Aperto Chiuso

Aperto Chiuso
© Johan Martens
Kenmerken
Openingsuren
ma van 18:30 tot 23:00
di van 18:30 tot 23:00
wo van 18:30 tot 23:00
do van 18:30 tot 23:00
vr van 18:30 tot 23:00
za van 18:30 tot 23:00
zo gesloten

Over Aperto Chiuso

Vers Italiaans

Een Vespa in de vitrine, een parodie op Het laatste avondmaal aan de muur... Aperto Chiuso is nog niets veranderd sinds we hier enkele jaren geleden kwamen eten. We vinden het hier dus ook nog altijd even gezellig. Of ook het eten even lekker bleef, gaan we vandaag ondervinden. We beginnen met een glaasje prosecco (€5) en vragen daar een bord bruschette voor twee personen bij (€8).
Een hoofdgerecht kiezen blijkt lastig, want wij hebben zoveel honger dat alles aantrekkelijk klinkt. Ik ga uiteindelijk voor een scaloppa milanese (€14), mijn zus - met wie ik de tafel vanavond deel - kiest de scampi in de look (€13,50). Intussen is het bord bruschette gearriveerd: acht warme en knapperige stukjes stokbrood, met een beleg van onder meer olijventapenade en warme tomaat, mozzarella en verse basilicum. In het midden staat een potje kleine olijven. Hmmm, dit is bijzonder lekker, zeker in combinatie met de bubbelende prosecco.
Onze eerste honger is gestild, en wij volgen mee wat er gebeurt in de open keuken. Jazzy muziek weerklinkt op de achtergrond, het restaurant zit intussen vol. De bediening blijft er rustig onder en heeft alles duidelijk goed onder controle. Onze hoofdgerechten worden dan ook niet veel later geserveerd. Ik krijg een dun gepaneerd kalfslapje zoals het hoort, wat tagliatelle met tomatensaus, en groene sla. Bij mijn zus op het bord veel scampi, een partje citroen en een gemengd slaatje met een lichte vinaigrette. Er volgt nog wat brood en kaas.
Mijn maaltijd is licht, vers en uiterst smakelijk. Ook de scampi aan de overkant worden goed bevonden. Alleen de venkel die in het slaatje verwerkt is, stelt mijn tafelgenote niet op prijs. Geen nood, ik prik ze dankbaar van haar bord en eet ze met veel smaak op. Ook de rode huiswijn (€9 per 1/2 liter) kan ons bekoren. Na de maaltijd vragen we nog de dessertkaart, maar ik besluit al snel dat ik genoeg gegeten heb. Een koffie (€2) en een limoncello (€4) kunnen er wel nog bij. Aan de overkant is er blijkbaar nog een gaatje, want mijn zus kiest nog de semifreddo met pistachenootjes (€6). Die wordt gepresenteerd in drie bolletjes op een kleurig bord, en smaakt naar verluidt overheerlijk.
Mijn zus geniet van haar toetje, ik kijk toe terwijl mijn koffie steeds langer op zich laat wachten... Het dessert is intussen verorberd, maar mijn koffie blijft spoorloos. Ik vraag de ober of hij mij misschien vergeten is. De goede man excuseert zich, spurt naar de keuken en brengt mij snel een ristretto en een limoncello. 'Van het huis', zegt hij, omdat ik heb moeten wachten. Op de eindafrekening blijkt dat twee koffies én de limoncello niet werden aangerekend. Heel erg aardig vinden wij dat!

Goede gerechten met verse ingrediënten, een vlotte bediening en een leuk decor. Wij zijn dol op Aperto Chiuso!

woord Katrien Vermeulen
(6/12/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Aperto Chiuso

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  2/5

 
  2/5

Richard - 23/03/18 18:18

Laatste jaren wat van zijn pluimen gelaten. Vroeger een beetje de betere alternative Italiaan in het Gentse maar ondertussen hinken ze wat achterop ook al door het fenomenale aanbod aan prima Italiaanse resto's in Gent.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Maximiliaan - 9/10/16 16:48

Tijdens het maken van de reservatie werd ons al meegedeeld dat we plaats hadden van 19u00 tot 20u30. Dit kwam voor ons perfect uit.. Op het eten niets aan te merken, zeer lekker zelf! Maar op de bediening, die liep op vrijdagavond even in de soep. Lekkere prosecco, zeer lekker bruchette! Over het hoofgerecht ook niets dan lof. Maar eens we in de helft van ons hoofdgerecht zaten begon het rariteitenkabinet. Opeens kwam de ober van dienst vragen of we ons bord konden opnemen en verkassen naar een ander tafeltje. We gaan akkoord en nemen het bord, ons glas wijn en verhuizen naar een andere tafel... Tegen 20u15 vragen we de rekening... Tien minuten later komt een vrouwelijke zaalmedewerkster ons aanmanen om de zaak te verlaten, we hadden immers maar tijd tot 20u30 (Er stonden nog geen klanten te wachten, de zaak was nog half leeg...) Ik zei dat we de rekening reeds 10 minuten geleden gevraagd hadden, maar dat we nog niets hebben ontvangen. We krijgen de rekening gepresenteerd, betalen en verlaten het restaurant zonder enige vorm van verontschuldiging voor het rariteitenkabinet of compensatie. Vreemde ervaring..

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Aperto Chiuso

Sleepstraat 82
9000 Gent
Tel: 09/233.72.64

toon kaart


Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden