Vier Tafels

Internationaal, Wereldkeuken

Vier Tafels
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenInternationaal, Wereldkeuken
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €3,5 tot €12,0
Hoofdgerecht €12,0 tot €22,0
Nagerecht €4,0 tot €5,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:30
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:30
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:30

Over Vier Tafels

Krokodil en co

Toeristen die in Gent op zoek zijn naar een goed restaurant, belanden niet zelden in het Patershol. Een van de meest opvallende menukaarten die je daar aantreft, is ongetwijfeld die van Vier Tafels, waar onder meer krokodillenvlees en rendier dagelijkse kost zijn. Op een grijze avond - niet echt exotisch weer - reserveren wij een tafel. Bij het binnenstappen lijkt het of het wel heel erg kalm is vanavond, maar achteraan, op de overdekte koer, zit het al goed vol. Ook wij krijgen daar een tafel voor twee. De tafels staan hier zo dicht bij elkaar dat het moeilijk is comfortabel plaats te nemen. Na wat gesukkel, en de vraag of de mensen achter ons een beetje kunnen opschuiven, zitten we toch. Oef! Voor we de kaart induiken, bestellen we alvast een aperitief. Een picon vin blanc (3,5) en een pommeau de normandie (€3). Daarbij komt een simpel kommetje zoute koekjes. Intussen is het flink aan het regenen buiten. Dat is best gezellig als je op deze overdekte koer zit... tot het binnen begint te druppelen natuurlijk. De enkele spatjes water die we eerst voelen, vinden we niet zo erg, maar als blijkt dat de trui die over mijn stoel hangt intussen kletsnat is, vragen we toch maar of we naar binnen mogen verhuizen. Dat is geen probleem, en we krijgen een ruime tafel dicht bij de keuken. Ons voorgerecht kunnen we droog verorberen. Mijn tafelgenoot krijgt een stevige 'Sopresa De Mar' (€12). Dat is een Italiaans vispannetje - hier met een goede mix van verschillende soorten vis en schaaldieren - gepresenteerd in een ovenschotel, die is afgewerkt met een dak van bladerdeeg. Het is goed klaargemaakt en de portie is behoorlijk groot voor een voorgerecht. Ik geniet van de dagsoep (€3,5), een simpele wortelsoep die ik kortweg als goed kan omschrijven, en die zeker geen exotisch tintje heeft. Dan zijn onze hoofdgerechten avontuurlijker. Mijn vriend koos voor de aji de gallina', een Peruaans gerecht met kip, look en een stevige saus met nootjes. Opnieuw een serieuze portie, met goede ingrediënten. Ik krijg op mijn bord de sepia (16), ofte inktvis met look. Jammer dat de stukken zo grof gesneden zijn, dat maakt het gerecht minder verfijnd. De kruiding is wel in orde. Ook jammer dat we allebei precies dezelfde garnituur bij ons gerecht krijgen, namelijk een paar verschillende groentjes, zoals wat sla en erwtjes, en wat saffraanrijst. Bij zulke exotische gerechten hoort er volgens ons aangepaste garnituur, en niet een onderling inwisselbaar amalgaam aan groenten. Een gemiste kans. De Italiaanse wijn, een tatu primitivo (26) is fruitig, maar iets te jong. Ons maal hier was niet slecht, maar toch menen we dat er meer uit dit concept te halen valt.

De gerechten zelf zijn goed, maar het geheel kan verfijnder. Gezellig decor, goede bediening.

woord Katrien Vermeulen
(27/06/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Vier Tafels

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Vier Tafels

buurt: Patershol
Plotersgracht 6
9000 Gent
Tel: 09/225.05.25

www.viertafels.be

toon kaart


meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden