De Passe Vite

Belgisch

De Passe Vite
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie airco, terras
Prijzen
Voorgerecht €12,0 tot €16,0
Hoofdgerecht €15,0 tot €24,0
Nagerecht €3,0 tot €6,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
di gesloten
wo gesloten
do van 11:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
vr van 11:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
za van 19:00 tot 22:30
zo van 11:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30

Over De Passe Vite

Degelijk zonder verrassingen

Soms loont het de moeite om niet té dicht bij de zon te willen vliegen. De gastvrouw en 'heer van de Passe Vite in Deinze zullen de eersten zijn om dat te beamen 'Nog geen tien jaar geleden, toen we deze zaak begonnen, serveerden we hier zelfs croque monsieurs.' In die tijd hebben ze noch revoluties ontketend noch vleugels geschroeid. Vernieuwingsdrang is niet een van hun handelsmerken. Een hartelijk onthaal is dat wél, zo blijkt. We worden ontvangen als stamgasten die om een of andere onduidelijke reden in geen tijden meer zijn langsgeweest. Een uitbundigheid waarin we maar al te graag meegaan. Met een flesje Pouilly Fumet als aperitief, bijvoorbeeld. Met z'n €23 voor een halfje redelijk prijzig maar wel ideaal bij de rundcarpaccio en de garnaalkroketten. Op een druilerige dag als vandaag loopt het restaurant toch nog behoorlijk vol. Voornamelijk met stamgasten, zo blijkt. Op zonnige zomerdag is er ook op beide terrassen aan voor- en achterkant nog nauwelijks een plaatsje vrij. Reserveren is dan de boodschap.
De carpaccio is áf. De duidelijk vers gepaneerde garnaalkroketten hebben een net iets té lopende vulling en hadden iets smeuïger gemogen. Bij de met sesamzaadjes gepaneerde tonijn en de steak bearnaise bestellen we een licht kruidige rode Enate. Een uitstekende en in België slechts hier en daar te vinden wijn uit de Somontanostreek, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën die hier trouwens ook te krijgen is in zijn uitstekende witte variëteit. De huisgemaakte bearnaisesaus en de verse mayonaise met basilicum die m'n tonijn begeleiden, zijn beiden voltreffers. Net als de stevig uit de kluiten gewassen huisfrieten.
De bediening is bijzonder attent, misschien zelfs net iets te, zodat we af en toe uit onze drukke gesprekken gerukt worden. Dus bestellen we desserts om nog wat extra bij te kletsen. We gaan opnieuw - when in Rome, act like the Romans - voor klassiek: crème brûlée en ijs met vers fruit. Geen van beiden stellen teleur. Zef ben ik een doorwinterde brûlée aficionado, en dit is een hele goede. Zowel ijs als fruit zeggen me minder, maar m'n tafelgenoot slaagt er nog net in me duidelijk te maken dat de restanten in z'n coupe níets met de smaak te maken hebben. Hij krijgt het gewoon niet op. Bij de koffie komen de gastheer en gastvrouw aan ons tafeltje staan. Er onstpint zich een steeds verder uitdeinend gesprek waarbij onder meer Mijn restaurant!, El Bulli, de vox populi en restaurant De Karmeliet in Brugge ter sprake komen. En ja, ook wie een bistro-restaurant uit de grond stampt, doet dat met een grote liefde en passie voor de keuken.

De klassieke betere bistro met grote aandacht voor verse ingerdiënten en een goed ontvangst.

woord Peter Lissens
(11/06/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Passe Vite

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  2/5

 
  4/5

Stiene - 14/11/16 14:34

Hartelijke bediening. Lekker gegeten en de voortreffelijke wijn werd gul uitgeschonken. Bedankt!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

flockey - 18/08/15 13:40

tagliatelli carbonara was gewoon platte spaghetti met room en stukjes ham, nogaleens geen eitje voor mij is talgiatelli carbonara met tagliatelli en met spek en met een eitje en was gewone room eronder gemengd, de pakjes carbonara van miracoli zijn beter en de wijn is niet te zuipen

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over De Passe Vite

Leernsesteenweg 279
9800 Deinze
Tel: 09/385.75.25

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden