Foyer NTGent

Internationaal

Foyer NTGent
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenInternationaal
Accommodatie terras, brunch
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €4,8 tot €14,0
Hoofdgerecht €11,0 tot €22,0
Nagerecht €6,0 tot €7,0
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 10:30
do van 10:30
vr van 10:30
za van 10:30
zo van 10:30
Keuken open van 12u tot 14u en van 18u30 tot 22u, vr en za tot 23u. Op vr en za geen lunch, wel brunch op zo.

Over Foyer NTGent

Vernieuwd talent

Nog niet zo lang geleden huisde aan de Kouter een klein restaurant, Soup Culture, waarover we al veel goeds gehoord hadden. Toen wij eindelijk belden om er aan tafel te schuiven, kregen we te horen dat het gedaan was met Soup Culture. Jammer, maar gelukkig krijgen we vandaag alsnog de kans om de talenten van de vroegere kok te ontdekken. Filip Bossuwé staat immers sinds september aan het fornuis van de vernieuwde Foyer van het NTGent. Een theatervoorstelling slaan we over, wij gaan rechtstreeks eten. Aan onze tafel aan het raam kunnen we nog net een stukje van de kerstmarkt beneden zien. We raken in de sfeer met een glas cava (€4,8). Daarbij komen eenvoudige maar verslavende kaasknabbeltjes.
Wij bestuderen de kaart en hebben al snel een keuze gemaakt. Ik informeer eerst even bij de vriendelijke ober wat de dagsoep is. Pech voor mij, het is wiltoofsoep. Ik kies als voorgerecht dan maar garnaalkroketjes en neem me voor moeders advies te volgen, om toch eens witloof te leren eten. Ook mijn vriend kiest voor garnaalkroketten als voorgerecht, en we betreuren die keuze allerminst. We krijgen allebei twee huisgemaakte kroketten, mooi bruin en krokant aan de buitenkant, perfect smeuïg en met voldoende garnaaltjes binnenin. Erbij komt een partje citroen en een vers groen slaatje. In het glas komt een smakelijke bourgogne van '99 (€25 per fles), die zoals het hoort iets frisser geserveerd wordt en aan tafel wordt geopend door de sympathieke ober.
Als hoofdgerecht valt mijn oog op de vegetarische penne met courgette, champignons en kervel, maar ik wil wel eerst weten of er veel room gebruikt wordt bij de pasta, iets waar mijn maag weleens tegen protesteert. De ober vertelt dat er room gebruikt wordt, maar voegt er meteen aan toe dat het op eenvoudig verzoek ook zonder room kan. Ik vraag het dus zonder. Klanten worden hier duidelijk op hun wenken bediend. Ik krijg een extra groot bord penne die zijn klaargemaakt zoals ik het uiterst graag heb: de penne zijn al dente, courgette en champignons zijn er in overvloed en zijn nog een tikje krokant. Ik bespeur verder nog veel look en hier en daar een streepje tomatenpesto. Jammer dat ik bijna de helft laat staan, maar deze portie is echt wel veel te groot. Aan de overkant verschijnt een mooie portie van de confit de canard met flageolets en rodewijnsaus (€17). Mijn vriend roemt vooral het licht krokante vel van de eend, en de combinatie van de bonen en rodewijnsaus. Perfecte winterkost volgens hem, waar hij van begin tot eind van geniet. We zijn blij dat we toch nog de talenten van deze kok hebben kunnen ontdekken, en zijn vast van plan hier snel terug te keren!Fijne plek, met verse gerechten die met liefde zijn klaargemaakt. Verzorgde, stijlvolle bediening.

woord Katrien Vermeulen
(10/01/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Foyer NTGent

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Foyer NTGent

buurt: Sint-Baafs
Sint-Baafsplein 17
9000 Gent
Tel: 09/234.13.54

toon kaart


meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden