De Soetekoeke

Belgisch, Belgisch-Frans

De Soetekoeke
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch, Belgisch-Frans
SpecialiteitStreekgerechten, Vis
Accommodatie terras, tuin
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €8,50 tot €14
Hoofdgerecht €20,50 tot €30
Nagerecht €5,50 tot €10
Bancontact
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:30
Soetekoeke is op maandag en dinsdag wel open als het een wettelijke feestdag is.

Over De Soetekoeke

Minder is soms meer

Het is even zoeken naar De Soetekoeke als we er op een vrijdagavond binnenvallen. De zaak en het grote tuinterras liggen verborgen in de Balegemse velden. In het zonnetje moet het hier geweldig aangenaam zijn. Ook binnen heerst er een rustieke gezelligheid.De zaak is opgedeeld in enkele landelijk ingerichte kamers. Een vriendelijke kelner wijst ons onze plaats bij het raam en geeft ons elk de menukaart.De menukaart telt liefst acht menu's, sommige worden niet in het weekend geserveerd, andere worden alleen maar aan alle tafelgenoten geserveerd.Mijn vriendin en ik gaan voor een driegangenmenu 'Met het beste uit het water' (€ 40). Als starter krijgen we tapas, verzorgd en lekker.De tapas zijn amper op als het lege bord nog geen tien minuten later plaatsmaakt voor de salade van gebakken scampi. Er liggen vijf perfect gebakken knapen op het bord in een kruidige botersaus. Lekker, maar jammer dat de darmkanaaltjes van de diertjes niet verwijderd zijn.Ook nu is de bediening alert en wordt er afgeruimd enkele minuten nadat we het bestek opzij legden. De kok houdt er blijkbaar een strak tempo op na. Een heerlijke limoensorbet als derde gang scherpt even de spijsvertering aan vooraleer we beginnen aan het spiesje van sint-jakobsvruchten met Breydelspek. Het is een stevige spies met heerlijke sint-jakobsvruchten, krokant zoet gebakken waarbij het zoute Breydelspek wonderwel past. De grote hoeveelheid gewokte groenten wordt enthousiast onthaald aan de overkant van de tafel en ook de capellini met rode pesto smaakt naar meer. Maar meer is geen optie, want alle porties zijn zeer royaal. En hoe lekker het ook is, met de beste wil van de wereld moet ik een deel van de pasta en de groenten onberoerd laten. Het tempo van bediening blijft ondertussen hoog liggen. Nog geen vijf minuten later staat er al een bord vanillebavarois met fruit en passievruchtencoulis op tafel. En ook dat in stevige porties. Het wordt bijna een calvarie om alles op te krijgen, hoe heerlijk het ook is. Als we afsluiten met de 'koffie met babbelkoekjes' zie ik dat we tweeëneenhalf uur geleden de zaak binnenkwamen. Hoed af voor de efficiëntie van het personeel maar dit is toch wat van het goede te veel. We betalen € 129,40 en dat is niet gek veel voor wat we allemaal hebben gekregen.

'Een lekkere keuken met ruime porties, maar iets meer tijd om te genieten is welkom'

woord Thierry Van der Maelen
(17/06/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Soetekoeke

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  4/5

 
  5/5

Meganck Paul - 26/03/17 14:37

Zijn gaan eten zaterdagavond 25.03.2017, het menu was echt verrukkelijk echt top, de bediening ok, de baas is een heel sociaal iemand, wij gaan zeker terug, echt tevreden over alles doe zo verder !!! Paul en Carine

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

De Croock Jean - 8/05/16 7:05

Gisteren gaan eten in dit restaurant,wij waren met 8 personen en namen allemaal het lentemenu,met het goede weer konden we in de gezellige tuin zitten,wat zeker een meerwaarde was.bediening is top,zeker de eigenaar die regelmatig een babbeltje komt doen en de bediening vlot laat verlopen,het menu is zeker de moeite waard,prijs kwaliteit is heel goed,de asperges waren heel goed,er had misschien apart een potje extra mousseline bijgemogen,het vlees dat gegrild was kon iedereen bekoren,dessert waren heel lekkere aardbeien.de huiswijnen zijn van hele goede kwaliteit,en wat een zalige omgeving,wij waren daar rond 12hr en zijn na een zalige middag terug naar huis gegaan om 16 hr,er was niemand die zich verveeld had,ook de mensen van de bediening bleven vriendelijk,ook al waren wij de laatste,als je ooit in de streek van Oosterzele komt is het zeker de moeite waard om dit restaurant te bezoeken,ik denk wel dat het aangeraden is om te reserveren.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over De Soetekoeke

Issegem 14
9860 Balegem
Tel: 09/324.88.74

www.desoetekoeke.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden