Avalon

Belgisch

Avalon
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras, tuin, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Avalon lunch 14.80 - 15.70 euro
Voorgerecht € tot €
Hoofdgerecht €11 tot €12,50
Nagerecht €3,50 tot €4,50
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 14:30
wo van 11:30 tot 14:30
do van 11:30 tot 14:30
vr van 11:30 tot 14:30
za van 11:30 tot 14:30
zo gesloten
Gesloten van 27 juli tem 16 augustus OPEN tijdens de Gentse Feesten van 11u30 tot 15u00 en van 17u00 tot 22u00 En elke eerste vrijdag en zaterdag van de maand open voor gastronomische avond van 17.00 tot 22.00 uur

Over Avalon

Restaurant Avalon aan de Geldmunt is al sinds jaar en dag een referentie voor vegetarische restaurants in Gent. Als ik er op een zonnige middag met een goede vriend binnenstap zijn er binnen een vijftal tafeltjes bezet maar het terras is op één tafeltje na vol.
We wringen ons op de krakkemikkige houten tuinstoeltjes en bestuderen de kaart. Een uiterst vriendelijke juffrouw neemt onze bestelling op. We starten met een aperitief avalon (€4,50), een zeer verfrissende mix van muskaatwijn en vlierbloesemdrank. Terwijl we wat olijfjes prikken, kiest mijn tafelgenoot voor de zomerse salade avalon (€12,50) en ik ga voor de dagschotel (€17,50) : een soepje, een bonte verzameling groentjes en een dessert.
Het is druk deze middag en dat heeft zo zijn gevolgen voor een restaurant dat op de menukaart al waarschuwt dat het even kan duren omdat alles vers wordt bereid. Ons aperitief is al een tijd op als mijn helder soepje van witte groenten en kervel wordt geserveerd. En ik ben even in de war, ik had me aan een bouillonsoep verwacht. Maar de groenten zijn allemaal stevig gemixt tot een weliswaar smakelijk, maar stevig troebel soepje. Maar niet getreurd, de bloemkool en kervel smaken lekker door.
Na nog wat wachten komen - met de nodige excuses voor het wachten - de hoofdgerechten op tafel. De zomerse salade bestaat uit drie tofukroketjes, een ruccolaslaatje met basilicumpesto en groene olijven. De tofukroketjes zijn vrij smaakloos ondanks de milde chili en rozemarijn. Dat het ruccolaslaatje vers en fris is, is een magere troost.
Beter is het gesteld met mijn bord dat overvol ligt met het beste uit de avalon-keuken. De tempura van zoete aardappel is heerlijk knapperig en smelt op de tong. Net als de geroosterde stukjes butternutpompoen smaakt het naar meer. Maar net als de gebakken courgettes met look en de zwarte bonen met venkel, maïs en koriander is dit het bewijs dat de vegetarische keuken echt smakelijk en creatief kan zijn. Ik moet moeite doen om alles op te krijgen, maar het is écht lekker. Helaas staat dat in schril contrast met het eten van mijn tafelgenoot.
De twee glazen rode huiswijn Michel Delacroix, Cuvée Esquisse (€3) met hun scherpe, zurige smaak helpen ook niet om het leed te verzachten.
De serveerster komt me vragen wat ik als dessert wil en ik kies voor de sinaasappel-maanzaadcake met kokosfrosting, gewoon omdat ik het een fantastisch lekker lang woord vind. Ik had beter moeten weten, de cake is gortdroog, ondanks de smeuïge frosting en de sinaasappelcrème. En ik eet hem ook maar half op.
We betalen 45 euro voor onze vegetarische maaltijd en ik heb vrij goed gegeten - het dessert niet meegerekend. In restaurant Avalon kán je culinair vegetarisch genieten, maar het is wat uitpluizen met welke gerechten. Twee uur nadat we de zaak verlieten, laat mijn kameraad me weten dat hij opnieuw rammelt van de honger en op zoek is naar een snelle hap.

'Hier kán je culinair vegetarisch genieten, maar het is wat uitpluizen met welke gerechten'

woord Thierry Van der Maelen
(9/06/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Avalon

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Avalon

buurt: Gravensteen
geldmunt 32
9000 Gent
Tel: 09/224.37.24

www.restaurantavalon.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden