Ouzery Athos

Grieks

Ouzery Athos
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenGrieks
SpecialiteitExotisch
Prijzen
Budget €25
Voorgerecht €9 tot €15
Hoofdgerecht €11 tot €19
Nagerecht €4,50 tot €6
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:45 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
di van 11:45 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
wo gesloten
do van 18:00 tot 23:00
vr van 11:45 tot 14:30 en van 18:00 tot 24:00
za van 11:45 tot 14:30 en van 18:00 tot 24:00
zo van 11:45 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00

Over Ouzery Athos

Wie mij (culinair) blij wil maken, neemt me mee naar een restaurant waar je samen je gerechten kiest, uit dezelfde potjes eet en zo een beetje van alles wat kunt proeven. Ik deed het voor het eerst als tiener bij een Indiër in Brussel, en ben sindsdien een fervente fan gebleven van de 'alles samen op tafel en tast maar gezellig toe'-formule zoals je ze ook in tapasbars ziet. Aan die laatste heeft Gent en omgeving geen gebrek, maar slechts één Gents restaurant serveert de Griekse versie van tapas: Ouzery Athos in de Vlaanderenstraat. Mezedes heten die gerechtjes in het Grieks, en bij Athos prijken er zo'n veertig op de kaart, naast typisch Griekse oven- en grillschotels. Bedoeling is dat je er - afhankelijk van de omvang van je maag én je gezelschap - per persoon twee à drie bestelt en zo de authentieke Griekse keuken beter leert kennen.
In Athos is het alvast zomers aankomen: de inkom van het grote herenhuis hangt vol foto's en kaartjes van zonovergoten Griekse stranden en witte huisjes, binnenin waan je je tussen al de fresco's en muurbustes een heel klein beetje op Kreta. Van de twee obers aan de deur krijgen we helaas maar een lauw welkom, en ook de rest van de avond blijft de bediening niet meer dan beleefd vriendelijk. Altijd jammer toch, om te moeten merken dat een hartelijk woord blijkbaar heel veel geld kost als je uit eten gaat. 'Wellicht drukt de Griekse crisis ook hier zwaar op het humeur', sust mijn altijd positieve vriendin.
We zijn vooral gekomen voor wat er op de kaart staat, en bestellen vijf mezedes: horiatiki salata (€9), feta fourno (€4,50), spanakotiropita (€3,50), suvlaki Ouzery (€3,50) en een bordje kritharaki (€2,50) of - in het Nederlands - Griekse salade, Griekse geitenkaas met tomaten in de oven, spinazie- en kaaspasteitjes in een krokant jasje, spiesjes op z'n Grieks en Griekse pasta. Starten doen we met een mierzoete Griekse porto (€4,50).
Bij het aperitief hadden we op z'n minst wat olijven verwacht om de eerste honger te stillen, maar we moeten het doen met een potje doordeweekse westerse zoutjes. Ook de mand brood die de ober even later voor ons neerzet, is een afknapper: veel, dat wel, maar allesbehalve vers. Tijdens de eerste ronde komt een grote Griekse sla met feta, ui, paprika's, tomaten, komkommer en olijven op tafel, vergezeld van twee pasteitjes en een ovenschoteltje met daarin een flinterdun laagje gegrilde geitenkaas. De salade is samengesteld en smaakt zoals het hoort, de behoorlijk vettige pasteitjes zitten in een jasje van te zoet bladerdeeg, en met de kaas kunnen we elk amper één stukje brood besmeren. Uit vrees om met honger naar huis te gaan, bestellen we als extraatje een portie bamiès ladérès (€2,50) of okra's in tomatensaus. Ronde twee van ons maal maakt helaas weinig goed: over de Griekse pasta ligt een te lauwe tomatensaus, en de twee souvlaki's missen houten stokjes, zodat een rijtje van vier vierkante blokjes naar niets smakend varkensvlees overblijft. Eén blik op de slappe okra's die even later voor ons neer worden gezet, maakt al duidelijk dat de groenten volledig zijn overkookt. Na een paar happen laten we ze liggen, en ook in dessert hebben we na dit middelmatige dinertje helemaal geen zin meer. Alleen een koffie gaat er nog in. Onze maag was dan wel gevuld met de mezedes uit de Ouzery, de Sirtaki gingen we er niet bepaald van dansen.

Zeer middelmatige Griekse kost in een weinig welkome sfeer

woord Caroline De Ruyck
(29/09/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Ouzery Athos

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Ouzery Athos

buurt: Zuid
Vlaanderenstraat 49
9000 Gent
Tel: 09/224.28.77

www.restaurantathos.be

toon kaart


meer Grieks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden