Amatsu

Japans

Amatsu
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenJapans
Accommodatie terras, tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Menu (voor-, hoofgerecht, dessert, koffie of thee) vanaf €29,50.
Voorgerecht €3,5 tot €8,5
Hoofdgerecht €12,5 tot €37,5
Nagerecht €5,5 tot €5,5
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
zo gesloten
Opgelet: pas vanaf 2008 weer open tijdens de middaguren!

Over Amatsu

Avontuur met stokjes

Als er een nieuw restaurant opent in Gent, gaat dat nieuws als een lopend vuurtje door de stad. Zo kwam ons ter ore dat er een nieuwe en échte Japanner opende. Amatsu brengt geen show met zwierende messen, maar wel een traditionele Japanse keuken, op je bord gebracht door een rasechte Japanse chef. Onze nieuwgierigheid is geprikkeld en wij stappen binnen met een grommende maag. We krijgen elk een grote menukaart met houten omslag, die nog ruikt naar nieuw. De kaart biedt veel variatie, maar het interessantst zijn toch de menu's. Ik kies het sashimi menu (€41,50), mijn tafelgenoot het traditioneel Japanse menu met als hoofdgerecht tempura (€34,5). Als aperitief probeer ik een Japanse pruimwijn (€6), mijn vriend een Japans biertje (€5,5). Vreemd genoeg krijg ik bij mijn aperitief - overigens een lekker drankje - drie hapjes, terwijl mijn vriend het zonder moet stellen. Uit medelijden deel ik het zeewierslaatje, de Japanse aardappelstrookjes en de pikante tonijn dan maar met mijn disgenoot met de smekende ogen. Zo is bij allebei de eerste honger gestild. Niet veel later komen de voorgerechten. Voor mij is dat een zeewierslaatje en nimono, een mix van geblancheerde groenten en zeewiergelei. Mijn vriend krijgt een slaatje met gemberdressing, en dezelfde nimono. Vooral het schijfje lotuswortel is uiterst lekker, en ziet er ook esthetisch bijzonder uit. Het lijkt wel een bloemmotief. Wel is het even klungelen voor we grip krijgen op onze eetstokjes. Oefening baart kunst, en als het hoofdgerecht op tafel komt, zijn we al handiger. Je kan hier kiezen voor een westerse of een Japanse gang van zaken, waarbij vooral de volgorde van de gerechten van belang is. Wij doen het Japans, wat betekent dat alles tegelijk op tafel komt, ook de soep. Ik krijg voor mij een schaaltje met secuur versneden sashimi, met name stukjes rauwe geelvintonijn, zeebaars, sint-jakobsvrucht en zalm, met in de hoek een toef wasabi. Daarnaast volgen er apart rijst, misosoep, zeewiersalade, citrusdip, soyasaus, en pickles. Aan de andere kant wordt er een mandje tempura en bijbehorende dipsaus neergezet, met verder dezelfde bijgerechten als bij mij. Het smullen kan beginnen. De vis is kraakvers, en ik kreeg de mooiste stukjes, mijn zeewierslaatje is weer anders dan voorheen. De pickles blijken stukjes gember. Ideaal om de mond te verfrissen en te neutraliseren. Ik geniet met volle teugen van dit avontuur, en heb niets aan te merken. De misosoep is persoonlijk niet mijn favoriet, maar omdat het naar verluidt erg gezond is, drink ik hem toch op. Mijn tafelgenoot geniet van zijn tempura, die een licht beslag kregen. Onze wijn, een Tokay pinot gris (€24,70) is vrij zoet, maar past wonderwel bij de maaltijd. Na de hoofdgerechten volgt er nog een sorbet van cassis en mango, en groene thee. De zaakvoerder komt persoonlijk bij elk tafeltje langs om een babbeltje te slaan, en wij zeggen hem in alle eerlijkheid dat het zalig was. Gent mag trots zijn op dit authentieke Japanse restaurant.

Kraakverse ingrediënten, mooie presentatie: de Japanse keuken op haar best. Interessante menuformules, à la carte is het vrij prijzig.

woord Katrien Vermeulen
(15/08/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Amatsu

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Amatsu

buurt: Sint-Baafs
Hoogpoort 29
9000 Gent
Tel: 09/224.47.06

www.amatsu.be

toon kaart


meer Japans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden