Kasteel van Laarne

Frans

Kasteel van Laarne
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
Accommodatie terras, tuin
Prijzen
Budget €Prestigemenu (4 gangen): €42 (€55 met wijnen). Gastronomisch menu (5 gangen): €55 (€75 met wijnen). Lunch: €25 (€35 met wijnen).
Voorgerecht €18,0 tot €28,0
Hoofdgerecht €26,0 tot €36,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30

Over Kasteel van Laarne

Hedendaagse traditie

Kasteel van Laarne is het restaurant van het sprookjesachtige gelijknamige slot, een plek met een rijke geschiedenis. In de middeleeuwen waarden hier heksen rond. Exact 400 jaar geleden belandden ze op de brandstapel, een gebeuren dat de inwoners van de gemeente herdenken met een groots openluchtspektakel.
Op een van de avonden van de festiviteiten komen wij aan op het imposante domein. Door de fraaie tuin stappen we naar het rustiek ingerichte bijgebouw waarin het restaurant is ondergebracht. We zetten de avond in op het schitterende terras met uitzicht op het kasteel en de slotgracht. De galante gastvrouw brengt ons de kaart en vraagt of we een aperitief wensen. We kiezen voor het aantrekkeljk geprijsde glaasje champagne (€8,5). Nog voor dat op tafel komt, brengt een strak in het pak gestoken ober ons een kommetje lekkere olijven. Bij de bubbels zelf krijgen we een mousse van foie gras met spetters en vijgenconfituur. Een vrij klassieke, maar niet te versmaden amuse-bouche. De hele kaart bestaat uit klassiekers uit de Franse keuken, al valt hier en daar een hedendaagse toets te bespeuren. A la carte eten is hier vrij prijzig - wellicht betaal je voor een deel ook de omgeving- en we zoeken onze toevlucht tot het prestigemenu (€55 met wijnen).
Het wordt wat frisjes en we nemen het diner binnen, aan een robuuste, stijlvol gedekte tafel bij een glas-in-loodraam. De ober brengt ons een bruin broodje en boter, de gastvrouw laat me de eerste wijn van de avond voorproeven: een lichte, toegankelijke witte uit de Pays de l'Hérault. Geen topper, maar een mooie begeleider van het voorgerecht: een torentje gemarineerde zalm met stukjes groene asperge en flinterdunne schijfjes pittige radijs, versierd met verse zurkel en dille en afgewerkt met een zachte vinaigrette van graanmosterd. Na deze geslaagde opener vult de ober netjes ons glas bij en even later serveert hij een cappuccino van Zeeuwse mosselen. In het koude soepje zitten stukjes wortel en courgette en enkele vlezige mosselen. Een vleugje citroengras zorgt voor een aangenaam parfum. Een creatief tussengerechtje.
Het hoofdgerecht is een mooi stuk lomo iberico, geserveerd met tuinbonen en in Pale Ale gekonfijte sjalotten in een krokant bladerdeegje. Weer iets klassieker, maar daarom niet minder lekker. De lomo is onvergetelijk. Ooit,lang geleden, benaderden Belgische varkenshaasjes de kwaliteit van dit vlees, maar tegenwoordig vind je dit soort verfijning enkele bij buitenlopers uit Spanje. De wijn die de gastvrouw erbij schenkt, komt eveneens uit Spanje: een dieprode, volle, sensuele rode uit Castilla y León van Prieto Picudo, een plaatselijke druif die aan een internationale opmars bezig is. Een ontdekking! Ons kasteelbanket eindigt met een soepje van perziken en een sorbet van aardbeien, een ietwat ongewone, maar gesmaakte combinatie. Als we naar huis rijden, merken we overal gemene heksen op, maar gelukkig zijn het actrices die een rol spelen in het herdenkingsspektakel.

Degelijke klassieke keuken met hedendaagse toets in een sprookjesachtig decor. Galante bediening. Gul met wijn.

woord Geert Bouckaert
(12/09/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Kasteel van Laarne

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Kasteel van Laarne

Eekhoekstraat 7
9270 Laarne
Tel: 09/230.71.78

www.kasteelvanlaarne-rest.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden