't Wethuis

't Wethuis
© Johan Martens
Kenmerken
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 19:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00

Over 't Wethuis

Klassiek en degelijk

't Wethuis in Lochristi bestaat vijftien jaar en daarom hebben de uitbaters het restaurant in een nieuw kleedje gestoken. Modern kun je het vernieuwde interieur bezwaarlijk noemen, maar in een afspanning uit de 18de eeuw, waarvan de authentieke houten balken en bakstenen muren bewaard werden, zou dat ook als een tang op een varken slaan. De inrichting is rustiek en het hele pand ademt een intieme, landelijke sfeer. De gipsen asperges op de vensterbank, die ons diets moeten maken dat we volop in het seizoen van deze groente zijn, vinden we er een beetje over, maar dat is persoonlijke smaak. Leuk is dat de chef ons persoonlijk komt begroeten voor hij achter zijn kookpotten plaatsneemt. Dat hebben we nog maar zelden meegemaakt.
De gastvrouw overhandigt ons de kaart. Die is, geheel in het verlengde van het interieur, bijzonder klassiek samengesteld. Geen culinaire experimenten, maar traditionele gerechten. Zo vind je bij de voorgerechten rundcarpaccio en ganzenlever, de hoofdgerechten omvatten tournedos, lamskroontje, gebakken zalm en viswaterzooi. We kiezen voor het aantrekkelijk geprijsde marktmenu: drie gangen, wijnen, water én aperitief voor €45. Ik scherp de honger aan met een witte porto, mijn vriendin opent met een pineau des Charentes. De drankjes komen op tafel vergezeld van een schaaltje olijven, opgelegde harde groenten en stukjes meloen. We krijgen ook meteen een broodje en water. Even later volgt er nog een wachtbordje, bestaande uit een toastje met yoghurtdressing en ansjovis, een stukje meloen met gerookte eendenborst en een minigarnalencocktail. Attent en goed, maar dit had volstaan voor mij. Die eerste amuse bouches mochten ze gerust weglaten.
Als we onze aperitief en hapjes op hebben, schenkt de gastvrouw een glas jonge Franse wijn van sauvignon blanc. De frisse, knapperige witte sluit goed aan bij het voorgerecht: vier stevige asperges met een plakje gerookte zalm en bieslook. De borden ogen een tikkeltje oudbollig, maar het gerecht zelf is eenvoudig lekker. De bediening blijft alert. De gastvrouw vult tijdig ons glas bij en we krijgen ook een vers broodje, zodra het eerste op is.
Na een perfecte wachttijd arriveert het hoofdgerecht: entrecote met een gemengd slaatje en frietjes. De frieten vinden we wat slapjes, maar het vlees, weliswaar eerder bleu dan saignant gebakken zoals gevraagd, is van goede kwaliteit. De sausen - een archiduc voor mij en een pittige pepersaus voor mijn vriendin - zijn top. Ook het glaasje merlot dat de maaltijd begeleidt, is prima. En weer krijgen we een refill.
Ik sluit af met een koffie, mijn vriendin kiest voor een soepje van aardbeien met munt en vanille-ijs. Voldaan rekenen we af. Geen spectaculair, maar een degelijk diner aan een schappelijke prijs, besluiten we.

Degelijke klassieke keuken aan verteerbare prijzen. Landelijke sfeer en attente bediening.

woord Geert Bouckaert
(25/06/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over 't Wethuis

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over 't Wethuis

Hijfte Center 1
9080 Lochristi

toon kaart


Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden