D'Oude Pastorie

Frans

D'Oude Pastorie
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie terras, tuin
Prijzen
Budget €Lunch (drie gangen): €30 (€40 met wijnen). Menu 'De eenvoud': €45 (€60 met wijnen) Menu 'De verfijning': €55 (€72,50 met wijnen)
Voorgerecht €18,0 tot €25,0
Hoofdgerecht €30,0 tot €40,0
Nagerecht €10,0 tot €10,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:00

Over D'Oude Pastorie

Perfecte harmonie

In een doorsneestraat in Lochristi staat een pand dat meteen in het oog springt: de prachtig gerenoveerde pastoorswoning waarin restaurant D'Oude Pastorie huist. De mare gaat dat hier een talentvolle jonge chef aan het fornuis staat.
Op een doordeweekse avond duwen we vol verwachting de zware voordeur open. De gastvrouw neemt attent onze jassen aan en laat ons plaatsnemen in de eetzaal, waar hooguit tien tafels staan, kunstig gedrapeerd met groene tafellakens met plooien die tot aan de grond reiken. Een centraal geplaatste rechthoekige tafel krijgt daardoor iets sacraals, het lijkt wel een altaar. Aan de sobere grijze muren hangen monumentale abstracte schilderijen. Stemmig licht en zachte loungy muziek zorgen voor een gemoedelijke sfeer. We starten in stijl met een glaasje champagne (€9,5) en bestuderen de fraai vormgegeven kaart, waar zes voor- en zes hoofdgerechten op staan. Een beperkte keuze, maar in de beperking herken je de meester. De chef leerde de stiel in de keuken van De Lijsterbes, dus dat belooft. Het menu 'De eenvoud' lijkt ons een mooie staalkaart te bieden van zijn kunnen. En dat voor een schappelijke prijs (€60 met aangepaste wijnen). De carpaccio van ree, de bisque en het zalmhapje die in afwachting op tafel verschijnen, smaken alvast naar meer.
Als onze champagne leeg is, schenkt de gastvrouw een jonge chardonnay uit de Languedoc, die mijn vriendin meteen in vervoering brengt. Het is een uitzonderlijk elegant en harmonieus wijntje, helemaal anders dan wat we van een Zuid-Franse chardonnay gewoon zijn. Hij sluit perfect aan bij onze eerste gang: gebraden kwartel met witloof, walnoten, rode biet en gelei van koningskrab. Een inventief gerecht met kwaliteitsvolle, verse ingrediënten. Het volgende gerecht, kabeljauw met strandschelpjes met gebrande paprika, citroentijm en een macedoine van gedroogde tomaat, selder en venkel, haalt hetzelfde niveau. De anijssmaak van de venkel keert terug in de begeleidende wijn: een Toscaanse witte van de vermentinodruif.
De gastvrouw vult de hele avond perfect op tijd ons glas bij en geeft bij elk gerecht uitvoerige uitleg. Pièce de résistance is het edelhert gebraden onder speculooskruiden, geserveerd met een gezouten soesje gevuld met mispelgelei en bittere chocolade, andijvie en geroosterde aardappel onder eendenlever. In het glas komt deze keer een Zuid-Afrikaan van cabernet sauvignon, shiraz en merlot, een wijn met een rokerige toets, die het wild alle eer aandoet. Na het eersteklas dessert - baba met grappa, gemarineerde ananas en roomijs van mascarpone - drinken we nog een koffie (€5). Al onze verwachtingen zijn ingelost. Dit is een van de beste restaurants van de streek.

Verfijnde, creatieve gerechten met kwaliteitsvolle ingrediënten van een chef die nog van zich zal laten horen. Stemmig kader, vlekkeloze service.

woord Geert Bouckaert
(20/12/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over D'Oude Pastorie

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  5/5

 
  5/5

Peter Haerens - 10/09/17 18:06

Zonder twijfel een van de beste resto's van Vlaanderen. Reeds 10 jaar klant, altijd een top-ervaring. De recensie is reeds gedateerd, maar erg is dat niet want deze chef zijn kunnen blijft in stijgende lijn gaan, zonder ooit zijn persoonlijke stempel te vergeten. De creativiteit en het vakmanschap van deze kok én van zijn personeel kennen geen grenzen!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Captain Critic - 10/05/15 21:19

Eén van de allerbeste restaurants van het Gentse. De naam van het menu ('De eenvoud') is misleidend want je krijgt meerdere hapjes, vier gangen en gourmandises. Alles behalve eenvoudig en telkens superlekker. Noordzeekrab met buikspek, witte asperges met zeevruchten, Black Angus en rundstaart,... Elke gang is verfijnd gebracht, de ingrediënten zijn puur en de smaken zijn fantastisch. Voor een uitgebreide recensie zie http://gentfood.blogspot.be/2015/05/doude-pastorie.html

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over D'Oude Pastorie

Hyfte-center 40
9080 Lochristi
Tel: 09/360.84.38

www.oudepastorie.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden