Den Bascuul

Belgisch

Den Bascuul
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €30
Voorgerecht € tot €
Hoofdgerecht €11 tot €30
Nagerecht €5,50 tot €5,50
Bancontact Maaltijdcheques Visa
Openingsuren
ma gesloten
di van 17:30 tot 22:30
wo van 17:30 tot 22:30
do van 17:30 tot 22:30
vr van 12:00 tot 24:00
za van 12:00 tot 24:00
zo van 12:00 tot 22:30
Tea time op zaterdag en zondag van 14 tot 17u30

Over Den Bascuul

Den Bascuul heeft zijn naam niet gestolen: wat hier op je bord komt, wordt gewogen en navenant betaald. Een originele en klantvriendelijke formule, of toch in theorie. 'Hier kiest iedereen naar zijn honger en zijn budget'. Met deze belofte ging een paar maanden geleden de Sint-Niklase brasserie Den Bascuul open. Wat een sympathiek concept voor kleine(re) eters, dachten we, want het gebeurt ons wel vaker dat die laatste hapjes er op restaurant nét niet meer ingaan en later wellicht de vuilnisbak in vliegen. De kelner verwelkomt ons en laat ons een tafeltje uitkiezen. Qua looks kan Den Bascuul bekoren: een gezellige en knap bemeubelde brasserie is dit, met warm houtwerk en een knus haardvuur. Bij de apero van het huis (€ 5,95) - een ongewone maar geslaagde mix van cassis en cider - en bijhorende nacho's met guacomole uit een potje krijgen we uitgebreid tekst en uitleg. Spareribs, scampi, gamba's, steak en burger eet je per gewicht (voor € 2,79 tot € 9,99/100 gram, met een minimum van 100 tot 300 gram), alle extra's (frieten, brood, sla, sauzen) kosten € 2 of € 3. Onze vraag naar 300 gram ribbetjes, 150 gram scampi en 150 gram steak krijgt meteen tegenwind. 'Dat zijn kinderporties, hoor. Normale porties wegen minstens 50 gram meer'. We krijgen het onprettige gevoel grote gierigaards te zijn. De kelner haalt zijn slag thuis: we laten ons extra gewicht aanpraten. Van het 'vernieuwende concept' waar Den Bascuul zo mee pronkt - eten volgens je goesting en portemonnee - blijft plots niets meer over. Op tafel komt doosnee brasseriekost die we, zoals gevreesd, niet helemaal op krijgen: de met plakjes radijs, tomaat en rucola omringde steak is mooi saignant gebakken maar lauw, de scampi baden in een te milde currysaus met stukjes banaan, appel, tomaat en rucola, de spareribs zijn zoals het hoort: sappig, zoet en niet vettig. Of de aardappelkwartjes met schil (€ 2) homemade zijn, betwijfelen we, en € 3 voor een supplement matige béarnaisesaus blijft belachelijk veel geld. Ook de tiramisu (€ 5,50), voor de helft gestapeld met mascarpone en lange vingers maar helaas ook voor de helft met slagroom, valt tegen. Voor € 93 aten we in andere brasserieën - en zonder al die poespas - al veel beter.

Wat een poespas rond een eetformule die de kelners zelf ondergraven

woord Caroline De Ruyck
(17/02/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Den Bascuul

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Julie - 8/03/16 16:35

Wij vonden het wel super lekker en zeker niet te duur. Alles was perfect en de bediening beleefd, vriendelijk en behulpzaam. Uiteindelijk kies je zelf hoeveel je op je bord wil en wij lieten ons niet overhalen door een ober die zijn job deed. Top gelegenheid en vernieuwend.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Den Bascuul

Houtbriel 29
9100 SINT-NIKLAAS
Tel: 03/777.03.10

www.den-bascuul.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden