Revue

Belgisch

Revue
© Revue
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €16 voor lunch (voor- en hoofdgerecht)
Voorgerecht €8 tot €21,50
Hoofdgerecht €15 tot €32
Nagerecht €7 tot €10
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 22:00
wo gesloten
do van 12:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 22:00

Over Revue

Revue nestelde zich recent op de hoek van de Nederkouter en de Ketelvest in de plaats van Bistro 't Keteltje. We installeren ons op het terras beneden aan het water. Heerlijke plek! Even twijfelen we tussen de hele avond 'small bites' delen of toch voor een hoofdgerecht gaan, uiteindelijk beslissen we om beide te combineren. Zo zijn we wel. Ondertussen staat er lekker brood met smout op tafel en bestellen we spumante rosé Bacio della Luna (€ 6). Als tapas kiezen we vitello tonnato (€ 13 - kalf, tonijnmayonaise, tomaat, avocado, kapper) en fishchips Revue (€ 13 - kabeljauw, gefrituurd, tartaar). De vitello wijkt af van het origineel, wat - ondanks mijn toch wel avontuurlijke smaak - in dit geval weinig meerwaarde brengt. Iets minder gepofte rijst, iets meer kappertjes graag! Verder zijn we zwaar gecharmeerd door de gefrituurde kabeljauw: overduidelijk vers en tartaar van het huis. Die (vis)lijn trek ik door naar de volgende gang: kabeljauw (€ 26 - puree, wortel, venkel, limoen mousseline). Mijn vriend landt bij het vlees: ribeye Simmental (€ 30 - saus, slaatje, frietjes) met pepersaus alstublieft. Ik lust daarbij wel de Vina Sardasol (€ 5), een soepele chardonnay. De saignant gebakken ribeye laat zich vergezellen door pepersaus, kropsla, tomaat en onweerstaanbare frietjes. Ongeschilde aardappelen, met de hand gesneden, goudgeel gebakken. Ik móét er af en toe eentje inpikken. Ik krijg een modern gedresseerd stevig stuk kabeljauw met gegrilde groenten. De puree en de nogal stevige mousseline volgen in aparte potjes. Zeker geen spijt van mijn viskeuze, alleen wil ik bij een volgende Revue iets mét frietjes proeven. De radicale renovatie en het eten bevallen, de sfeer en de bediening voelen dan weer een tikkeltje stijf. We ronden af met cappuccino (€ 3,50) en sambuca (€ 7) als digestief met zicht op de voorbijvarende bootjes.

Onweerstaanbare frietjes: ongeschilde aardappelen, met de hand gesneden, goudgeel gebakken

woord Elise Descamps
(1/07/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Revue

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  1/5

 
  1/5

Karel Vandamme - 5/07/16 21:25

Reeds drie maal lekker gaat eten bij Revue en dat moet eerst zeker gezegd worden: een op en top goede bediening van de serveerders. Maar bij de vierde maal ging het helemaal verkeerd en heb ik kennis mogen maken met de eigenaars. Van een arrogantie gesproken. Als het eten niet correct is, dan is het niet correct en hoef je daar niet schamper over te doen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Kobe - 29/03/16 14:42

Paar weken geleden gaan eten. Eveneens een probleempje met de reservatie, en fout lag blijkbaar bij ons (maar wel een drankje van het huis gekregen). Dan maar met een plaatsje aan de toog akkoord gegaan. De tapas waren lekker en hoofgerecht bleek hierdoor niet meer nodig.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Jan - 13/03/16 16:33

Nog nooit meegemaakt! Tijdig gereserveerd, bij aankomst beweerde de uitbater nooit telefoon gehad te hebben! Zei dat er enkel een optie geweest was. Via belgegevens op gsm aangetoond dat de bewering niet klopte. Man bleef ostentatief liegen en werd agressief op de koop toe! Personeel en gasten zaten met de ogen naar de grond gericht. Hier hoef je blijkbaar niet te zijn voor een aangename avond! Ongezien in welk restaurant dan ook zowel binnen als buiten Gent.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Revue

buurt: Kouter
Nederkouter 1
9000 GENT
Tel: 09/391.49.79

www.revue-gent.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden