De Kok en zijn vrouw

Frans

De Kok en zijn vrouw
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €Maandmenu:€42 en €52 (€57 en €67 met wijnen). Lunch (voorgerecht-hoofdgerecht-koffie): €30 (€40 met wijnen)
Voorgerecht €17,0 tot €20,0
Hoofdgerecht €19,0 tot €23,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30
zo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 21:30

Over De Kok en zijn vrouw

Zonder dief en minnaar

De Kok en zijn vrouw: het lijkt een verkorte versie van The Cook, the Thief, his Wife and her Lover, de film van Peter Greenaway. Het bijna sprookjesachtige huis waarin het restaurant gevestigd is, lijkt inderdaad wel een filmset. Maar de naam van het restaurant vat ook perfect de opzet samen: een kleinschalige zaak, waar man en vrouw het gros van het werk doen. De kok staat logischerwijze in de keuken, zijn vrouw neemt de bediening voor haar rekening.
Onze eerste indruk is positief. De gastvrouw verwelkomt ons hartelijk en laat ons plaatsnemen aan een stijlvol gedekt vierkant tafeltje met leren stoelen. De eetruimte, die amper vijftien plaatsen telt, is sober, maar modern ingericht, met een zwarte stenen vloer en muren in lichte tinten. Op de achtergrond weerklinkt rustgevende muziek.
We krijgen meteen de drankenkaart voorgeschoteld en gaan op zoek naar een aperitiefje. Mijn vriendin vindt haar gading bij een Pineau des Charentes (€5). Ik heb zin in een glaasje crémant, maar die kun je enkel per fles bestellen. Ik neem mijn toevlucht tot een glas witte wijn (€4). Bij de drankjes komt een wachtbordje met een hapje van fijne zalm en een hartig knolseldersoepje. Inmiddels hebben we onze keuze gemaakt uit de maandmenu's. Het gastronomisch menu van vijf gangen aan €67 met wijnen, vinden we iets te duur. Het culinair menu van vier gangen ziet er even veelbelovend uit en vooral iets betaalbaarder: €57 met aangepaste wijnen. De eerste wijn komt al heel snel. Mijn aperitief is nog niet half leeg. Het is niet druk vanavond en blijkbaar gaat het in de keuken goed vooruit, maar het is niet aangenaam als je je aperitief moet laten staan. Soit, de frisse, kruidige witte wijn uit Galicië is zeer goed en sluit mooi aan bij ons voorgerecht: uiterst verse en perfect gebakken zeebaarsfilet op Breydelspek met schorsenerencompote en een subliem sausje met truffelaroma. Na deze wonderlijke combinatie van smaken volgt een verfrissende citroensorbet met Balegemse citroenjenever.Een recept dat de chef wellicht heeft meegebracht uit een vorig leven. Hij stond meer dan dertig jaar aan het fornuis in Het Parksken in Balegem.
De wachttijd voor het hoofdgerecht is iets aangenamer. Na de sorbet krijgen we de kans om onze witte wijn leeg te drinken alvorens de rode eraan komt: een stevige Bordeaux uit de Listrac-Médoc. Het hoofdgerecht bestaat uit een mooie konijnenrugfilet, zachtjes gegaard en opgediend met een biersausje, gebakken aardappeltjes en gestoofde worteltjes. Een tikkeltje klassieker dan het voorgerecht, maar zeker niet minder lekker. Vlees is er genoeg, maar er liggen bijzonder weinig groenten en aardappelen op ons bord. Jammer. Als dessert krijgen we een mousse glacée, chocolade met vanille-ijs. Een soort kruising tussen chocolademousse en een dame blanche. We bedanken voor koffie en vragen de rekening. We betalen €123. Toch niet weinig.

Zorgvuldig bereide klassieke gerechten met een creatieve toets in een gezellige atmosfeer. Efficiënte bediening. Aan de dure kant.

woord Geert Bouckaert
(30/04/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Kok en zijn vrouw

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Kok en zijn vrouw

Grote Steenweg 88
9840 Zevergem
Tel: 09/220.39.59

www.de-kok-en-zijn-vrouw.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden