Il Ricordo

Italiaans

Il Ricordo
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenItaliaans
Accommodatie terras
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €8,5 tot €16,0
Hoofdgerecht €14,5 tot €23,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:30
wo gesloten
do gesloten
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:30
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:30

Over Il Ricordo

Dineren met twee dames

De bleke plankenvloer, de bruine tinten op de muren, de imposante kasten wijn en de donkere houten tafeltjes met linnen lopers in Il Ricordo geven je de indruk dat je binnenstapt in een een stijlvolle hedendaagse brasserie eerder dan in een Italiaans restaurant. De al even stijlvol geklede gastvrouw laat mij en de twee dames die mij vergezellen - de een is mijn vriendin, de ander mijn moeder - plaatsnemen bij het raam.
Op de modern vormgegeven, uitgebreide kaart vinden we alle klassiekers terug. Niettemin heeft Il Ricordo zich een beetje aangepast aan de Belgische smaak. Zo staat er ook zeetong, steak en filet pur op het menu. Wie geen pasta lust, kan frieten of kroketten krijgen. Ik hou het zo Italiaans mogelijk en kies een caprese di bufala (buffelmozzarella met tomaat, €12) gevolgd door spaghetti vongole (€13,50). La Mama gaat voor de gewone caprese (€10) en een escalope milanese (€14,50), mi amore bestelt ossobuco d'agnello al forno (€16,50) ofte ossobuco van lam in de oven voorafgegaan door stracciatella (€8,50). Nee, niet het vanille-ijs met stukjes chocolade. Stracciatella is het verkleinwoord van straccio en betekent zoveel als in stukjes gescheurde vodden en is naast een bekend ijsje ook een traditionele soep op basis van bouillon en een mengsel van Parmezaanse kaas en ei. Een schaaltje gerijpte parmigiano komt op tafel als hapje. Best origineel en het smaakt uitstekend bij de fles Primitivo di Manduria (€25), een stevige, vlezige wijn uit Puglia in de hak van Italië, die mijn vriendin en ik aanbreken. De gastvrouw laat me voorproeven en vult de hele avond tijdig ons glas bij. Zelfs het flesje San Pellegrino (€4) waar moeder zich toe beperkt, wordt keurig uitgeschonken.
Onze voorgerechten arriveren op mooi gedresseerde borden. Zowel de gewone als de buffelmozzarella zijn lekker en de capreses zijn bereid volgens de regels van de kunst, met olijfolie, aceto balsamico, verse basilicum en tomaat, die eerder gewoontjes uitvalt. Het toefje cresson erbij hoefde voor mij niet echt. De stracciatella, drie grote pollepels geurige soep uitgeschonken door een rasechte Italiaan, valt bijzonder in de smaak.
Ondertussen krijgen late gasten te horen dat het restaurant is volgeboekt, maar ze hebben het ervoor over om in de regen te gaan zitten op het weliswaar overdekte terras. Il Ricordo moet een stevige reputatie hebben.
Ondanks de drukte stokt het tempo niet. Na een korte wachttijd krijgen we onze hoofdgerechten. De escalope milanese, een flinterdun gepaneerd kalfslapje, is vergezeld van sla met vinaigrette, een schijfje citroen en cresson. De lamsossobuco is een stuk gestoofde lamsbout met wat wortel en selder. Beide gerechten worden geserveerd met spaghetti met olijfolie en stukjes tomaat, die verder niet gekruid is en wat waterachtig smaakt. Mijn spaghetti vongole is wel goed gekruid, alleen zitten er wat weinig venusschelpen in en bovendien bevatten die weinig vruchtvlees. Jammer. De uitstekende espresso (€2) maakt veel goed.

'De buffelmozzarella is heerlijk en de capreses zijn bereid volgens de regels van de kunst'

woord Geert Bouckaert
(17/06/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Il Ricordo

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Il Ricordo

Markt 104
9800 Deinze
Tel: 09/380.39.28

www.ilricordo.be

toon kaart


meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden