Internationaal
Kenmerken | |
Keuken | Internationaal |
Accommodatie | terras |
Mogelijkheden | af te halen, vegetarische maaltijd |
Prijzen | |
Voorgerecht | €3 tot €7,90 |
Hoofdgerecht | €5,90 tot €11,50 |
Nagerecht | € tot € |
Openingsuren | |
ma | van 11:30 tot 20:00 |
di | van 11:30 tot 20:00 |
wo | van 11:30 tot 20:00 |
do | van 11:30 tot 20:00 |
vr | van 11:30 tot 21:00 |
za | van 11:30 tot 21:00 |
zo | gesloten |
't Sluizeken blijft een hotspot voor fans van gezellig eten en drinken met Simon Says, Villa Bardon, Uncle Babe's Burger Bar en nu ook Small & Tall. We trekken onze woensdagse lunch op gang met een glas prosecco Trevisso (€ 5,50). Daar lust ik wel een hapje bij, Small & Tall zet immers in op aperoplankjes, dips, ... Deze worden echter niet bij de lunch geserveerd; uiteindelijk lukken dips toch. Oef! Doe ons maar een trio (€ 7): artisjok & groene olijven, gegrilde paprika & feta, zongedroogde tomaat & parmezaan. 's Middags bestaat het weekmenu uit twee boterhammen (kalkoenfilet of mozzarellasalade) en een dagschotel. Verder kun je steeds een al dan niet vegetarische pasta krijgen. Wij bestellen de dagschotel: homemade linzenburger met potato wedges (€ 11,50). Nogal wat mensen lopen binnen voor takeaway met als gevolg dat alle burgers om 12u30 uitverkocht blijken. Ze beloven er bij te maken, al zal dat wel even duren... Graag, want ik ben niet in een boterhambui. Tijdens het wachten werpen we ons op de smaakvolle homemade dips. Intussen checken we de wijnkaart: ik kies de witte Waltner uit de Oostenrijkse Wagram (€ 4), hij de rode Liverna uit de Franse Languedoc (€ 4). De wijntjes worden eerst vergeten, maar verschijnen - na een tip van een opmerkzame vriend des huizes - alsnog. Beide glazen bevallen, evenals de burger. Voor ons staat een stevig bruin broodje met spread van rode biet, scheuten, verkruimelde geitenkaas en in de hoofdrol een erg geslaagde linzenburger. Het gezelschap bestaat uit gebakken aardappelpartjes, rucola, kerstomaatjes en mayonaise. Allemaal huisgemaakt en ik besef dat de keuzes daardoor beperkt blijven. Alleen vind ik het persoonlijk té beperkt. Moeilijke eters raadplegen dus best vooraf even hun Facebookpagina. We rekenen af aan de toog en besluiten om nogmaals terug te keren op een ander moment van de dag, want ik zie mij wel al borrelen hun terras.
Gezellig lunchen of borrelen aan 't Sluizeken