Tasty World

Belgisch

Tasty World
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitVegetarisch
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €voor ¿7,50 kan je al een menuutje met een burger en een slaatje bestellen
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €3,0 tot €6,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Openingsuren
ma van 11:00 tot 20:00
di van 11:00 tot 20:00
wo van 11:00 tot 20:00
do van 11:00 tot 20:00
vr van 11:00 tot 20:00
za van 11:00 tot 20:00
zo gesloten

Over Tasty World

Snel en gezond

Het was Raymond Kroc die in de jaren '50 van de broers Dick en Mac McDonald enkele hamburgerrestaurants in Californië overnam en er in geen tijd een onmetelijk imperium rond bouwde met het idee dat mensen het prettig vinden om overal dezelfde hamburger te kunnen eten. Het gevolg is genoegzaam bekend : overal in de Westerse beschaving kan je aanschuiven om een 'big mac' te happen. Maar vegetarische burgers, daar was meneer Kroc nooit opgekomen.
In de Walpoortstraat begon Steve Vanhoutte met zijn tweede Tasty World, een vegetarisch hamburgerrestaurant. Ik stap er met een oude schoolkameraad binnen voor een snelle lunch. Voor ons schuiven twee schoolmeisjes aan, dus we hebben even tijd om de kaart te bekijken. Van allerlei groente hebben ze hier burgers: soja, broccoli, spinazie of champignons. Mijn kameraad, een overtuigd carnivoor, begint zich zijn lunchafspraak met mij al te beklagen.
Ik bestel de suggestieburger (¿4,50) van de maand, een burger van pesto met mozzarella en groentjes. Mijn vriend gaat voor de snitsel-burger (¿50). 'Misschien lijkt het wel op een échte schnitzel', klinkt het voorzichtig. Om helemaal in de sfeer te blijven bestellen we ons ook een medium 'sol'-sapje (¿3,80) en een medium C-Boost-sapje (¿3,80). We nemen elk ook nog een slaatje, ik ga voor het mozzarellaslaatje (¿3,80) mijn kameraad bestelt een fetaslaatje (¿3,80). Samen vormt dat twee menuutjes voor ¿7,50.
De vriendelijke juffrouw achter de toog neemt onze bestelling op en we nemen plaats achterin de zaak. De tafels met loungy bankjes zien er leuk en comfortabel uit, maar het zonnetje schijnt, dus zetten we ons op het piepkleine terrasje. We krijgen snel onze vers gemaakte drankjes in plastic bekertjes met een rietje. De c-boost zit vol citrusvruchten en mijn overbuur trekt zijn mond scheef van het zurige drankje, maar toch smaakt het hem. De Sol is iets zachter van smaak met sinaasappel en mango, absoluut iets om zelf te maken deze zomer.
De hamburgers staan nog geen vijf minuten later ook op tafel. Je moet je kaken flink opentrekken om een hap uit de broodjes te nemen, want ze zijn hoog en met véél van van alles. De suggestieburger is alvast een schot in de roos. De vers gesneden groentjes smaken elk goed door en de pestoburger is kruidig, smeuïg en de smeltende mozzarella maakt dit geheel tot een heel aangename verrassing.
Ook de snitsel aan de overkant wordt gesmaakt. De bieslooksaus en de gruyère smaken nogal scherp door, maar ook hier wordt het grote broodje vlotjes opgepeuzeld. De slaatjes komen in plastic bakjes, lekker fris maar met enkele heel kruidige groentjes.
Op een halfuurtje is de gezonde hap op en we hebben, wie had dat gedacht, een voldaan gevoel. En dat voor ¿22,60.

'Wie weinig tijd heeft en toch een snelle, smakelijke hap wil, is hier aan het goede adres'

woord Thierry Van der Maelen
(27/05/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Tasty World

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Tasty World

buurt: Zuid
walpoortstraat 38
9000 gent
Tel: 09/330.75.27

www.tastyworld.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden