GREEK TIME

Grieks

GREEK TIME
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenGrieks
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €Voorgerecht: €11 Hoofdgerecht: €15 1/4 liter wijn: €3,80
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €0,0 tot €0,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 23:00
wo van 12:00 tot 14:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 23:00
za van 18:30 tot 23:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 23:00

Over GREEK TIME

GRIEK ZONDER SMAAK

Een poos geleden bezochten we Caruso, het Italiaanse restaurant waarop Koen Crucke een beroep deed voor zijn kookboek 'Heerlijk Italiaans'. Deze week is Greek Time aan de beurt,dat -verrassend genoeg- Cruckes boek 'Heerlijk Grieks' verzorgde.In het restaurant is het druk vanavond en bijgevolg erg lawaaierig.Wij krijgen een iets rustiger tafeltje en bestellen een campari-soda(€5,50) en een ouzo(€4,50).Terwijl we de menukaart onder de loep nemen,arriveren onze drankjes en een bordje ingelegde groentjes.Mijn campari-soda mist een stokje,dus roer ik met mijn vork.De ingelegde groenten geven niet echt blijk van inspiratie, maar we blijven het positief zien: de honger is zo groot dat elk hapje smaakt, en groentjes in azijn bevatten een pak minder calorieën dan pakweg een kommetje nootjes.We starten met de mezze 'Greek Time' (€12,50) en vragen of dat kan voor twee personen.Het voorgerecht laat ik volgen door de verse visschotel(€16),mijn vriend kiest de plateau du chef(€16). Ik vraag een glaasje witte wijn(€2,25), mijn partner een kwart liter rode wijn(€3,80).Onze kelner verdwijnt en komt niet veel later terug met het voorgerecht.Op een groot bord vinden we de typische Griekse mezze: tzatziki,gefrituurde calamares...allemaal behoorlijk van smaak.Jammer dat er maar één gevuld wijnblad en één langoustine op het bord ligt: die moeten we dus delen. Bij het voorgerecht worden onze wijnen al uitgeschonken.Beide zijn in hetzelfde bedje ziek: zowel rood als wit smaken flauw. Tussen voor- en hoofdgerecht monsteren we het interieur. Eenvoudige tafels, klassieke stoelen, witte muren met enkele posters...Greek Time houdt het sober.Veel tijd om verder rond de kijken hebben we niet,want daar is ons hoofdgerecht al. Ik had me bij een verse visschotel een heerlijk marktaanbod voorgesteld, maar dat valt tegen.Op mijn bord veel vis, maar geen lekkernijen.Bovendien krijgen we niet bepaald de mooiste stukjes vis voorgeschoteld en heeft de kok geen moeite gedaan om er alsnog een lekker gerecht van te maken.De tonijn is zo lang gebakken dat hij bijna naar tonijn uit blik smaakt, en ook de zalm is veel te droog. Het bijgaande sausje lijkt uit een zakje te komen.Twee groene asperges en een roosje broccoli moeten de boel opfleuren.De groenten zijn te lang gekookt en smaken waterig.Verder krijg ik hetzelfde slaatje als bij het voorgerecht, een paar lauwe aardappeltjes, enkele worteltjes...De plateau van de chef is een eenvoudig grillgerecht, met alweer hetzelfde slaatje en wat Griekse pasta.Spectaculair of typisch kan je het gerecht bezwaarlijk noemen.Alles bij elkaar was ons menu weinig verrassend. Intussen zijn wij het lawaai moe en vragen we de rekening.

Verschillende vegetarische gerechten te krijgen. In de zomer kan je bij Greek Time op het terras eten.Weinig verfijnde keuken. Lawaaierige omgeving.

woord Katrien Vermeulen
(1/01/2005)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over GREEK TIME

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  4/5

 
  4/5

den groenen - 2/05/17 16:18

Reeds meer dan 12 jaar ben ik bezoeker van Greek time, nu iets meer dan jaren geleden, en ik heb zowat alles gegeten wat er op de kaart staat. De laatste tijd ben ik verlekkerd op hun entrecote (Ierse rib-eye) met been, die is echt subliem, gepast gebakken en zeer lekker van smaak en 400 a 450 g en een goede prijs. De bediening is ook zeer behulpzaam en zeer vriendelijk, dus mensen met ruime ervaring. Dit is een zeer goede aanrader voor iemand die van Griekse keuken houd.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over GREEK TIME

Brugsevaart 141
9030 Mariakerke
Tel: 09/237.01.15

www.greektime.be

toon kaart


meer Grieks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden