Dimitri

Grieks

Dimitri
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenGrieks
Prijzen
Voorgerecht €6,0 tot €16,0
Hoofdgerecht €12,0 tot €21,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 01:00
di gesloten
wo gesloten
do van 18:00 tot 01:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 01:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 01:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 01:00

Over Dimitri

Geslaagd Grieks-Vlaams huwelijk

Als we van een verre bestemming huiswaarts keren, beginnen onze magen ter hoogte van Deinze luid te knorren. Zonder aarzelen verlaten we de snelweg en rijden we naar de Kortrijkstraat, want daar zou zich een fijne Griek bevinden, zo kwam ons onlangs ter ore.
De zaak draagt de weinig originele naam Dimitri, maar populair is ze in ieder geval wel. Hoewel het zondagavond is, zit het er afgeladen vol. Even vrezen we dat we hongerig zullen moeten afdruipen, maar gelukkig is er nog een tafeltje vrij. Een opvallend stijlvol gedekt tafeltje overigens: met kraaknette, witte linnen lopers en linnen servetten. Eerder uitzonderlijk in dit soort restaurants. Een vriendelijke meneer overhandigt ons de kaart. Daarop staan klassieke voorgerechten, zoals mezze en calamarissen en een hele resem voorgerechten met lamsvlees. Maar ook entrecote en zeetong. Dimitri heeft zich goed aangepast aan de Vlaamse smaak en biedt voor elk wat wils. Zo staat er op de drankenkaart naast ouzo ook kasteelbier. Op een krijtbordje staan enkele iets traditionelere Griekse gerechten, zoals lamsvlees in papillot. Ook menu's in verschillende prijsklassen zijn voorhanden, maar dat lijkt ons iets te uitgebreid. We nemen onze toevlucht tot de specialiteiten van het huis en twijfelen tussen aan tafel geflambeerd lamskroontje en een schotel van de chef (€32 voor twee personen), een soort mixed grill. We kiezen voor het laatste, zo kunnen we van alles een beetje proeven. Om te drinken bestelt mijn vriendin een limonade (€1,60), ik neem een kwart litertje rode huiswijn (€3,50). De gastvrouw schenkt attent mijn glas vol en vergast ons meteen op een bordje met hapjes: olijfjes, pepertjes, stukjes feta, tomaat, komkommer, ansjovis én haring. Het is echt een Vlaamse Griek, die Dimitri. Daar is natuurlijk niets mis mee en de hapjes en de wijn zijn prima.
Ondanks de drukte laat ons hoofdgerecht niet lang op zich wachten. Ons wachtbordje is nog maar net leeg of de gastvrouw komt met een warmhoudplaat aandraven. De vriendelijke meneer van daarnet plaatst er de schotel van de chef op. Daarop prijkt een berg gegrild vlees: lamsgehakt, lamsribbetjes, lamsbrochettes, twee lamsmedaillons en twee lamskoteletjes. Het gehakt is niet te droog en lekker gekruid. De brochettes zijn eerder gewoontjes. Het koteletje dat ik van de schotel pik is mooi rosé, dat van mijn vriendin is helaas uitgebakken. Ze haalt er ook het verkeerde stukje medaillon uit. Ik heb weer het sappigste. Maar al bij al is het vlees van goede kwaliteit. Het groentegarnituur blijkt weer een huwelijk van ingrediënten uit de Griekse en de Vlaamse keuken. Of het zou moeten zijn dat spruiten en prinsessenboontjes ook in Griekenland vaak gegeten worden. De combinatie met aardappelpuree met kaas, Griekse pasta en sla, tomaat en komkommer stoort ons niet. De gastvrouw informeert of alles in orde is en wij knikken. Bij de rekening krijgen we een glaasje Metaxa van het huis, zoals de befaamde Griekse gastvrijheid het voorschrijft.

Smaakvol ingerichte Griek met uitgebreide keuze aan traditionele en minder traditionele gerechten aan schappelijke prijzen. Vriendelijke bediening.

woord Geert Bouckaert
(9/07/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Dimitri

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

van der aa - 14/08/15 11:39

perfect prijs kwaliteit ,vooral de schotel mix grill zeer verzorgd!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Dimitri

Kortrijkstraat 54
9800 Deinze
Tel: 09/380.85.10

toon kaart


meer Grieks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden