ATHENE

Grieks

ATHENE
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenGrieks
Accommodatie honden toegelaten, terras, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Menu: vanaf €30
Voorgerecht €4,5 tot €19
Hoofdgerecht €11 tot €22
Nagerecht €4,9 tot €7,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:45 tot 14:15 en van 18:00 tot 24:00
di van 11:45 tot 14:15 en van 18:00 tot 24:00
wo van 11:45 tot 14:15 en van 18:00 tot 24:00
do van 11:45 tot 14:15 en van 18:00 tot 24:00
vr van 11:45 tot 14:15 en van 18:00 tot 24:00
za van 11:45 tot 14:15 en van 18:00 tot 24:00
zo van 11:45 tot 14:15 en van 18:00 tot 24:00

Over ATHENE

OERDEGELIJK KLASSIEK

Wie het nieuwe (verhuisde) restaurant Athene binnenstapt, weet even niet wat hij ziet. Muren en plafond zijn weelderig beschilderd met panoramische muurschilderingen. Op elk tafereel een bonte bende van goden en stervelingen in diverse stadia van ontbloting. Een overvloed aan zachte pasteltinten zorgt voor een wat ouderwets burgerlijke sfeer. De tafels staan opgesteld in een lange rij, dicht bij elkaar, langs de twee zijmuren. Zo blijft er in het midden voldoende ruimte open voor een stevige sirtaki, oppert mijn tafelgenoot. Maar noch wij, noch de overige eters, noch de kelners - volledig in het zwart, met om het middel een theatrale band in rode zijde - wagen zich vanavond aan een dansje. Is het interieur van het nieuwe Athene kraaknet en tot in de puntjes verzorgd, de menukaarten werden duidelijk over het hoofd gezien en dateren van heel lang geleden. Allicht overgebleven van de oude Athene. Niet alleen zijn de pagina's gekreukt, beduimeld en met doorhalingen, achteraan steken afgrijselijke foto's van de gerechten. Hier wordt niks aan de verbeelding overgelaten: zo, en niet anders, zal onze mezze voor 2 (€19,40) er dus uitzien, en mijn 'brochette agneaux' (€12,20) en de moussaka (€10,90) van mijn partner. De pagina met aperitieven kan ons niet verleiden en wij bestellen twee glazen witte huiswijn (€2,5). De kelner komt in no time met twee grote, flink gevulde glazen aangestormd. De wijn is goed koud en alledaags lekker. Even later brengt hij een bordje met radijzen, groene en zwarte olijven en enkele fetablokjes. De feta is wat mat van smaak, maar de olijven zijn klasse. Tijd voor het voorgerecht. Onze mezze voor twee is exact zoals op de foto. Een grote inoxschotel - niet meer van de jongsten - onderverdeeld in zes vakjes met in elk vak een hapje, of beter: een flinke hap. Gefrituurde inktvis, twee dolmades in romige tomatensaus, de zusjes tzatziki en tarama, enkele gegrilde scampi, twee lamsburgertjes en fetablokjes op een bedje van gemengde sla. De rode wijn met Griekse roots is weinig meer dan een nederige dorstlesser. Ondanks de vrolijke Griekse deuntjes en de ijverige kelners hangt er toch een wat routineuze sfeer in het restaurant. We krijgen onze hoofdgerechten geserveerd. De moussaka aan de overkant is opgebouwd - zoals het hoort - uit laagjes aardappelschijfjes, tot moes gekookte aubergine, gehakt en bovenop kaassaus. Uiteraard komt daar een flinke hoop gemengde sla bij. Mijn lamsbrochette is uitstekend gebakken met een duidelijke grillsmaak. Een berg rijst, twee stukjes gebakken aardappel en de obligate sla vormen de begeleiders. Afsluiten doen we met een koffie (€1,90).

Griekse traditionele keuken. Geen specifiek vegetarisch aanbod. De ruimte tussen de tafeltjes beneden is krap. De toiletten zijn in de kelder.Jammer dat alleen de locatie en het interieur nieuw zijn. Oerdegelijk klassiek, met weinig zin voor culinaire ver

woord Tine Vos
(1/01/2005)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over ATHENE

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  5/5

 
  5/5

Léon-Bernard Giot - 20/02/17 11:34

Ik heb dit restaurant leren kennen dank zij de heer Goethals, leraar Spaans aan het Provinciaal Handels-en Taalinstituut. Hij was namelijk ook gids te Gent, en bracht elk jaar zijn klas naar het Restaurant Athene in de Brabantdam. Toen was er nog een live pianist die de avond kwam opfleuren... Wat een openbaring... sedertdien gaan wij met ons gezin elk jaar bij de grote momenten gezellig tafelen in Athene... ook de kinderen gaan nu zelfs zonder hun ouders ... de uitbaters en het eten zijn ondanks de verhuis nog steeds dezelfde : even vriendelijk, even lekker. Het enige wat ons stoort in de nieuwe locatie, en dan bedoel ik echt storen is het hoge volume van de muziek... het is geen achtergrondmuziek meer en dat is spijtig... maar dat zal ons niet weerhouden om er te komen tafelen. Parkeren is in Gent overal een groot probleem nu de fietsers koning zijn, maar wij zullen ons niet laten vermurwen : Athene staat nog steeds op de 1-ste plaats op ons verlanglijstje !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Sylvia en Steven - 27/12/15 17:57

Super vriendelijk personeel...kleine maar lekkere kaart..gezellig..zeket een aanrader, dus reserveren maar

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

jill - 25/05/15 16:46

Zeker en vast een aanrader ! Super lekker eten en schappelijk van prijs. Gezellig arrondisement, allen daarheen !!!!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over ATHENE

Vlaanderenstraat 83
9000 Gent
Tel: 09/223.92.26

www.restaurant-athene.be

toon kaart


meer Grieks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden