De Vijf Seizoenen

Belgisch-Frans, Internationaal

De Vijf Seizoenen
© De Vijf Seizoenen
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Internationaal
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie terras, eigen parking
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Budget €45 voor 3 seizoenen, € 55 voor 4 seizoenen, € 65 voor 5 seizoenen
Voorgerecht €18 tot €24
Hoofdgerecht €28 tot €32
Nagerecht €7 tot €10
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00

Over De Vijf Seizoenen

Broer en zus Jonas en Laurence Haegeman namen even geleden als jong geweld de keuken over van hun stiefvader. Met onder meer hun mama en de vrouw van Jonas in de zaal, blijft De Vijf Seizoenen in Brakel 100% family business. Na een panoramische rit door de Vlaamse Ardennen wandelen we op een vrijdagavond het strak gerenoveerde pand in de Kasteelstraat binnen. We toasten met een excellente cava Parxet (€ 8) en enkele veelbelovende amuses met prei, bloemkool en rode biet in de hoofdrol. Gangen heten hier seizoenen en wij gaan voor de gulden middenweg: vier seizoenen (€ 55) met aangepaste wijnen (€ 30). Seizoensgroenten krijgen logischerwijs een prominente plaats; dat uit zich tevens in een volwaardig vegetarisch menu. Doe ons toch maar vlees en vis, alstublieft. We openen met pastrami van hertenkalf en aardpeer. Van rundspastrami ben ik oprecht fan, en ook met hert valt deze bereiding in de smaak. De aardpeer in diverse structuren (crème, chips, ijs, ...) past. De lichte Beaujolais Une Tranche Fine evenzeer. Daarna volgt een stukje lotte met champignons, gebrande ui en artisjok. Een bom van diepe, herfstige smaken! Van de bouillon in het diepe bord zou ik wel een stevige kom lusten. Dan mogen we even rusten met een verrassende sorbet van schapenmelk en granité van bergamot. De seizoenslijn zet zich verder bij mijn griet met pompoen en oesterzwam. Mijn meneer koos voor wilde eend met broccoli, evenwel lonkt hij - tegen zijn eetgewoonten in - naar mijn visje. Ik geniet van de keurig gebakken griet met mousseline van Quintine blond en de prima 100% Chenin Blanc van Domaine des Chesnaies erbij. Om af te ronden zwicht mijn lief voor kaas, ik hou het bij de pastinaak met witte chocolade. Nu is het mijn beurt om een tikkeltje jaloers te zijn op zijn vier mooie kaasjes en het bijhorende blonde biertje Triverius van brouwerij De Graal. Helemaal voldaan en vol van deze keuken nippen we nog van de koffie met zoets. Vijf seizoenen, vijf sterren. Het plaatje klopt.

Respect voor de seizoenen, respect voor broer en zus Jonas en Laurence Haegeman in de keuken

woord Elise Descamps
(7/12/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Vijf Seizoenen

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Vijf Seizoenen

Kasteelstraat 5
9660 BRAKEL
Tel: 055/42.84.48

www.devijfseizoenen.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden