Brasserie Estelle

Belgisch-Frans

Brasserie Estelle
© Estelle
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €40
Voorgerecht €7 tot €15
Hoofdgerecht €16 tot €27
Nagerecht €7 tot €12
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 00:00 en van 00:00 tot 21:30
di gesloten
wo gesloten
do van 11:30 tot 00:00 en van 00:00 tot 21:30
vr van 11:30 tot 00:00 en van 00:00 tot 21:30
za van 16:00 tot 00:00 en van 00:00 tot 21:30
zo van 11:30 tot 00:00 en van 00:00 tot 21:30
Tapaskeuken op vrijdag en zaterdag open tot 23u

Over Brasserie Estelle

Brasserie Estelle brengt nieuw leven in Vinkt, een gehuchtje langs de gewestweg Deinze-Aalter. Met een straatterras mikken de uitbaters binnenkort ook op fietstoeristen Met de naam 'Estelle' ¿ een verwijzing naar het Latijn voor ster ¿ knipogen de zaakvoerders naar het verleden van het dorp: hier was ooit café De Ster gevestigd, met vlakbij de herbergen De Zon en De Maan.'Het Vinkts firmament', noemt men in de volksmond nog altijd dit kruispunt. Na jaren leegstand werd het café gerenoveerd tot een gezellige brasserie in lodge stijl: veel warm hout, ruwe muren, een aperitiefhoekje met een Chesterfield en veel romantische tweepersoonstafeltjes.Behalve brasserieklassiekers lonken op de kaart een tiental tapas, op krijtborden staan de seizoensgebonden suggesties. Bij onze coupes Torre de Gall (€ 6), een Catalaanse cava van topklasse, laten we de tapasmix (€ 12) aanrukken: een houten snijplank met een tiental kleurrijke kommetjes met olijven, kleine zoete pepers gevuld met kaas, blokjes Manchego, grissinis, cashew- en amandelnoten en toastjes met dips. Veel en verzorgd, maar ook prijzig en een tikje ongeïnspireerd. Over de hoofdgerechten moeten we niet lang twijfelen: ik kies de stoverij van varkenswangetjes (€ 20), aan de overkant wordt het kabeljauw met asperges (€ 27). Uitbater Filip, de charme zelf, geeft tekst en uitleg: de waanzinnig lekkere, boterzachte stukjes vlees gaarden in een mix van tafelbier en het Ruiseleedse streekbier Urthel. De reuzemoot licht gebakken kabeljauw kreeg het gezelschap van vier met zeekraal versierde asperges en een onweerstaanbare mousselinesaus: perfect luchtig met een zalig frisse citroentoets. Ik krijg er een kom fijne frieten en een eenvoudig slaatje bij, voor mijn gezelschap komen gebakken patatjes met peterselie op tafel. Nog meer verwennerij volgt met verwenkoffies (€ 7), geflankeerd door een slagroomhorentje, advocaat, stukjes rijst- en appeltaart en een assortiment boterkoekjes. Voor € 95 aten we bijzonder lekker en gezellig bij mensen met een hart voor hun vak en voor hun klanten.'Stijlvolle brasserie met een dagverse kwaliteitskeuken.'

Stijlvolle brasserie met een dagverse kwaliteitskeuken.

(26/04/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brasserie Estelle

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Brt - 26/04/17 10:51

Heel.lekker bij jullie

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Brasserie Estelle

Martelarenplein 2
9800 VINKT
Tel: 09/311.83.07

www.brasserie-estelle.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden