Fleur de Lys

Frans, Internationaal

Fleur de Lys
© Fleur de Lys
Kenmerken
KeukenFrans, Internationaal
Accommodatie ontbijt, bar/lounge, eigen parking
Mogelijkheden vegetarische maaltijd, levering aan huis
Prijzen
Budget €Menu 3 gangen: € 40, menu 4 gangen: € 50.
Voorgerecht €16 tot €19
Hoofdgerecht €26 tot €39
Nagerecht €9 tot €14
American Express Bancontact Visa
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00

Over Fleur de Lys

Chef Xavier Leys (31) en zijn broer Ladislas (26) gaven Leys, het restaurant van hun ouders, een verjongingskuur en doopten hun nieuwe geesteskind Fleur De Lys. De gevel is niet langer grijs maar rood en in het interieur overheersen zwart en goud. De grandeur van het oude restaurant blijft behouden en toch oogt het iets hedendaagser, maar niet echt jong. Het is ook niet Ladislas die ons ontvangt, maar zijn moeder. Ook papa Leys struint hier nog rond en het publiek bestaat overwegend uit gasten die hier al 30 jaar komen. Jonge mensen trekken naar de bar, om gin-tonics te drinken en tapas te eten. We starten met een voortreffelijke crémant, geserveerd met hammousse en een loempia en kiezen voor het driegangenmenu (€ 40). Mijn tafelgenote neemt als voorgerecht magret de canard, opgerold en op een toefje eendelever geplaatst en vergezeld van pompoencrème. Een klassiek gerecht, maar hedendaags gepresenteerd. De Costières de Nîmes van grenache, carignan en cinsault (€ 5) smaakt er uitstekend bij. Ik heb een warme bereiding van wilde zalm met een Italiaanse toets - tomaat en kappertjes - en Hollandaise, vergezeld van een glas Mas de Mas van chardonnay en viognier (€ 5). Als hoofdgerecht eten we allebei een uitstekende fazant op zijn Brabants: een lekker sappige borst en een goed doorbakken pootje en bil apart geserveerd. Ook het witlof wordt apart opgediend met groene kool, spruitjes, druiven, cantharellen en knolselderpuree. De fine champagnesaus hoefde niet. De Côtes Catalanes van 100 % grenache (€ 5,50) is een voltreffer. Net als de dame blanche - drie bollen versgedraaid vanille-ijs! In vergelijking valt de crème brûlée met frambozen, aardbeien en mandarijntjes helaas tegen.

Betaalbare klassieke keuken met een hedendaagse twist

woord Geert Bouckaert
(2/12/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Fleur de Lys

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 9
 
  4/5

 
  4/5

Captain Critic - 31/01/18 12:26

Als voorgerecht wilde Schotse zalm minuut en Bouchotmosselen. De wilde zalm is heerlijk kort gegaard. Daarbij onder meer dille en lente-ui. Als hoofdgerecht kalfsfilet met prei en paddenstoelen 'op grootmoeders wijze'. De lapjes kalfsvlees zijn perfect van cuisson (lichtjes rosé). De zeer rustieke presentatiewijze, waarbij het vlees volledig bedekt is door de volle saus met prei en paddenstoelen, stoort niet echt, gelet op de toevoeging 'op grootmoeders wijze'. Het dessert is een gebakje (zeg gerust gebak, gezien het aanzienlijke formaat) op basis van pecannoten en chocolade. Daarbij enkele frambozen, een trio van sausjes en een bolletje sorbet van cassis. Misschien wat veel voor één enkel bord, maar de smaken zitten wel goed. Voor een uitgebreide recensie zie www.captaincritic.be/2018/01/fleur-de-lys.html

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Welvaert eric - 14/09/16 16:46

Altijd super en heel vriendelijke bediening

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Isabelle - 13/09/16 17:34

Super!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Top - 12/09/16 9:18

Top beperkte woordenschat ;-)

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

NS - 12/09/16 1:16

Top bar, top interieur, top keuken, top mensen

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Annick - 11/09/16 17:26

Steeds super lekker!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Pascal - 11/09/16 14:20

Altijd lekker en gezellig Top gin bar !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

frank - 7/02/16 14:15

Maandelijk organiseert deze zaak een ontbijt. En gezien de positieve kritieken hebben wij dan ook iemand een geschenkbon gegeven voor zo'n ontbijt. Deze mensen hebben ons net laten weten heel teleurgesteld te zijn in het aangeboden ontbijt. Weinig keus, lauwe koffie... Wij hebben nog iemand een geschenkbon gegeven voor een ontbijt....

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

joachim - 8/12/15 10:01

Super lekker eten, leuk interieur. Voor de liefhebbers van de franse keuken een absolute aanrader. pasta met king krab en truffel is een absolute aanrader. Ook de mergpijpjes zijn niet te versmaden. Eén kleine opmerking bij de mergpijpen: er wordt daar een sort briochebrood bij gegeven in plaats van gewoon brood, persoonlijk heb ik liever sneetjes kraakvers brood. Maar we gaan absoluut terug.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Fleur de Lys

Dorp West 89
9080 LOCHRISTI
Tel: 09/355.86.20

fleur-de-lys.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden