The Bayou

Internationaal

The Bayou
© The Bayou
Kenmerken
KeukenInternationaal
Accommodatie terras, tuin, eigen parking
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 19:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 20:30

Over The Bayou

Chef Nick Van Rysselberghe schotelt in het nieuwe restaurant The Bayou zijn gasten hedendaagse, internationaal geïnspireerde biodynamische menu's voor. Vanavond is dat een Gin en food tasting menu: vijf gerechten met telkens een andere gin (€ 59). De zaak zit afgeladen vol. Gastvrouw Charlotte Rasschaert neemt mijn jas aan en begeleidt mij naar de eetzaal. Die is smaakvol aangekleed in vintage seventiesstijl. Het eerste gerecht, gemarineerde sardientjes met venkel, een salade van bloedsinaasappel en quinoa, is meteen een voltreffer. De begeleidende gin komt uit Duitsland en is een London dry-style, maar sterker (47°) en bevat oranjebloesem. De tweede gin is een Franse, geïnfuseerd met saffraan en sluit perfect aan bij de skrei met wilde rijst met chistorra - een soort Baskische chorizo - en paprikacrème. We blijven in Spanje met boterzachte varkenschouder met wortel, raap en bloemkool. De molesaus - van chocolade, chilipeper en pinda - komt uit Mexico. Een ware smaaksensatie. De gin die hier bijkomt, wordt gemaakt in Kortrijk. Bij de kataiffi - een zoet gebakje van ragfijn filodeeg - met geitenkaas en kumquat wordt een gin uit Spanje geserveerd van druiven en niet van graan. Bij de hazelnootmousse met melkchocolade, praliné en zure appel, hoort een gin uit Schotland met appel en kaneel in het glas. Elke gin is uitstekend gekozen en je krijgt telkens uitleg, ook bij de gerechten, die niet alleen inventief zijn qua smaakcombinaties, maar ook stuk voor stuk ogen als schilderijtjes. De service is heel vriendelijk en het tempo stokt nooit. Als klap op de vuurpijl valt de prijs voor dat alles mee. Dit restaurant barst binnenkort uit zijn voegen.

Betaalbare én originele keuken, deze zaak barst binnenkort uit zijn voegen

woord Geert Bouckaert
(2/03/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over The Bayou

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 10
 
  4/5

 
  5/5

De Smet Godelieve - 22/09/16 7:45

De uitbaters zijn fantastisch vriendelijk.Ik ben rolstoelgebonden en het restaurant is aangepast.Er is een aangepast toilet,wat zeer belangrijk is.Proficiat daarvoor.Wat het eten betreft:het is super lekker.Er ligt voldoende eten op ons bord,zeer goed verzorgd.Het reserveren is fantastisch.Het restaurant is zeer romantisch ingericht,ook het terras ziet er gezellig uit.We krijgen ook steeds uitleg,bij het reserveren.We komen zeker terug.Er word ook rekening gehouden met mijn glutenvrij dieet;wat ook super is.Ik kan maar zeggen dat het een aanrader is om steeds terug te komen.Gefeliciteerd allebei.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Veronique Brondeel - 20/09/16 9:39

Een van mijn toppertjes! Hoe kan het ook anders; een joviale gastvrouw die je steeds ontvangt met een lach. De kok die nieuwe & gekende smaken perfect kan combineren. De georganiseerde Gin tastings met hapjes van de kok himself zijn heerlijk, perfect om een verjaardag te vieren onder vrienden. Een aanrader. We keren dan ook steeds met veel plezier terug naar The Bayou om te genieten van het eten, elkaar en het uitzicht op de Schelde.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Sam - 17/09/16 19:38

Zeer goede keuken en een prachtig uitzicht ¿¿¿¿¿¿

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Jens Van Hauwermeiren - 13/09/16 23:03

Fantastische kok en gastvrouw. Hoog tijd om ze nog eens een bezoekje te brengen!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Van Malderen isabelle - 13/09/16 19:13

Topper

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Sylvie - 13/09/16 17:52

Topper!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Numix - 13/09/16 14:47

Top restaurant.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Martens Nick - 13/09/16 12:25

Heerlijk !!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

plasschaert - 7/09/16 18:56

Super sympathieke mensen en heerlijk eten, top locatie! Juist op tijd reserveren!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

De Clercq - 7/09/16 13:43

SMAKELIJKE VERSE KEUKENGERECHTEN A LA MINUTE KLAARGEMAAKT DOOR DE CHEF - STEEDS NIEUWE GINS - AANRADER : MAANDELIJKSE GIN@ FOODPARING !! PRACHTIG UITZICHT OP DE SCHELDE.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over The Bayou

Oud Dorp 9
9260 WICHELEN
Tel: 0486/28.93.68

www.thebayou.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden