In de Kroon

Belgisch, Internationaal

In de Kroon
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch, Internationaal
Prijzen
Budget €Hapjes, boterhammen en volwaardige maaltijden van €4,5 tot €16.
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €0,0 tot €0,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo gesloten
do van 18:00 tot 23:00
vr van 18:00 tot 23:00
za van 16:00 tot 23:00
zo van 10:30 tot 23:00

Over In de Kroon

Waar de tijd bleef stille staan

Mijn geliefde maakt zich een beetje zorgen over haar lijn. Ze heeft dan ook plechtig aangekondigd dat we (!) minder gaan eten en meer gaan bewegen. Om mijn welwillendheid te tonen, neem ik haar mee naar Mullem voor een fikse wandeling. Mullem is een opvallend rustig dorpje op enkele kilometers van de drukke N60, met een kerk te midden van het kerkhof, een dorpsplein met het voormalige dorpsschooltje en een neoclassicistisch kasteel, nog steeds bewoond door de familie de Gerlache, bekend van zuidpoolreiziger Adrien. Verder niets dan natuur en stilte. De ideale plek om alvast een goed voornemen uit te voeren.
Maar van een uur of twee wandelen krijgt een mens honger en dorst. We stappen binnen in café In de Kroon, gevestigd in een pittoresk boerderijtje met een oude tegelvloer, antieke kastjes, oude bruine tafels met email lampenkappen erboven en email reclamepanelen voor biermerken aan de muur. Om het nostalgische sfeertje compleet te maken, speelt op de achtergrond de soundtrack van Amélie Poulain. We nemen plaats aan een grote ronde tafel - een van de weinige die nog vrij zijn - en bekijken de kaart. Daarop staan naast een aantal hapjes en belegde boterhammen ook slaatjes met kippenreepjes, spekreepjes of garnaalkroketten, diverse pasta's, maar ook hutsepot (€16). We gaan voor het laatste. Omdat we in de streek van Oudenaarde zijn, kies ik als drank een Liefmans Goudenband (€3), volgens Michael Jackson - niet de popzanger maar de bierkenner - 'the best brown ale in the world'. Mijn vriendin verkiest een Orangina (€1,80),'the best lemonade in the world' volgens haar. Een enthousiaste jongeman noteert onze bestelling en brengt al snel onze drankjes.
We zien dat het in de keuken coup de feu is. Onze gerechten laten dan ook nog even op zich wachten. Ondertussen proeft mijn vriendin de fameuze Goudenband. De zoete en tegelijk zurige smaak bevalt haar dermate dat ze de helft van mijn glas soldaat maakt. Ik bestel er een bij. Even later komt er een antieke stenen soepterrine op tafel met de hutsepotgroenten (wortel, raap, groene kool, prei, selder en spruitjes), een even antieke schaal met het vlees (lamsschenkel, worst, ribbetjes, spek en varkensspiering) en een potje mosterd. De perfect gaar gestoomde groenten smaken lekker vers en de bouillon is uitstekend op smaak gebracht met peper en zout. Het vlees is mals, goed gekruid en is voldoende gerijpt in de soep. De portie is meer dan royaal. We hadden graag nog rijstpap met bruine suiker gegeten, maar dat kan er niet meer bij. Ook ons voornemen om minder te eten is bij deze uitgevoerd.

Herberg in nostalgisch kader. Lekkere kleine en enkele grotere gerechten met verse producten. Efficiënte bediening door vriendelijke jonge mensen.

woord Geert Bouckaert
(24/01/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over In de Kroon

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over In de Kroon

Mullemstraat 15
9700 Mullem
Tel: 09/384.28.20

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden