
© Basta resto
Kenmerken
KeukenInternationaal
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €30
Voorgerecht €6 tot €12,50
Hoofdgerecht €11 tot €24
Nagerecht €5,50 tot €7,50
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 23:00
di gesloten
wo van 12:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 00:00
vr van 12:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 00:00
zo van 12:30 tot 22:00

Over Basta Resto

Zeg niet zomaar Itialiaan tegen Basta Resto. Onder het motto 'Gewoon lekker en daarmee basta!' serveren ze hier 'la cucina Italiana e meditteranea' met een twist.'Een heldere dinerervaring met onze open keuken', muziek die 'je zal opliften' en de 'dynamieken van fusion kitchen'. Basta Resto belooft hier en daar eigenaardige dingen op zijn website, maar dat het design trendy is en de sfeer vriendelijk, klopt als een bus. Italiaans voert de boventoon op het prettig geprijsde menu, weliswaar met originele twists en smakelijk klinkende uitstapjes richting de Tex-Mex, Griekse en zelfs Russische keukens. Met een voorgerecht heb je hier eigenlijk al gegeten, merken we wanneer we de veggie, in look en ei gegrilde spinaziequesadilla met fetakaas en champignons (€ 7) en de toast met babyspinazie, avocado, basilicum en mozarella (€ 7) krijgen voorgezet. De kaaswraps zijn sappig, mals en royaal gevuld, de dubbele toasts kakelvers bereid en mooi krokant. Ik drink er een glas pino grigio (€ 5,50) van het huis bij, de bio ice teas (€ 3,50) van mijn tafelgenoten komen - zoals het hoort in een hippe keet als deze - in een bokaal. Ook de hoofdgerechten scoren hoog qua hipgehalte. De Jamie Oliver's Italian Burger (€ 11), een dik belegde kanjer met pastrami, mozzarella en een pestosaus, wordt geserveerd in een houten kratje, met dikke aardappelpartjes in een ijzeren frituurmandje en een eenvoudig slaatje erbij. Een koopje, deze goddelijke burger! Ik speel intussen kokenetentje met mijn steak (€ 20), die enkel is dichtgeschroeid en die ik zelf verder kan bakken op een sissend hete lavasteen. Origineel en extra lekker in combinatie met de pofaardappel en de barbecue-, mosterd- en champignonsausjes erbij. Naast mij komt het vegan mediterraans stoofpotje (€ 15) op tafel, een pittige ratatouille met wortelen, aubergine, courgette, paprika en uien. Behalve lekker zijn ze hier ook nog beleefd: 'thank you', zegt het rekeningbakje dat de dienster neerzet. Met z'n drieën betalen we € 92: prijs-kwaliteitgewijs een meer dan faire prijs.

Lekkere nieuwkomer met een prettig geprijsde menukaart

woord Caroline De Ruyck
(4/10/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Basta Resto

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  3/5

 
  5/5

paul - 10/12/17 23:43

Verschillende malen geweest en deze recensie klopt wat mij betreft...lava stone de max andere gelegenheid pasta gegeten zalig... bediening vriendelijk en rekening mild... de 4 sterren die jullie geven zijn terecht !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

LM - 28/11/17 12:04

Na de mooie recentie dachten we Basta eens uit te proberen voor mijn verjaardag. Jammer genoeg een tegenvaller... Toen de bestelling werd opgenomen kreeg ik te horen dat de carpaccio niet gegeven kon worden op het spits uur wegens te arbeidsintensief. Dan maar een quesadilla zoals mijn tafelgenoot. Ook de tonijnsteak die ik wilde bestellen als hoofdgerecht gaven ze blijkbaar niet meer omdat hij te droog zou worden op de lava-steen. ?? (leg hem dan net voor aan tafel gaan erop?) Blijkbaar waren dan ook de quesadilla's op! Toen ik de dienster vroeg; dan zijn er maar 2 keuzes meer? Ze koudweg 'JA' antwoordde. Beiden gingen we dan maar voor de kip. Murphy ten top; kwam voor mijn partner ook nog eens de verkeerde bestelling op tafel. De hamburger en filet pur waren behoorlijk, een dessert gingen we dan maar elders eten. De tafel naast ons vroeg of ze de overschot (meer dan de helft) konden meenemen, maar dat bleek niet mogelijk. Hip kader maar eten en bediening waren ondermaats..

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Basta Resto

buurt: Zuid
Zuidstationstraat 2
9000 GENT
Tel: 09/336.70.75

www.bastaresto.com

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden