Cote A L'Ost

Belgisch-Frans

Cote A L'Ost
© Côte à l'Ost
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Prijzen
Voorgerecht €9 tot €21
Hoofdgerecht €16 tot €53
Nagerecht €7 tot €10
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
di van 18:00 tot 22:00
wo gesloten
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00

Over Cote A L'Ost

Vorige zomer opende vlakbij het Aalsterse Vredesplein Cote A L'Ost de deuren, een restaurant dat volledig de kaart trekt van de traditionele Frans-Belgische keuken. Kun je dat nog maken in deze tijden? De zaak is vrij donker qua kleuren en er valt ook weinig natuurlijk licht binnen. Sfeervolle lampjes creëren een boudoirachtige sfeer. Op de houten tafels liggen leren lopers. De vriendelijke ober brengt me -per abuis- een Engelstalige kaart. Er komt hier blijkbaar een internationaal publiek. Ik vraag toch maar naar de Nederlandse versie. Oesters, escargots, ganzenlever, kreeft, zwezeriken, filet pur, zeetong, vol au vent, stoverij... traditioneler kan niet. Ik begin met een klassieker: picon vin blanc (€ 7), in een gewoon wijnglas in de plaats van het gangbare long drink glas en geserveerd met wat groene olijven. Wat mager als amuse. De suggestie van de chef is - niet vreemd, gezien de naam van het restaurant - Australian tomahawk, een stuk vlees waarmee je een boer van zijn paard kunt slaan. Helaas enkel voor twee personen en ik ben in mijn uppie. Ik kies roggevleugel met kappertjes (€ 26), voorafgegaan door asperges op zijn Vlaams (€ 17). De bereiding is basic - 4 asperges, ei, peterselie, botersaus- maar subliem. Ik drink er een Pays D'OC bij van grenache en viognier (€ 4), de enige wijn die per glas verkrijgbaar is, maar zeer fris en knapperig. De cuisson van de roggevleugel is onberispelijk. Maar je krijgt wel heel veel boter bij de vis. Mijn bord baadt in de botersaus. En de garnituur- wat cresson en drie gekookte aardappelen - is een beetje lomp. Op zich is er niets fout met old skool keuken, zolang die goed bereid is en wat verfijning heeft. Dat laatste is hier een beetje zoek.

Old skool Franse keuken die een stuk verfijning mist.

woord Geert Bouckaert
(31/05/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Cote A L'Ost

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Cote A L'Ost

Vrijheidstraat 56
9300 AALST
Tel: 053/78.79.99

cotealost.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden