Samovar

Internationaal

Samovar
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenInternationaal
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €Broodjes, snacks en salades van €4,90 tot 14,90.
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €0,0 tot €0,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 21:30
wo gesloten
do van 11:30 tot 21:30
vr van 11:30 tot 21:30
za van 11:30 tot 21:30
zo van 11:30 tot 21:30

Over Samovar

Geweldig!

Ertvelde. We kennen de naam dankzij Eddy Wally. Ooit baatte de wereldberoemde zanger in deze deelgemeente van Evergem een dancing uit, waar uit alle uithoeken van Vlaanderen heelder bussen naartoe trokken. Maar dat er zich in het hartje van dit dorp ook een eethuis bevindt, dat heerlijke, gezonde salades serveert, hadden wij nooit durven vermoeden. Gelukkig hebben wij overal spionnen, die ons op gezette tijdstippen dergelijke wetenswaardigheden influisteren. En omdat wij interessante tips altijd ter harte nemen, strijken wij op een vrijdagavond neer in Samovar.
Het eethuis is gevestigd in een gezellige fermette met een stenen vloer en houten balken aan het plafond. Op de achtergrond weerklinkt een jazzy deuntje. Het is al vrij laat op de avond, maar toch nog redelijk druk. Een goed teken wellicht. We nemen plaats aan een tafeltje bij het raam en duiken in de kaart in de hoop daar een verklaring te vinden voor de naam van het eethuis. Een samovar is een grote, koperen waterkoker met een kraantje, waar de Russen thee in maken. De theemachine staat afgebeeld op tal van schilderijtjes die de muren van het etablissement sieren. Maar waarom draagt een eethuis in Ertvelde die naam? Zijn de uitbaters van Russische origine? Heeft het iets te maken met de wijk Klein Rusland in het nabijgelegen Zelzate? Of komt het omdat Samovar in de eerste plaats een koffiehuis is waar je in de namiddag kan genieten van een bakje troost of een kopje thee al of niet met een pannenkoek?
We hebben stevige trek en slaan de broodjes over. Bij de 'klassieke koude en warme hapjes' vinden we een croque, spaghetti en lasagne, maar we bladeren door naar de salades, waar deze zaak zo vermaard om is. Mijn vriendin kiest voor een strandjuttersalade (€14,90), zelf ga ik voor de oosterse tonijnsalade (€13,90). Om te drinken bestellen we een half litertje witte wijn (€12,50). Een frisse, jonge dienster schenkt onze glazen vol en zet een schaaltje nootjes, een portie kaas en worst op tafel. Onze eerste honger is meteen gestild en de droge witte wijn uit Bergerac is best aangenaam.
Na enkele slokken komen onze salades op tafel: twee reusachtige, goed gevulde borden. De strandjuttersalade bestaat uit een ruime portie sla, geraspte wortel,een tomaatje gevuld met ratatouille, wat komkommer, een schijfje ei, een achttal gebakken scampi's en Griekse pasta met tomatensaus. Ik vind op mijn bord een torentje tonijn met rijst, stukjes appel en curry, omringd door gemengde sla, partjes tomaat, schijfjes ei en een hele pleiade vers fruit: aardbeien, meloen, watermeloen, sinaasappel, kiwi en ananas. Een flesje yoghurtvinaigrette maakt de originele maaltijdsalades af. In het broodmandje zit gewoon grijs brood. Aan de tafel naast ons zien we een koppel smullen van een bruin stokbroodje. Zo'n stukje brood, ciabatta of foccacia zou de salades een meerwaarde geven. Maar gezien het bedrag dat we betalen, kunnen we niet klagen.

Originele,lekkere en gezonde snacks aan treffelijke prijzen. Aangenaam kader en vriendelijke bediening.

woord Geert Bouckaert
(9/07/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Samovar

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Xzondra - 10/01/16 16:17

Heel lang bestaan zeker 20 jaar doch nu gesloten wegens omstandigheden-geen overnemer gevonden¿¿altijd super lekker en verzorgd¿¿mensen hebben gekozen voor nog wat levenskwaliteit¿¿het ga hun goed¿¿jammer da de goeie zaken sluiten en hun kennis niet kunnen doorgeven ..

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Samovar

Pastorijstraat 56
9940 Ertvelde
Tel: 09/343.02.05

toon kaart


meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden