Chess Cafe

Aziatisch, Wereldkeuken

Chess Cafe
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenAziatisch, Wereldkeuken
SpecialiteitWok,
Accommodatie airco, uitgaansrestaurant, bar/lounge, spektakel, aangepast voor andersvaliden
Prijzen
Budget €Wokmenu met loempia's kost €23,80. Wok à volonté kost €18,80.
Voorgerecht €2,0 tot €5,0
Hoofdgerecht €10,0 tot €24,0
Nagerecht €3,0 tot €3,0
Visa
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
za van 18:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
Elke tweede donderdag is er een after-workparty die begint om 17u en duurt tot 5u.

Over Chess Cafe

Voor een gezonde, snelle lunch

Verborgen tussen de kantoren en fabrieksgebouwen langs de Ottergemsesteenweg Zuid ligt het Chess Cafe. Het is eerder toevallig dat ik hier met een oude schoolvriendin terechtkom. Zij werkt al jaren in het UZ Gent en aangezien we geen zin hebben in een ziekenhuislunch is dit het alternatief.
Chess Cafe is een wokrestaurant, maar tijdens de lunch bestel je er even makkelijk broodjes (€4,50) of spaghetti (€7). Het geheel baadt in die typische loungesfeer, strak ingericht met veel beige en oranje. Lounge is niet echt mijn ding, maar we zijn hier in de eerste plaats om te lunchen en bij te praten. En de meeste gasten zijn van dat principe: zakenmensen, vertegenwoordigers en veel groepjes collega's van de naburige bedrijven zijn hier kind aan huis. Het verklaart de populariteit van de after-workparty's die hier worden gehouden.
Een vriendelijke ober geeft de kaart. Wij gaan, logisch, voor de wok lunch (€10). Het principe is simpel: aan de wokbar schep je een bord vol met groenten, vlees of vis, stapt ermee naar de koks, kiest uit de dertien sauzen en kruiden en wat later wandel je met een bord gewokt eten naar je tafel.
De wokbar is een groot, verzorgd aanrecht met veertig verschillende ingrediënten waar je à volonté kan opscheppen. De gesneden groenten ogen fris, geen doffe uitjes of papperige stukjes tomaat, ook de reepjes vlees blinken in hun bakjes. Verzorgd.
Ik stapel de groenten, het vlees en de noedels tot een respectabel torentje, terwijl mijn vriendin voor veel groenten met tijgergarnalen kiest. We schuiven aan tot het raam waar we de koks bij vervaarlijk vuurspuwende branders zien wokken. De koks kappen fluks ons bord in een wok en in een twee minuten durend spektakel wordt alles opgeschud, aangewakkerd, overgoten met de gekozen saus en kruiden en ligt het terug geurig in het bord dat met een brede glimlach wordt teruggegeven.
Hoogstaand culinair is het misschien niet, maar het smaakt wel. De groenten zijn lekker knapperig, het vlees is niet tot rubber doorbakken, mijn Bangkoksaus is gepeperd maar overheerst niet en het kopje plakrijst dat ondertussen op tafel staat, maakt het af. En, al naargelang de keuze van de ingrediënten, is het nog gezond ook. En snel: een kwartier nadat we buiten parkeerden zitten we al te eten.
Dat geeft ons meer dan tijd genoeg om bij te praten, want ondanks de drukte kan je in het Chess Cafe heel rustig met elkaar praten en, als je dat wil, kan je er nog schaken ook. We sluiten onze middagbabbel af met een capuccino (€2,30). In totaal betaal ik €28,20 en daarvoor hebben we goedkoop en uitstekend geluncht.

Het Chess Cafe is oosters efficiënt maar verliest daardoor niet aan smaak en sfeer.

woord Thierry Van der Maelen
(7/01/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Chess Cafe

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  3/5

 
  1/5

Captain Critic - 2/12/16 10:17

Je moet al heel veel vertrouwen hebben in Chess Café om te geloven dat de kippenblokjes of de scampi's hier al geen hele week liggen te marineren in hun eigen sappen. De lunchformule is zo dat je je bord eenmaal mag vullen, daarna mag je niet teruggaan. OK, geen probleem, maar het bord dat je krijgt is werkelijk belachelijk klein. Ook al liggen er een tiental verschillende ingrediënten - waaronder scampi, courgette en kikkerbilletjes - op het bord, alles smaakt exact hetzelfde. Het is dan ook samen gekookt, in een pot water waar hoogstwaarschijnlijk al een hele week lang ontelbare minibordjes vol wokingrediënten in gepleurd geweest zijn. Niets smaakt lekker, niets smaakt echt slecht. Met één noemenswaardige uitzondering: een omeletachtige eierbereiding die zich uiteraard vol lauw water heeft gezogen, als een vieze, smerige spons.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

luc verheire - 21/08/15 13:58

altijd super lekker !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Chess Cafe

buurt: Nieuw Gent - UZ
Ottergemsesteenweg Zuid 802
9000 Gent
Tel: 09/338.89.99

www.chesscafe.be

toon kaart


meer Aziatisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden