De Klokkeput

De Klokkeput
© Johan Martens
Kenmerken
Openingsuren
ma van 11:00
di van 11:00
wo van 11:00
do van 11:00
vr van 11:00
za van 11:00
zo van 11:00

Over De Klokkeput

Op een zaterdagavond reserveren wij een plaatsje in De Klokkeput in Sint-Martens-Latem. Het restaurant zit afgeladen vol, en aan heel wat tafels worden er geanimeerde gesprekken gevoerd. Wij moeten nog even wennen aan de drukte, en lezen in stilte de kaart. Daarop vooral de Belgische en Franse keuken. We beginnen alvast met een aperitiefje: een kir (€4,50), en een port (€3,50). Daarbij krijgen we een lekker kommetje vismousse. Terwijl we dat gulzig naar binnen lepelen, maken we al snel een keuze. Ik ga voor de tong op Oostendse wijze met aardappelpuree (€26), mijn partner kiest de kalfszwezeriken (€22). Eerlijk gezegd schrikken we wel een beetje van de prijzen, en onze verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Bij de maaltijd drinken we een frisse Pouilly Fumé (€20 voor 37,50 cl). Intussen hebben we de tijd om een beetje rond te kijken en het gesprek van de buren mee te volgen. Dat is niet uit nieuwsgierigheid, we kunnen niet anders, want de tafeltjes staan hier wel erg dicht bij elkaar. Ik wen eerlijk gezegd maar moeilijk aan het rumoer. De bediening is hier vlot, maar een beetje onpersoonlijk. Hoe het systeem precies werkt, hebben we niet kunnen doorgronden, maar wij worden gedurende de maaltijddoor maar liefst drie verschillende obers bediend. Geen kwaad woord overigens over de gang van zaken. Net op het moment dat ik een beetje begin te klagen over erge honger, komen de gerechten op tafel. Ook al draait de keuken vandaag op volle toeren, de wachttijd valt best mee. Mijn tongetje kreeg een heerlijk sausje, met verse stukjes tomaat en garnaaltjes. De saus overheerst gelukkig niet, en laat de vis ook tot zijn recht komen. De aardappelpuree is mooi gepresenteerd rondom de tong, en heeft een perfect bruin korstje. Ik begin dan ook te smullen. Ook aan de overkant smaakt het. De kalfszwezeriken zijn lekker doorbakken, de groentjes (een lichte ratatouille van boontjes, broccoli...) zijn kraakvers en lekker klaargemaakt, en de gebakken aardappeltjes smaken naar meer. Alleen de wijn past niet bij het malse vlees, maar dat is natuurlijk onze eigen schuld. De Pouilly Fumé gaat alleszins goed samen met mijn gerecht. Mijn partner eet zijn bord netjes leeg, maar ik moet toch een deel van mijn maal laten liggen. Dit is net iets te veel van het goede. Als afsluiter kies ik voor een muntthee (€2,20), mijn partner neemt nog een koffietje (€2). Onze maaltijd was perfect verzorgd, mooi gepresenteerd, en erg smakelijk. Enig minpunt is dat we hier behoorlijk wat geld kwijt zijn. Een slordige €80 lichter verlaten wij het rumoer, om met voldane maag opnieuw de koude in te stappen.

Verzorgde en smakelijke Belgische keuken. De prijzen vonden wij wel even om te slikken. Als De Klokkeput vol zit, is het hier vrij rumoerig en krap. Vegetariërs komen hier terug van een kale reis.

woord Katrien Vermeulen
(8/03/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Klokkeput

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  3/5

 
  1/5

Govaert Jean - 15/04/18 21:43

Gisteren daar met 4 personen geeten , we bestellen een aperitief , als die met moeite half leeg is brengt men al het voorgerecht , als hoofdgerecht bestellen we alle vier iets verschillend , ik zeetong mijn vrouw roggevleugel , het hoofdgerecht wordt dan gebracht bij mij en onze twee vrienden dan komt er een boerse garçon zeggen dat mijn vrouw nog wel ongeveer 10 minuten moet wachten achter haar roggevleugel indien ze dat te lang vindt moet ze maar iets anders kiezen of maar alleen eten , want dat van ons staat al op tafel , wij zeggen dat wij hier mee niet akkoord gaan ons hoofdgerecht wordt dan met veel zever terug van tafel gehaald en na een kwartier werden dan alle hoofdgerecht gebracht . Bij een goedkoop restaurant zou ik er nog begrip voor hebben , maar toch niet in een vele te duur restaurant als de klokkelput . De mannelijke garçon echt de grootste boer dat ik ooit in een restaurant gezien heb , Mij zien ze er nooit meer beneden alle peil

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Luc - 19/01/17 17:48

Ik ben er nu 2 keer al gaan eten, en het is er gewoon een supergoe restaurantje. Ietsje duurder dan een gewoon, maar waar en service voor je geld! Een resto waar je weet wat je krijgt nog voor je binnengaat! Dat stralen ze gewoon uit.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over De Klokkeput

Dorp 8
9830 Sint-Martens-Latem

toon kaart


Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden