Max

Belgisch-Frans

Max
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken
Prijzen
Budget €Pannenkoeken: €3,70 - 8. 's Middags ook lekkere streek- en bistrogerechten.
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €0,0 tot €0,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Openingsuren
ma van 09:00 tot 18:00
di gesloten
wo van 09:00 tot 18:00
do van 09:00 tot 18:00
vr van 09:00
za van 09:00
zo van 09:00
Pannenkoeken vanaf 14u.

Over Max

Comme chez Max!

Etablissement Max ligt op een van de mooiste pleintjes van Gent, in de schaduw van Belfort én Sint-Niklaaskerk. Het lijkt me vreemd dat iemand ooit de Brusselse wafel 'uitgevondenheeft. Deze zoete lekkernij moet er toch altijd geweest zijn! En toch, in 1839 kwam een man op het idee, de heer Max met name, om deeg te gieten tussen twee ijzers die hij verwarmde op een steenkoolvuur. Zijn 'Brusselse wafelswerden een succes. Max liet een eerste houten 'kraambouwen en trok ermee van kermis tot kermis. Opnieuw een voltreffer. Er kwam een tweede kraam, een derde, een vierde en telkens werd de inrichting rijker en mooier. De kramen werden dan wel ontmanteld, maar in de keuken stookt nazaat Yves Van Maldeghem nog steeds de zware wafelijzers warm en houdt zo de familietraditie in eer. Deze keer eten we geen Brusselse wafels maar pannenkoeken. Terwijl we op onze bestelling wachten, bekijken we het interieur. Het gebouw waar Max een stijlvol onderkomen vond, behoort tot de oudste stenen gebouwen van Gent. De restauratie en herinrichting werden met zeer veel zorg en liefde aangepakt. In het interieur wist men traditie en hedendaags comfort te verzoenen. Oude onderdelen van de kramen werden in de zaal verwerkt en aan de wijnrode muur herinneren oude foto's aan de gloriedagen van Max. Met heel veel panache en allure dragen de kelners hun 'grand-cafétenueals waren we in hartje Parijs. De bediening is zwierig en accuraat. Alles wat op tafel verschijnt, is stijlvol gepresenteerd. Op elk (groot) bord twee pannenkoeken van puur artisanaal deeg, perfect gebakken, elegant dubbelgeplooid en bestrooid met bloemsuiker. Aan de overkant wordt op een apart schaaltje een royale hoeveelheid fondantchocoladesaus geserveerd, samen met een even royale hoeveelheid slagroom. Op de pannenkoeken liggen twee bollen vanille-ijs die net als de slagroom bekroond zijn met een grote halve aardbei. Klasse! Mijn pannenkoeken ogen soberder, met enkel suiker en boter erbij geleverd, maar smaken er niet minder lekker om. Mijn Cécémel wordt door de kelner met zwier uitgeschonken in een hoog theeglas in metalen houder en is heerlijk koel. De pannenkoeken van Max steken de wafels naar de kroon!

<I>Max<I> is een etablissement zoals er maar weinig meer zijn: stijlvolle bediening en klasseproducten in de keuken.

woord Tine Vos
(25/10/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Max

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  2/5

 
  2/5

Patsy - 2/12/16 11:34

Mooie maar geen leuke zaak. Erg onvriendelijk en duur. Echt iets voor toeristen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

De Meyer Bea - 27/06/16 11:53

Regelmatig gaan we als 's zondagse uitstap naar 'Max' een wafel eten !! Tot mijn grote verwondering moest ik gisteren betalen om naar het toilet te gaan. Ik vind als verbruiker, je betaald vlug al met 2 personen 20 à 30 euro, dat dit niet kan!! Dit vind ik echt wel een minpunt voor deze gekende zaak!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Herman - 14/05/16 21:43

€35 euro voor twee eenvoudige wafels, een minipuntje appeltaart, een lauwe koffie een icetea en een water. Op zich al een schandalige prijs; Maar wanneer je dan voor een toiletbezoek ook nog eens moet betalen? Voor mij nooit meer. Dit is afzetterij van het zuiverste water.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Max

buurt: Korenmarkt
Goudenleeuwplein 3
9000 Gent
Tel: 09/223.97.31

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden