Mub'art

Internationaal

Mub'art
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenInternationaal
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €tapas €5 - 7 snacks €4,50 - 10,50 zoet €4,50 - 6,25 dagmenu €13,50
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €0,0 tot €0,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 10:00 tot 18:00
wo van 10:00 tot 18:00
do van 10:00 tot 22:00
vr van 10:00 tot 23:00
za van 10:00 tot 23:00
zo van 10:00 tot 18:00

Over Mub'art

The art of eating

Wie al in het gerestaureerde Museum voor Schone Kunsten geweest is, zal wellicht opgemerkt hebben dat ook de cafetaria/brasserie van het museum in een nieuw kleedje steekt. Wij gingen dus op verkenning in het museum én Mub'Art. Om de innerlijke mens te versterken moet de museumbezoeker letterlijk afdalen naar de 'kelders'. Het contrast tussen de hoge zalen vol natuurlijk licht en de brasserie beneden kan nauwelijks groter. Mub'Art is verdeeld in drie ruimtes. In de inkom kijk je door een lang smal raam naar de activiteiten in de keuken, dan is er de ruimte waar de gewone bezoeker iets kan eten en achterin een zaaltje voor groepen. Via een viertal vensters heb je contact met de buitenwereld, zij het net iets onder het niveau van de straat. De inrichting is modern minimalistisch. Grijs vormt de hoofdtoon, doorbroken met stroken oranje en groen. Alle tafels zijn bezet en we installeren ons voorlopig in wat moet doorgaan voor 'lounge', drie lage tafeltjes met grijszwarte kuipzeteltjes. Openen doen we met een prosecco brut (€4). We krijgen er een hapje bij: een mousse in een borrelglaasje. Aan de kaart is duidelijk te merken dat Mub'Art geen gastronomische ambities heeft maar eerder op een vlugge en budgetvriendelijke manier de museumbezoekers een natje en een droogje wil bieden. Er is een dagmenu (€13,5) en diverse tapas, snacks en desserts. Vandaag schaft de pot een aspergesoepje, gebakken koolvis met puree en prei, een glas wijn en een koffie. Mijn partner vindt dit prima. Ik ga voor de dagsoep (€4,50), ook aspergesoep en vers bereide quiche met zalm en een slaatje (€9,75). Alles homemade, dat verzekert de in stijlvol zwart geklede dienster me. Terwijl het achterste zaaltje zich vult met enthousiaste dames en heren, taterend alsof ze op schoolreis zijn, komt een van de ronde tafels bedoeld voor vijf personen vrij. De tafelschikking is vrij ongelukkig omdat er enkel duo's zijn deze middag en de grote tafels daardoor ondergebruikt zijn. Ook ons soepje komt eraan. Het wordt geserveerd in een mooi rond kommetje op een onderbord en met een sneetje brood. Borden en bestek hebben dezelfde strakke vormgeving als het interieur. De soep is gewoon lekker. Ook de huiswijn rood en wit is best drinkbaar, maar de wijngidsen zal hij niet halen. Mijn zalmquiche is een stevige portie, net als de sla. Mijn tafelgenoot kijkt iets minder enthousiast naar het wat schoolse bord met een stukje koolvis op een bedje van prei met 'pureepatatjes'. Voor €13,5 mag je geen wonderen verwachten. We sluiten af met een koffie.


Het eten is <I>simple mais convenable<I>. Jammer dat Mub'Art zo weinig reflecteert van het unieke museum en de prachtige kunstwerken.

woord Tine Vos
(13/06/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Mub'art

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 5
 
  2/5

 
  2/5

Captain Critic - 23/03/18 12:04

Mub'art mag dan wel gevestigd zijn in het Museum voor Schone Kunsten, kunst op een bord moet je er niet verwachten. Het voorgerecht is falafel met gegrilde komkommer, tzatziki en rode biet. Best fris en een geslaagd voorgerecht, hoewel de falafel wat aan de droge kant is. De seizoenssoep met zuurdesemcroutons is een restjessoep met vooral komkommer en kervel. Lam 'Saratoga' met pompoen, pastinaak, wortel en aardappelgratin is het hoofdgerecht. Een eerder kleine portie, maar het lamsvlees is best wel lekker en correct gegaard, net als de verschillende groentjes. Het vierkantje aardappelgratin is echter wat uitgedroogd, waarschijnlijk omdat het voor een tweede keer opgewarmd is geweest. Voor een uitgebreide recensie zie http://www.captaincritic.be/2018/03/mubart.html

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Marielle - 16/12/16 13:22

Als je graag arrogant behandeld wordt door hautain personeel dan moet je zeker naar Mub'art. Nooit meer!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Karen - 17/04/16 17:28

Vandaag wilden we hier na ons bezoek aan het MSK een koffie gaan drinken gezien het tijd was voor onze dochter haar flesje. Na 20 minuten wachten, meermaals teken doen op de bediening en expliciete vraag om aan toog te mogen bestellen (bleek niet mogelijk) zijn we met onze hongerige baby vertrokken. We waren niet de enige klanten die genoeg hadden van het wachten, samen met ons verliet een ouder koppel de zaak.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Paul - 7/02/16 20:13

Kan best lekker zijn maar als zaak halfvol zit kunnen ze geen extra mensen aan en word je kordaat de deur gewezen.Een kennis van ons ging net door maar zijn tafel van 4 kregen we niet want 'we kunnen het niet' aan zei de ober. Oh ja, het was om 12u30 en dus niet net voordat de keuken sluit...Zo verlies je voorgoed klanten die het dan wel weten zijn.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Martens - 7/02/16 18:13

Alles steeds zeer smakelijk bereid. Een verzorgde presentatie, enorm vlotte bediening met oog voor detail. Soms jammer vr de wat verdoken ligging want velen blijken deze aangename aanrader nog niet te kennen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Mub'art

buurt: Heuvelpoort
MSK, Fernand Scribedreef 1
9000 Gent
Tel: 09/221.44.89

www.mubart.be

toon kaart


meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden