't Lanterfanterken

Belgisch, Internationaal

't Lanterfanterken
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch, Internationaal
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €Snacks, pasta's, salades en dagelijks wisselende suggesties van €8 tot 15.
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €0,0 tot €0,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 11:00 tot 20:00
do van 11:00 tot 20:00
vr van 11:00 tot 21:00
za van 11:00 tot 21:00
zo van 11:00 tot 21:00

Over 't Lanterfanterken

Iedereen gelukkig

't Lanterfanterken was tot een jaar of wat geleden El Locco en een jonge chef voerde er een heuse kookshow op. De zot, zoals hij in de volksmond ging heten, hield het voor bekeken. De nieuwe uitbaatster heeft het interieur grondig onder handen genomen. De zaak oogt als een moderne bistro met een stijlvolle toog, donkere tafeltjes met lederen stoelen, spiegels en een gashaard.
We zijn met z'n zessen. De gastvrouw schuift twee tafeltjes tegen elkaar zodat we samen kunnen zitten. Een van de tafeltjes wiebelt, maar dat komt door de oneffen vloer, zegt de assertieve dame. Ze schuift wat met het tafeltje heen en weer tot het volgens haar stabiel staat. Dat is echter niet het geval. We lossen het zelf op door een servet onder een van de poten te schuiven.
Mijn vriendin en ik bestellen als aperitief een glaasje cava (€5). Een van de heren zet de avond meteen stevig in met een tripel (€3,50). Een ander waagt zich samen met twee andere dames aan het aperitief maison (€5), dat een vervaarlijk groene kleur heeft. Het drankje bestaat uit ananassap met vermoedelijk Blue Curaçao en fruitsap. 'Niets speciaals', volgens de man die tegenover me zit. De dames vinden het wel te pruimen.
Bij onze drankjes, die vergezeld zijn van een schaaltje zwarte olijven en blokjes kaas, bekijken we de kaart. Daarop staan enkele klassieke voorgerechtjes, zoals garnaalkroketten, enkele salades en pasta's en wat snacks. We vinden onze gading bij de suggesties, die de gastvrouw aan tafel voorstelt. Een van de heren en twee dames gaan voor de scampi (€15). De man naast me bestelt visburgers (€12). Mijn vriendin en ik kiezen voor ribbetjes à volonté (€15).
Wij vinden op onze borden twee flink uit de kluiten gewassen stukken sappig vlees, goed gebakken en niet te veel gekruid. De gastvrouw komt spontaan een derde stuk aanbieden. Naar een vierde, dat iets te lang gebakken is, moeten we zelf vragen. De ribbetjes worden geserveerd met een stukje kruidenboter en luchtige aardappelgratin. Het garnituur bestaat uit gemengde sla, partjes tomaat en geraspte wortel en selder, opgediend zonder meer. Enkele druppels olijfolie of een dressing zouden niet misstaan. Dezelfde rauwkost vergezelt de visburgers, twee fishsticks in de vorm van een vis. Gekookte aardappeltjes met peterselie maken de schotel af. De royale portie scampi in een pikante saus krijgt het gezelschap van tagliatelli.
De dames maken samen een flesje fruitige Californische witte wijn van pinot grigio soldaat (€16). De heren samplen zowel de donkere (€2,80) als de bleke variant (€2) van het huisbier dat brouwerij Van Steenberge exclusief voor deze zaak brouwt. Lekker!
We sluiten af met een espresso. Twee dames eten nog een chocomousse (€3). Lekker, maar alles behalve luchtig. De overige dame in het gezelschap bestelt een dame blanche (€4,50) zonder slagroom, maar dat zien ze in de keuken over het hoofd. Haar vriend werkt met genoegen de slagroom naar binnen. Iedereen gelukkig.

Pretentieloze bistrokeuken in aangenaam kader. Efficiënte bediening.

woord Geert Bouckaert
(8/10/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over 't Lanterfanterken

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  2/5

 
  2/5

Fred - 9/05/16 0:04

Twee uur wachten op hoofdgerecht. Krijgt mijn vriendin een steak die voor een kabouter nog te klein was. Geef je er een opmerking over, zegt de ober die nauwelijks nederlands begrijp: zal het doorgeven. Niks meer gehoord. Vermeld je het bij het afruimen van de maaltijd als men vraagt. Was het lekker? Dat de steak belachelijk klein was. Weinig reactie. (Andere ober deze keer, ditmaal een thaise vrouw) Denk je dan toch dat er een reactie zal komen. Niks nada. Geen sorry, geen uitleg, noppes. Het eten op zich was lekker. Doch het lange wachten, en de belachelijk kleine steak en het personeel dat totaal geen oor heeft naar de wensen van de klant maken het bezoek geen aanrader.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over 't Lanterfanterken

Kasteeldreef 27
9920 Lovendegem
Tel: 09/238.33.50

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden