La Malcontenta

Spaans

La Malcontenta
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenSpaans
Accommodatie bar/lounge
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Menu: aperitief, tapas van de dag en dessert, 29€
Voorgerecht €1,50 tot €8,00
Hoofdgerecht €5,00 tot €6,50
Nagerecht €4,00 tot €5,50
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 16:00 tot 01:00
wo van 16:00 tot 01:00
do van 16:00 tot 01:00
vr van 16:00 tot 01:00
za van 16:00 tot 01:00
zo van 16:00 tot 01:00

Over La Malcontenta

Na 25 jaar roeren in de kookpotten geeft Marisbel Rodriguez de pollepels van La Malcontenta door aan de volgende generatie. Haar zonen Joren en Korewien nemen samen met jeugdvriend Jelle vanaf nu de honneurs waar in de gezellige tapasbar in het Patershol. De drie zijn niet uit op grote omwentelingen maar willen geleidelijk hun stempel op de zaak drukken. Het interieur is intact gebleven en la madre houdt vanop de achtergrond een stevig oogje in het zeil. 'Nog één jaar, ten hoogste', zegt ze zelf. 'Dan moeten ze het helemaal alleen doen.'
De jongens willen met La Malcontenta meer dan zomaar een Spaans restaurant zijn. Bedoeling is om er een echte bar van te maken, waar je ook voor een aperitief of een goed glas terecht kan, al dan niet met tapas erbij. En dat heeft zijn voordelen, zo blijkt. De tapkraan schenkt immers ook La Chouffe (€3) van het vat: een aanbod dat ik niet kan weerstaan. Mijn tafelgenote houdt het bij een picon vin blanc (€4). We nemen er een plato aperitivo (8€) bij, een mix van koude hapjes van het huis. Meteen krijgt ons aperitief feestelijke allures. De toast met guacamole en vooral die met tomaten en look is heerlijk fris, de manchegokaas en de chorizo zijn uitstekend van kwaliteit. Op onze schotel liggen verder nog olijven gevuld met ansjovis, bijzonder lekkere geroosterde amandelen en lomo (gedroogd varkensvlees). Jammer genoeg is er geen serranoham of pata negra meer voorradig. Maar dat laten we even niet aan ons hart komen. Het valt zo in de smaak dat ik prompt nog tweede La Chouffe bestel.
De basis van La Malcontenta blijft de keuken die moeder meebracht uit de Canarische Eilanden. Maar uit de suggesties blijkt dat de jongens zich daardoor niet laten beperken. Zo prijkt deze avond ook rodebietensoep met yoghurt (€5) op het menu, een gerecht dat niet bepaald Spaans klinkt, maar wel heerlijk smaakt. De aardse, volle smaak van rode bieten in combinatie met het frisse van de yoghurt blijkt een absolute voltreffer. Het recept komt van jeugdvriend Jelle, die in de keuken voor de vernieuwing zorgt. Tegelijk brengt hij de klassiekers van het huis perfect op tafel. Konijn in salmorejo (€6,50), een marinade van paprika, wijn en azijn, is perfect bereid. Het vlees smelt in de mond, de saus is fluweelzacht en net goed van smaak. We drinken er een fles witte huiswijn bij, Castillo de Jumilla (€15) op basis van de macabeodruif. Voor een schappelijke prijs krijgen we een wijn die mooi in balans is: fruitig en toch voldoende droog en fris.
We laten het ons allemaal welgevallen en gaan enthousiast voor nog twee tapas, echte klassiekers deze keer. Gegrilde pijlinktvis in vinaigrette (6€), die tot onze spijt koud wordt geserveerd. Lekker, maar we eten hem op het verkeerde moment. Dit is meer een schotel voor een zuiders terras in de middagzon dan voor een koude avond in België. De gevulde mosselen (6€) zijn dan weer helemaal juist: een mooie mengeling van kruiden, olijfolie en look, maar met mate, zodat de smaak van de mosselen mooi tot zijn recht komt.
Hier is duidelijk een kok aan het werk die gevoel heeft voor smaak en harmonie.
Nu nog de kleine kinderziektes eruit - de jongens hadden onze reservatie op het antwoordapparaat niet gehoord - en alles komt goed. Madre mag met een gerust gemoed gaan uitrusten in de heerlijke Canarische zon.

'Klassieke Canarische tapas met de blik op de wereld'

woord Charlie Lagrou
(12/09/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over La Malcontenta

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  3/5

 
  4/5

Captain Critic - 29/09/15 11:40

Kleine, drukke maar des te gezellige tapasbar die zich specialiseert in de Canarische keuken. Naast de klassiekers ook originele gerechten, soms met een Noord-Afrikaanse toets, die je in andere tapaszaken niet zal tegenkomen. Grote porties, kwaliteitsproducten en heerlijk brood (!). In vergelijking met de concurrentie is La Malcontenta bovendien niet duur. Het lijkt alsof hier ook gewoon Spaanse prijzen gelden, ook al zit je in Gent. Which is nice. Voor een uitgebreide recensie zie http://gentfood.blogspot.be/2015/09/la-malcontenta.html

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

mia - 25/08/15 21:47

lekker, leuk, gezellig, aangename bediening,plezant terrasje !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Charlotte - 27/05/15 0:13

Teleurstelling zeker na de positieve reviews die we online overal tegenkwamen. niet gare vis. Olijven uit blik. Wel lekkere courgette met geitenkaas, helaas verdronken in balsamicocrème. ook weinig afgekeurd geen restaurant niveau.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over La Malcontenta

buurt: Patershol
Haringsteeg 7/9
9000 Gent
Tel: 09/224.18.01

www.lamalcontenta.be

toon kaart


meer Spaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden