Hof ter Leie

Frans

Hof ter Leie
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
Accommodatie terras, tuin, bar/lounge, hotel, rookruimte aanwezig, aangepast voor andersvaliden
Prijzen
Budget €Zevengangen maandmenu: € 110 met wijnen en koffie
Voorgerecht €28 tot €30
Hoofdgerecht €45 tot €55
Nagerecht €10 tot €15
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00

Over Hof ter Leie

Hof ter Leie, het hotel-restaurant van Jerôme De Vriese, gelegen op een van de meest idyllische plekjes van de streek, daar waar de Leie de grens vormt tussen Latem en Baarle, staat sinds jaar en dag bekend om zijn creatieve hedendaagse keuken met ongewone smaakcombinaties. In 2008 gaf De Vriese de fakkel door aan Peter Aesaert, toen net gelauwerd als beste kok van België. Vorig jaar werd Aesaert uitgeroepen tot beste viskok van het land en eerder dit jaar trok hij naar 't Laurierblad. De Vriese staat nu weer zelf aan het fornuis.
Zowat tien zomers geleden genoot ik in Hof te Leie voor het eerst van het prachtige uitzicht, maar ook in de winter is het er aangenaam toeven, merken we al snel. De gastvrouw neemt onze jassen aan en laat ons plaatsnemen aan een bijzonder stijlvol gedekte ronde tafel vlak bij de open haard. Het licht is aangenaam gedempt en op de achtergrond speelt zachtjes klassieke muziek. Bovendien staan de tafels in dit huiskamerrestaurant niet te dicht bij elkaar, zodat er een intieme sfeer heerst. We kiezen voor het suggestiemenu (€75 met wijnen en koffie) en starten met een glas uitstekende champagne (€12), geserveerd met een mosselsoepje met krokante mosselen (gebakken in licht beslag) en een oester in een gelei van geuze met citroenschuim. Deze moleculaire technieken duiken ook op in het eerste voorgerecht: gelei van appel, vergezeld van schuim van pompoen en rode bieten, rauwe rode biet en pompoen en een geweldige terrine van ganzenlever. Een geslaagde hedendaagse interpretatie van een klassieker. Het begeleidende glaasje moelleux is top. De Mâcon-Fuissé, die volgt, is lekker vet, maar valt in vergelijking wat gewoontjes uit. Hij past wel uitstekend bij de pladijs met schorseneren, zeekraal, kokkels met spinazie en een zeer lekkere komkommersaus. De vis zelf is helaas te ver gegaard en heeft weinig smaak. Het hoofdgerecht maakt alles goed: sappige op lage temperatuur gegaarde fazantenborst, een kroketje van fazantenpoot met zalf van aardpeer, veenbessen en enkele spruitenblaadjes en een fantastische saus. Een iets klassieker gerecht, maar zeker het hoogtepunt van het menu. Ook de Barbera d'Asti die erbij geserveerd wordt is uitstekend. Volgt een verfrissende coulis van munt en sorbet van citroen en een klassiekere goed bereide moelleux van chocolade met parfait van witte chocolade. Afsluiten doen we met een koffie, geserveerd met versnaperingen. We klokken af op €174. Dat is niet weinig. De Vriese kent nog altijd zijn vak - alleen bij de pladijs liet hij een steekje vallen - en tot enkele jaren geleden was hij wellicht vernieuwend, maar tegenwoordig kun je voor dit geld elders verrassender gerechten proeven. Hof ter Leie moet opletten dat ze zich niet laten voorbijsteken door het jonge geweld, dat Gent het afgelopen jaar op de kaart heeft gezet als stad van de culinaire vernieuwing. De unieke ligging en de sfeervolle aankleding van het restaurant blijven belangrijke troeven.

'Hedendaagse keuken in romantisch kader'

woord Geert Bouckaert
(7/12/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Hof ter Leie

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Hof ter Leie

Baarle Frankrijkstraat 90
9830 Sint-Martens-Latem
Tel: 09/281.05.20

www.hofterleie.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden