La Pizzeria

Italiaans

La Pizzeria
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenItaliaans
SpecialiteitPizza
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Kleine pizza: €7, Grote pizza: €11, Dessert: €5
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €0,0 tot €0,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Openingsuren
ma van 18:00 tot 22:00
di van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo gesloten
Open van dinsdag tot vrijdag van 11u30 tot 14u en van 18u tot 22u, maandag en zaterdag van 18u tot 22u. Gesloten op zondag.

Over La Pizzeria

La Pizzeria kennen we al uit onze studententijd, maar aangezien onze smaakpapillen intussen wel meer gewend zijn, besluiten we het nog eens te checken waarom we hier destijds zo graag over de vloer kwamen. Een eerste poging om hier te dineren, mislukt: op donderdag kan je in La Pizzeria enkel op afspraak terecht, wellicht omdat alle studenten hier dan hun laatste weekgeld komen spenderen. De daaropvolgende dinsdag hebben we meer geluk. Wij schuiven dankbaar onze benen onder één van de weinige tafeltjes. Een eerste inspectie van de kaart doet mij alvast glunderen: mijn twee favoriete Italiaanse drankjes, crodino en limoncello, zijn aanwezig. Ik weet dus al hoe ik mijn maaltijd zal beginnen en eindigen. Nu nog iets vinden voor tussenin. Ook dat is snel in kannen en kruiken: ik neem de pizza 'Il Punto' (€9), met onder meer kerstomaatjes, champignons, gorgonzola en pikante worst. Mijn partner kiest de pizza 'Bresaola' met gegrilde aubergine, gedroogd rundvlees, rucola en parmezaanse kaas (€13). Erbij vragen we voor de verandering eens een half litertje rosé (€7,50). Bij het aperitief, een porto (€3,50) en uiteraard een crodino (€3), krijgen we enkele flinterdunne sneetjes pikante worst geserveerd. La Pizzeria wordt uitgebaat door moeder en dochter, twee charmante dames die de boel hier makkelijk de baas kunnen. Terwijl dochterlief elegant het pizzadeeg in de hoogte zwiert, bedient moeder zorgzaam de tafeltjes. Als onze pizza's arriveren, blijkt niet alleen dat ze er overheerlijk uitzien, ze smaken ook zo. Het gedroogde rundvlees van de Breasola smaakt verrassend zacht en laat zich perfect combineren met de parmezaanse kaas en een flinke handvol rucola. Mijn pizza smaakt extra sappig dankzij de kerstomaatjes. Het deeg is hier dunner dan we gewend zijn en smaakt ook minder zout. Daardoor komen de verse ingrediënten beter tot hun recht, en valt de pizza niet te zwaar. Als wij gulzig onze schijfjes verorberd hebben, is er dus nog plaats voor een dessertje. Dat wordt het amandelgebak (€4) en de chocolademousse (€5). De drie bollen chocolademousse smelten op mijn tong, en het amandelgebak smaakt als een combinatie van appelcake en frangipane. Het is bijna zonde om deze overheerlijke smaken weg te spoelen, maar ik kan het toch niet laten een digestiefje te bestellen. De limoncello (€5) en grappa (€5) komen in een groot glas - niet zoals we het gewend zijn dus - maar daar heeft de smaak niet onder te lijden. De enige dissonante noot tijdens ons bezoekje is misschien de roséwijn, die meer weg heeft van limonade. Wij twijfelen even of het wel kan: vier sterren voor een eenvoudige pizzeria? Als we denken aan de charmante bediening, de tongstrelende pizza's en de eerlijke prijzen, is het pleit snel beslist.

Eerlijk restaurant, gerund door een charmante moeder en dochter. Hartelijke bediening, zalige pizza's.E rg veel plaats is hier niet, reserveren is een goed idee. Vegetariërs kiezen uit een hele lijst pizza's met groenten.

woord Katrien Vermeulen
(8/03/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over La Pizzeria

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  4/5

 
  4/5

Captain Critic - 20/01/17 11:52

De pizza diavola della casa is zeer geslaagd: een flinterdunne korst, krokant en - naar echte Italiaanse traditie - niet al te rijkelijk belegd. De pikante worst is lekker maar had misschien wel nog wat pikanter geweest mogen zijn. De gorgonzola en de champignon zijn geslaagde toevoegingen voor de klassieke diavola. Ook geen spijt van de huisgemaakte tiramisu als nagerecht. La Pizzeria is een uitstekend adres voor een smakelijke pizza zonder veel poespas. De zaak zelf is eenvoudig, maar net daardoor ook charmant. Voor een uitgebreide recensie zie http://gentfood.blogspot.com/2017/01/la-pizzeria.html

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over La Pizzeria

Tentoonstellingsl. 119
9000 Gent
Tel: 09/225.53.03

toon kaart


meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden