De 3 Biggetjes

Belgisch-Frans

De 3 Biggetjes
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras, tuin
Prijzen
Budget €Suggestiemenu: €30 (met champagne als aperitief & hapje: €42). Petit lunch: €17.
Voorgerecht €12,0 tot €22,0
Hoofdgerecht €23,0 tot €32,0
Nagerecht €6,0 tot €10,0
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 19:00 tot 21:00
zo gesloten

Over De 3 Biggetjes

Gedaan met de rust

De Drie Biggetjes geniet al jaren een uitstekende reputatie. De gedroomde plek om met een bevriend koppel een avondje rustig bij te praten. Het zorgvuldig gerenoveerde herenhuis, waarin het restaurant is ondergebracht, straalt effectief rust en gezelligheid uit. We hebben echter nauwelijks plaatsgenomen aan een met keurig linnen gedekte tafel, wanneer een bende luidruchtige Fransen binnenvalt. 'Het is gedaan met de rust', merkt de gastvrouw enigszins verontschuldigend op. Tot overmaat van ramp komen er aan de tafel naast ons Nederlanders zitten, die al even hard hun best doen om zich te laten opmerken. We moeten bijna roepen om elkaar te verstaan. Maar we laten het niet aan ons hart komen en bestellen het suggestiemenu (€30). Voor het optionele glas champagne met hapje passen we. In de plaats daarvan neem ik een kir (€4). Mijn vriendin kiest voor een glaasje Monte Cristo (€7,50), een droge muskaatwijn. Onze vrienden gaan voor een witte porto (€4). De aperitieven worden opgediend met pistachenootjes en heerlijke, huisgemaakte witte en bruine broodjes. Als onze glazen leeg zijn, laat de gastvrouw me de witte huiswijn voorproeven, een frisse, fruitige Zuid-Afrikaan van colombard en chardonnay (€18). Even later komt het voorgerecht op tafel, gebakken filet van noordzeetong op een bedje van knolselderpuree, vergezeld van koningskrab en Chablis-kaassaus. Een vrij klassieke, maar volgens de regels van de kunst bereide schotel. Een dienster brengt verse broodjes en vult mooi op tijd ons glas bij. Qua hoofdgerecht hebben we de keuze uit verschillende soorten wild. Drie van ons nemen springbok, de dame tegenover me, die niet euh... wild is van wild, neemt op mijn aanraden hert. Dat is meestal gekweekt en heeft vaak helemaal geen wildsmaak. Blijkt achteraf dat de hertennootjes heel erg naar wild smaken, veel meer dan onze springbok. Een zeldzaamheid. We ruilen het vlees op onze borden en zijn allebei weer gelukkig. Het garnituur is voor iedereen hetzelfde: peren in rode wijn, madeirasaus met cantharellen, gratin dauphinois en een bootje van filodeeg opgevuld met worteltjes, sluimererwten, boontjes en champignons. Voor het eerst schemert de afkomst van chef Ly Chi Cuong door: het flinterdunne deeg doet wat aan een loempia denken. Als begeleidende drank hebben we weer voor de huiswijn gekozen: een evenwichtige, jonge rode uit de Languedoc (€18). Hij loopt zo lekker binnen dat we nog voor het dessert een tweede fles laten aanrukken.
We sluiten af met huisgemaakte passievruchtentaart met coulis van Malibu en hazelnootijs, versierd met kiwi en enkele partjes mandarijn. Iedereen is tevreden. Zelf had ik, door de lyrische verhalen die de ronde doen over De 3 Biggetjes, iets meer verwacht. Meer creativiteit in het bord. Maar als de rekening komt, moet ik toegeven dat we relatief weinig betalen voor wat we gekregen hebben. Amper €50 per persoon. Waar vind je dat nog?

Klassieke, maar uitstekend bereide gerechten met eersteklasingrediënten in een mooi historisch kader. Slechte akoestiek, maar attente bediening. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

woord Geert Bouckaert
(4/02/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De 3 Biggetjes

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  4/5

 
  4/5

Pierre Demedts - 18/05/17 13:39

Zaak heeft opgehouden te bestaan.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over De 3 Biggetjes

buurt: Patershol
Zeugsteeg 7
9000 Gent
Tel: 09/224.46.48

www.de3biggetjes.com

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden