De Schrans

Belgisch-Frans

De Schrans
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €5,5 tot €18,0
Hoofdgerecht €21,0 tot €28,5
Nagerecht €4,0 tot €10,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00

Over De Schrans

Schransen anno 2008

Toen ik naar restaurant De Schrans reed, had ik bucolische taferelen verwacht: een in oud-Vlaamse stijl ingericht eethuis, bezocht door volumineuze mensen die royaal gevulde borden binnenwerkten. Gelukkig dekt een naam niet altijd een lading. De Schrans is een moderne, in strakke lijnen opgetrokken zaak, in bruine tinten met een opvallende oranje muur waarop een lange bank is bevestigd. Aan het plafond hangen reuzenlampenkappen, de designstoelen bieden goed zitcomfort en de bruinhouten tafels zijn gedekt met een tafelloper.
Er staat een zwart geklede dame achter de toog, ze kijkt me aan als ik binnen stap, maar komt me niet meteen tegemoet. Ik mag zelf een tafel kiezen. Een eveneens in het zwart geklede kelner brengt me de kaart. Ook hij is wat stijfjes en weinig spontaan.
De prijzen zijn divers: van €5,50 voor een dagsoep en €8 voor een zuiders vissoepje met rouille over €18 voor gebakken sint-jakobsvruchten met een risotto en beurre-blanc van langoustines tot €17, en €23 voor een slaatje met gebakken tongscharfilet en grijze garnalen met kerriedressing. Hoofdgerechten zijn onder meer op het vel gebakken kabeljauwhaas met koningskrab, kerrie geblust met kokosmelk en aardappelmousseline (€28,50) en gegrilde Ierse entrecote met saus naar keuze en handgesneden frietjes (€21). Het viergangen degustatiemenu kost €50 (+ €19 voor de passende wijnen). Uit dat menu kies ik mijn voorgerecht en uit de suggesties kies ik het hoofdgerecht. Ik vraag een droge witte wijn als aperitief en krijg de huiswijn, een weinig expressieve Chileense sauvignon (€3,50) waarvan ik verder de naam niet verneem. Het hapje is een vrij vette mousse van gerookte forel met een reepje gerookte zalm erbovenop. Ik vind de introductie niet meteen geslaagd. Maar het wordt beter.
Het voorgerecht arriveert in een bord met een vouw in het midden die het in tweeën verdeelt. Links en rechts ligt een bijna identieke combinatie: een gepocheerd vast tongscharfiletje (€18), opgerold rond een witte en een groene asperge, overgoten met een champagnesabayon, een vrij stevige emulsiesaus die even werd gegratineerd. Aan beide zijden is er nog een streepje zoeterige zalf van muskaatpompoen aangebracht. In het glas komt een witte Bordeaux Château de Los 2006, een zacht fruitige, wat lieflijke wijn (€4). Het hoofdgerecht bestaat uit drie royale stukken melklam uit de Pyreneeën (€28), rosé gebraden met een lekkere, doorleefde smaak. Daarbij hoort een rijke vleessaus en vier groentegarnituren: stukjes schorseneren in roomsaus, een aardappel gevuld met een romige ratatouille van Provençaalse groenten, een quiche van spinazie en een halve courgette gevuld met knolseldercrème. Dat is lekker veel groentes die met zorg zijn bereid. De passende wijn is een geconcentreerde, fruitige Chileense merlot Rey de los Andes Reserva (€4). Ik heb verse ingrediënten geproefd, bereid volgens de regels van de kunst en verzorgd gepresenteerd.

Verzorgde bereidingen met aandacht voor groenten.

woord Marc Declercq
(2/04/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Schrans

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Schrans

Polenlaan 44
9190 Stekene
Tel: 03/789.06.20

www.deschrans.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden