Dedeoglu

Turks

Dedeoglu
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenTurks
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €3,95 tot €6,95
Hoofdgerecht €3,5 tot €13,95
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Maaltijdcheques
Openingsuren
ma van 12:00 tot 24:00
di van 12:00 tot 24:00
wo gesloten
do van 12:00 tot 24:00
vr van 12:00 tot 24:00
za van 12:00 tot 24:00
zo van 12:00 tot 24:00

Over Dedeoglu

De vriendelijkste

Genoeg plaatsen in Gent waar je lekker Turks kunt eten, maar tips zijn altijd welkom. Op www.zone09.be vroeg een lezeres ons om alstublieft eens Dedeoglu op de Dendermondsesteenweg te bespreken. Omdat ze er zo beleefd op aandrong, trekken wij er op een vrijdagavond heen. Onze aankomst verloopt niet onopgemerkt: de dienstdoende ober heet ons lachend welkom met een hartelijk 'goedenavond!'en laat ons een tafeltje kiezen. Het kaarsje op tafel wordt aangestoken, we krijgen de kaart. De grote bruine map bevat foto's van alle gerechten en leert ons al snel twee dingen: 1. de keuze is zo uitgebreid dat het lastig kiezen wordt, en 2. de prijzen zijn hier echt heel erg laag. Laten we maar beginnen met een aperitief: een Campari soda (€4,50) voor mij, en een raki (€3,50) voor mijn partner. Daarbij komt een bordje met pikante pepertjes, smeuïge kaas, en wat olijven. Al ziet het er behoorlijk overvloedig uit, wij besluiten toch te starten met een schaal mezze voor twee personen (€13). Daarop de bekende mix van tzatziki, tarama, dolma, inktvisringen, gegrilde aubergine met yoghurt... Alles is verzorgd en lekker, maar toch zijn er paar zaken die we minder vinden. Zo mocht er meer look en scherpere yoghurt gebruikt worden voor de tzatziki, die te 'Belgischsmaakt. De deegrolletjes en inktvisringen aten we al krokanter. Krijgen wel absoluut een tien van ons: de bonensalade met mysterieus tintelend smaakje en de gegrilde pepers en aubergine. Als wijn kiezen we een fles Turkse rode 'Antik(€15), die vrij fruitig is en gevaarlijk goed binnengaat. Na de mezze volgt het hoofdgerecht. We kiezen allebei een pruttelend stoofpotje: een 'Comfor maison' (€8,95) voor mijn vriend, een 'Guvec' (€8,95) voor mij. Het hoofdgerecht kan ons eerlijk gezegd meer bekoren dan de mezze. Ik krijg een kleine kom gemaakt uit aardewerk met daarin stukjes lamsvlees en een mix van aubergine, tomaat, peper, look... Het gerecht is perfect gekruid, met mals vlees en veel groenten. In één woord heerlijk. Bij mijn partner een platte schaal met daarin köfte, champignons en een flinke schep kaas, origineel en lekker. Ook het interieur van Dedeoglu bevalt ons. Het licht is hier discreter dan in de meeste andere Turkse zaken, en dat maakt het gezellig. Wanneer wij de rekening vragen krijgen we eerst nog een drankje van het huis aangeboden. We betalen amper €54,90 voor een uitgebreid en lekker maal. Als we aanstalten maken om op te stappen, doet de ober wat hij bij alle klanten vanavond deed: de deur openhouden, en ons met een brede glimlach een fijne avond en weekend toewensen. Mochten we een prijs uitreiken voor het vriendelijkste Turkse restaurant, zou hij ongetwijfeld naar Dedeoglu gaan...

Uitgebreid eten voor een erg milde prijs. Een pizza krijg je hier al vanaf €3,50! De mezze aten we elders al lekkerder. Supervriendelijke bediening.

woord Katrien Vermeulen
(7/02/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Dedeoglu

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

WISODD van Lokeren - 29/04/16 18:08

lekker eten,"lekkere" bediening en dito prijs : meer moet dat niet zijn !en... gene tralalala ! Opgelet voor verslavingsverschijnselen : i am an addict ! ( sorry K's Choice.)

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Dedeoglu

buurt: Dampoort
Dendermondsesteenweg 141
9000 Gent
Tel: 0475/58.36.39

www.dedeoglu.be

meer Turks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden