Den Gulzigen Bok

Fusion, Belgisch

Den Gulzigen Bok
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFusion, Belgisch
SpecialiteitBistrokeuken,
Accommodatie honden toegelaten, terras, tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €11,0 tot €15,0
Hoofdgerecht €21,0 tot €48,0
Nagerecht €4,0 tot €6,0
Visa
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo gesloten
do van 11:00 tot 22:30
vr van 11:00 tot 22:00
za van 11:00 tot 22:00
zo van 11:00 tot 22:00

Over Den Gulzigen Bok

oase van rust voor de feesten

Een van de favoriete restaurants van nachtbraker en bourgondiër Stefan Bracke? Dat wilden we wel eens met onze eigen ogen gaan bekijken. En dan blijkt dat zelfs een über dancerocker af en toe behoefte heeft aan rust. Den Gulzigen Bok is een verbouwde hoeve die verloren ligt tussen een labyrint van landelijke straten en wegeltjes, in een randgemeente van een randgemeente: Vurste. Rustiek, gezellig interieur, maar je wil hier toch vooral buiten zitten, in de ruime en behaaglijke tuin. Hoewel het restaurant gelieerd is met het Gentse huis van vertrouwen Aba-Jour, op het eerste gezicht is dit het soort plek, kan ik me inbeelden, waarvan elk jong gezinnetje er wel een paar kent voor de zomerdagen: gezellig, ongedwongen, ruimte voor de kinderen, meer eethuis dan restaurant. Maar de kaart vertelt een ander verhaal. Naast de usual suspects met bolognesesaus, vallen me onder meer de maatjes met een zalvige crème van balsamico, huisgerookte en gemarineerde zalm en involtini van gans op. Voorwaar geen bistro-eenheidsworst! En ook de manier waarop een en ander geserveerd wordt, laat vermoeden dat de keuken met kennis van zaken wordt bestierd. Na het aperitief bestellen we een veelbelovende Chileense cabernet-sauvignon.
We ruiken kruiden, rode vruchtenjam, leer, maar ook wat kurk. En ook bij het proeven kunnen we de weliswaar lichte kurkhint niet van ons afzetten. Dus vragen we de kelner om zelf te verifiëren. En dat doet de jongeman met de flair en routine van een doorwinterd proever. Hij proeft niks verkeerds, dus besluiten we de fles gewoon nog wat langer open te laten staan. En dan staat onze tafelknaap er weer, met schone glazen en een nieuwe fles: 'Ik heb de chef toch ook nog even laten proeven en die geeft u 100% gelijk: bouchonné.' Kijk, dat vinden wij grote klasse. Net als de wijn trouwens, die zich pas nu openbaart als een topper (€25). In die mate zelfs, dat we al vrij snel een tweede fles bestellen. De huisgerookte zalm is een klein meesterwerkje: sober maar origineel gepresenteerd, smeltend op de tong en héél zacht en subtiel gerookt. Slechts begeleid door een paar dobbelsteentjes van tomaat en spaarzaam gesprenkelde crème van mierikswortel, en gelukkig zònder smaakdodende gehakte ui, is dit gerecht helemaal af. De involtini van gans met gebakken asperges en gesauteerde aardappeltjes is al even verrassend. Den Gulzigen Bok is een ontdekking: een klassieke kaart, aangevuld met creatieve, haast gastronomische gerechten, een kok die in z'n bereidingen groot respect toont voor smaak en versheid van pure, eerlijke producten, en attente, voorkomende en professionele bediening. Voeg daar de bijwijlen avontuurlijke wijnkaart en de gigantische tuin aan toe, en je weet waar je tijdens de komende Gentse Feesten weer een beetje mens kunt worden.

Van klassieke bistrogerechten tot verfijnde en vindingrijke fusion.

woord Peter Lissens
(9/07/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Den Gulzigen Bok

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  2/5

 
  4/5

SCHIETTECATTE Georges - 20/03/17 17:03

Onze eerste kennismaking, gezellige retro sfeer. Vooral het eten was lekker met een vriendelijke bediening (ook belangrijk)komen zeker terug. Een opmerking,de stoelen horen wel bij het interieur...maar na een tijd zitten wordt het wel lastig in de rug.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

brigitte - 10/04/16 10:37

Ik heb gisteren dezelfde ervaring gehad: de gelakte varkensreepjes waren niet binnen te krijgen, veel te hard, ik kreeg gebakken kippereepjes in de plaats, maar het gerecht zelf was al op. Jammer

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Anne - 10/04/16 8:04

Na 2 keer 'goed gevaren' te hebben, was het gisteren totaal niet ok.... Veel te veel volk, een hoop wenende en jengelende kinderen ....lang wachten op het eten ... En het gelakte varken was niet te eten... Taai en overbakken...We kregen excuses en een gratis biertje maar daarvoor kom je niet eten. Spijtig want als je 32 euro betaald voor een marktmenu, verwacht je een aangename omgeving en goed eten...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Den Gulzigen Bok

Gentweg 48
9890 Gavere
Tel: 09/384.75.72

www.dengulzigenbok.com

toon kaart


meer Fusion

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden