In 't Boldershof

Belgisch

In 't Boldershof
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €menu aan 32 en 41 euro lunch 12 euro (enkel in de week)
Voorgerecht €4,5 tot €17,0
Hoofdgerecht €13,0 tot €23,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:15 en van 18:30 tot 22:15
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:15 en van 18:30 tot 22:15
vr van 12:00 tot 14:15 en van 18:30 tot 22:15
za van 12:00 tot 14:15 en van 18:30 tot 22:15
zo van 12:00 tot 14:15 en van 18:30 tot 22:15

Over In 't Boldershof

Dorpse gezelligheid

Een oude pastorie, een klein wit kerkje en enkele lage boerderijen. Dit moet Deurle zijn, het onder monumentenzorg geplaatste Vlaams 'oerdorpjeop een boogscheut van Sint-Martens-Latem. Vroeger gingen de boeren op zondag ter kerke en meteen daarna doken ze de herberg in. Om bij te praten en om een spelletje te bolderen. Ondanks de wat deftige naam Brasserie Hotel In 't Boldershof is het Boldershof anno 2008 nog steeds een typische dorpsherberg waar de vaste stamgasten op zondagmiddag hun klapke komen doen. We stappen er binnen op een mooie winterse zondagmiddag. In het cafégedeelte, dat netjes met een dubbele deur werd afgescheiden van het eetgedeelte, laaien de discussies hoog op. We zijn de eerste eters en nestelen ons op een mooi plekje. Komt het door de prachtige oude vloer, de ouderwetse groene kleur van de muren, de lambrisering, de houten stoelen en tafeltjesmaar in dit eetzaaltje lijkt alles te kloppen. We besluiten om feestelijk te openen met een glaasje champagne (6). Hoopvol duiken we de kaart in op zoek naar gerechten die net zo authentiek huiselijk en nostalgisch zijn als het interieur. Het aanbod is echter vrij klassiek: van verse dagsoep tot foie gras, van spaghetti bolognese tot sole meuniere. Voor elk wat wils dus. Om spijsverteringstechnische redenen wil mijn tafelgenoot het sober houden en kiest hij voor een vers soepje (€4,50) als voorgerecht. Van de gastvrouw (én kokkin, zo merken we door de ruitjes van de deur naar de keuken) vernemen we dat de pot vandaag tomatensoep met balletjes schaft. Ik kies voor een paté van het huis met ajuinenconfituur (€11). Als hoofdgerecht ga ik voor de paling in het groen met homemade, dus ter plekke en met de hand gesneden, frietjes. Mijn partner bezwijkt uiteindelijk toch voor de tong met botersaus, maar dan wel met rijst om het toch wat lichter te houden. We bestellen meteen ook een karafje huiswijn van 1/4 liter (€4,50) dat onmiddellijk door de gastheer (en waard achter de toog) wordt gebracht, ook al is ons glas champagne nog halfvol. Er sijpelen steeds meer eetgasten het zaaltje binnen en een huiselijk geroezemoes verdringt de wat te harde radiomuziek naar de achtergrond. Het is een jonge dame, dochter des huizes denken we, die ons de voorgerechten brengt en een mandje met flinke sneden ambachtelijk gebakken brood. De tomatensoep is precies zoals mijn tafelgenoot ze lust: vol en 'vlezigvan smaak met lekker veel handgemaakte balletjes. Ook mijn paté is lekker, net als de ajuinenconfituur maar de druifjes, de lychee en het sneetje granaatappel doen niks terzake. De witte huiswijn kan ons minder bekoren wegens te waterig. De hoofdgerechten scoren dan weer beter. De paling wordt geserveerd in een gietijzeren potje en smaakt zoals het hoort. Ik ben wat jaloers op het mooie grote tongetje dat het bord van mijn tafelgenoot vult. Het is inderdaad supervers en uitstekend gebakken. Alles smaak heerlijk huiselijk. Het teveel aan calorieën wandelen we er straks wel weer af.

Een huiselijke brasseriekeuken met uitstekende verse ingrediënten en in een authentiek kader.

woord Tine Vos
(9/01/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over In 't Boldershof

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over In 't Boldershof

Dorpstraat 37
9831 Deurle
Tel: 09/282.75.45

www.boldershof.com

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden