Pastinaak

Belgisch-Frans

Pastinaak
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Budget €Dagschotel (soep, hoofdgerecht en koffie of thee): €12,50. 's Middags en 's avonds verkrijgbaar.
Voorgerecht €8,75 tot €12,50
Hoofdgerecht €12,75 tot €24,75
Nagerecht €4,85 tot €7
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:45 tot 14:00
di gesloten
wo gesloten
do van 11:45 tot 14:00 en van 17:30 tot 21:15
vr van 11:45 tot 14:00 en van 17:30 tot 21:15
za van 11:45 tot 14:00 en van 17:30 tot 21:15
zo van 11:45 tot 14:00 en van 17:30 tot 21:15

Over Pastinaak

Back to the roots

Hoewel restaurant Pastinaak redelijk ver van het Gentse stadscentrum ligt, krijgt het toch geregeld bekend volk over de vloer. Het is een van de favoriete lunchplekken van Miek en Roel en ook patissier Bloch is er zeer over te spreken. Een adresje om te checken dus.
Pastinaak is eigenlijk niet zo ver van de Antwerpsesteenweg, maar toch rijdt mijn vriendin op een doordeweekse avond het pand op de hoek van de Achterstraat, Heiveldstraat en Rozebroekstraat bijna voorbij. Gelukkig trekt een grappige tekening van een ventje met een pastinaak op het venster mijn aandacht. Het is wellicht geen toeval dat de chef zijn restaurant naar een vergeten, maar ondertussen alweer behoorlijk trendy, wortelgroente noemde. De naam roept een ambachtelijke sfeer op: back to the roots. Pastinaak staat bekend om zijn handgesneden frieten en zijn americain die vlak voor het opdienen vers gemalen wordt. Wij zijn echter meteen gewonnen voor de dagschotel die op het krijtbord voor de deur staat geschreven: tomate farcie, voorafgegaan door wortelsoep en gevolgd door een koffie of thee. Dat alles voor €10,25, een zeer aantrekkelijke prijs.
Als we plaatnemen aan een eenvoudig, maar keurig zwart tafeltje met een sfeervol kaarsje in het midden, duiken we toch nog even in de kaart. Daarop vinden we nog meer klassiekers terug: stoverij, steak, zeetong. Even twijfelen we, maar uiteindelijk blijven we toch bij onze eerste keuze. De vriendelijke dienster neemt onze bestelling op en brengt ons onmiddellijk het gevraagde glas rode huiswijn (€3,25), vergezeld van een mandje bruin brood en boter. Even later komen de royale kommetjes hartige wortelsoep op tafel. Als we die op hebben, informeert de dienster of het gesmaakt heeft, wat wij volmondig beamen.
Het is niet bepaald druk vanavond in Pastinaak, dus ook de hoofdschotel laat niet lang op zich wachten. Voor ons staan twee mooi gepresenteerde borden met twee tomaten, goed gevuld met kruimelig gehakt en een ruime portie korrelige rijst. Het geheel is versierd met peterselie en afgewerkt met net genoeg lekker scherpe, maar lichte en luchtige béarnaisesaus. Een eenvoudige, maar zeer smakelijke schotel met verse ingrediënten. Dat proef je. Ook de huiswijn is opvallend goed: jong, zacht en fruitig.
Na het hoofdgerecht vraagt de dienster of we onmiddellijk koffie willen of liever even wachten. Bijzonder attent. We besluiten even te wachten en nog een babbeltje te slaan terwijl we ons glas wijn ledigen. De koffie komt pas als we de bodem van het glas zien en stelt niet teleur. Bovendien krijgen we er wat koekjes bij. Alweer zeer attent. We betalen in het totaal €27. Geen geld.

Eenvoudige, maar degelijke gerechten, bereid met verse producten aan zeer democratische prijzen. Attente bediening.

woord Geert Bouckaert
(13/06/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Pastinaak

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Lieve Vernaillen - 3/05/15 1:10

Wij zijn met de groep Fotografie Seniorennet, na een bezoek aan Campo Santo bij Pastinaak gaan eten. Alles was prima voorbereid voor een grote groep en voor een democratische prijs hebben we er heel lekker gegeten. Ook de bediening was snel en vriendelijk. reactie van één van onze leden : het was een zeer fijne dag gisteren, we hebben genoten, Pieter vond het eten zálig (had ik niet verwacht, want hij lust geen kaas met ham in vlees, maar dit was zó goed bereid, we danken je hartelijk voor deze keus en de organisatie. Pastinaak : een aanrader !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Pastinaak

Achterstraat 124
9040 Sint-Amandsberg
Tel: 09/228.98.00

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden