Hoveke van Barevelt

Belgisch-Frans

Hoveke van Barevelt
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie terras, bar/lounge
Prijzen
Budget €zakenlunch 37.50
Voorgerecht €7,5 tot €16,5
Hoofdgerecht €19,0 tot €24,5
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00
do van 12:00
vr van 12:00
za van 19:00
zo van 12:00

Over Hoveke van Barevelt

Rustiek en alledaags

Hoven, hofjes, hofsteden en hovekes. Wat maakt oude boerderijen, grote en kleintjes, zo aantrekkelijk om er een restaurant in te vestigen? Het Hoveke van Barevelt, aan de rand van Beervelde, blijkt net zo groot - of klein - te zijn als de naam laat vermoeden. Het hoveke is gebouwd in 1886 en generaties lang bewoond door kleine hardwerkende boerkes. Tot er andere tijden aanbraken en de ouders van de gastvrouw het gebouwtje een nieuwe richting gaven. We parkeren onze wagen op de ruime parking naast een stenen fontein met badende nimf. Langs een laag deurtje stappen we binnen in wat ooit het woonhuis was. Het is even wennen aan de donkere ruimte, maar stilaan wordt het beeld scherp. Aan het plafond hangt een heks op een bezem te zweven, vier zwarte leren zeteltjes wachten uitnodigend op aperitiefdrinkers. Rechts zorgt een open toog voor aansluiting met een piepkleine bar. De gastvrouw wijst ons de weg naar de kleine eetzaal links. Dezelfde lage zoldering, rustieke inrichting, sfeerverlichting. Er staan drie tafeltjes, waarvan eentje reeds bezet. Achter de oude schouw opent zich een grotere ruimte voor drukkere tijden. We starten met een kir (€4,50) en duiken meteen de kaart in. Het aanbod is klassiek Frans, zonder verrassingen. Bij gebrek aan veel tijd besluiten we om voor de zakenlunch met aangepaste wijnen (€37,50) te gaan. De kir is lekker, maar ietsje te zoet naar onze smaak. We krijgen er een glaasje met een hapje bij. Onder een romig toefje ontdekken we in dobbelsteentjes gesneden ham, paprika en komkommer. Origineel is het niet, maar het scherpt wel de honger aan. Tijd voor ons voorgerecht: een half babykreeftje in mooi zicht met grijze garnalen. In het glas komt de witte huiswijn, we hebben er het raden naar waar die vandaan komt. Noch het babykreeftje, noch de garnalen blaken van versheid. Het garnituur is een alledaagse gemengde sla, vergezeld van een schoteltje cocktailsaus. Waarom dit nu precies een zakenlunch is, ontgaat ons, tenzij de term verwijst naar een vlotte bediening. En vlot gaat het, want kort na het voorgerecht komt de dunne lende Meritus gebakken naar verlangen aangesneld. Mijn partner kijkt ietwat beduusd naar de rauwe sneden vlees die de helft van zijn bord vullen. De gastvrouw vergat ons te vragen hoe het vlees gebakken moest zijn. Het bord van mijn tafelgenoot verdwijnt meteen terug richting keuken. Ik lust mijn vlees wel wat rauwer, maar zoek tevergeefs naar een geschikt mes om het rund te lijf te gaan. De nieuwe aardappeltjes, wat overbodig in een brickdeegje verpakt, zijn vergezeld van worteljes, twee witte asperges en een waaiertje courgette. Succulent is het vlees niet en de saus 'de jus van het vlees verheerlijkt met rozemarijnslaagt niet in zijn opdracht. Het nagerecht is wel een schot in de roos. Een mooi bord met in het midden een soepje van rood fruit bekroond met een bolletje vanille. De heerlijke aardbeien, waar Beervelde bekend voor staat, zijn royaal aanwezig.

Het Hoveke is aan een frisse restyling toe, zowel qua keukenaanpak als qua interieur.

woord Tine Vos
(27/06/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Hoveke van Barevelt

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Hoveke van Barevelt

Heistraat 59
9080 Beervelde
Tel: 09/326.09.00

www.hoveke.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden