HELLAS

Grieks

HELLAS
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenGrieks
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €4,0 tot €17,0
Hoofdgerecht €9,0 tot €15,7
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 24:00
di van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 24:00
wo van 11:30 tot 14:30
do van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 24:00
vr van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 24:00
za van 18:00 tot 24:00
zo van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 24:00

Over HELLAS

SMAKELIJK MAAR ROUTINEUS

Toen mijn appartement nog een kot was en mijn studentenbudget elke week te krap, betekende op restaurant gaan steevast een avondje Chinees of Griek. Niet zozeer vanwege de exotische sfeer, wel omdat het eten en de wijn er goedkoop en meestal lekker waren. Als ik de deur van het Griekse restaurant Hellas in de Vlaanderenstraat openduw, sta ik even sprakeloos. Er is nog niks veranderd. Er staat nog steeds een blote god. Op de muren van het zaaltje wenkt nog steeds de blauwe lucht van een klein vissersdorpje. Zelfs de dakpannen boven de toog zijn nog altijd met stro bedekt. De tijd kan dus toch stilstaan. De avond is jong en het nachtleven suddert op een laag pitje. Hoewel we maar met twee zijn, krijgen we toch een tafel voor vier. Terwijl een Griekse crooner tijdloze Griekse schlagers kweelt, verkennen we de kaart. Ook die blijkt nog steeds onveranderd. Ik besluit me aan een 'aperitief maison' (€4,50) te wagen, mijn partner kiest voor de 'mavrodaphne' of Griekse porto (€3,50). De keuze is snel gemaakt. Ik ga voor meze (€9,50) en een ouderwetse 'brochette mixte' (€14,50). De overkant opent met 'octopus grillé' (€8,90) gevolgd door de 'plateau du chef' (€14,50): lams-, rund- en varkensvlees. Het huisaperitief is een mix van fruitsap en Passoã. Behoorlijk zoet, net als de ersatzporto,die Griekse likeurwijn blijkt. We krijgen elk een bordje met een sneetje bruschetta. De tafeltjes staan behoorlijk dicht bij elkaar en we doen ons best om onze buren niet te horen. De huiswijn (€8 voor 1/2 l) werkt en de sfeer wordt steeds zuidelijker. Mijn meze bestaat uit 1 dolmade, blokjes feta, 1 scampi, 2 stukjes gebakken calamares, een ruime hoeveelheid tarama, een lamsbouletje en gemengde sla met komkommer en ui. Aan de overkant dezelfde sla met twee gegrilde octopustentakels, platte peterselie en schijfjes citroen. De hoofdgerechten kondigen zich theatraal aan. Met een zwaai plaatst de kelner een warmhoudplaat op ons tafeltje. Even later komt hij met mijn 'brochette mixte' en met een hoopje sla voor tafelgenoot. Het is even slikken wanneer de 'plateau du chef' arriveert. Midden in een grote inoxschaal liggen zes stukken gebraden vlees zeer vlezig te wezen. Links een flinke hoeveelheid rijst, rechts pasta en twee gebakken patatjes. Jammer dat mijn brochette en het vlees op het bord van mijn partner te lang in de pan lagen. Om de smaak wat te counteren besluit ik af te ronden met het zoetste aller gebakjes: baklava (€4). Ik krijg er een bolletje ijs en slagroom bij. Mijn tafelgenoot waagt zich aan een Griekse koffie (€1,80).

Gezellig restaurant. Rustiek kader op zijn Grieks. Beperkt vegetarisch aanbod.Alledaagse en traditionele Griekse keuken. De formule blijft goed scoren, maar de Hellaskeuken draait iets te veel op routine.

woord Tine Vos
(1/01/2005)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over HELLAS

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over HELLAS

Vlaanderenstraat 127
9000 Gent
Tel: 09/225.10.97

toon kaart


meer Grieks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden