Dish

Frans, Internationaal

Dish
© Fotoclaire
Kenmerken
KeukenFrans, Internationaal
Mogelijkheden levering aan huis
Prijzen
Voorgerecht €15 tot €22
Hoofdgerecht €23 tot €25
Nagerecht €9 tot €14
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:00
za van 19:00 tot 21:00
zo gesloten

Over Dish

Ladychef Barbara Van den Noortgate opende in het voormalige station van Okegem bij Ninove Dish, een restaurant met een seizoens- en streekgebonden keuken. De wachtzaal voor de reizigers werd verbouwd tot een apart zaaltje achter glas voor groepen. Ik word door de gastvrouw zelf vriendelijk ontvangen en mag plaatsnemen aan een stijlvol gedekt tafeltje. Ik zit op een lange bank van sobere grijze stof, die een beetje smal uitvalt. Ik ben de enige gast, maar het is nog vroeg en ik vermoed dat het restaurant snel zal vollopen. Maar ik zal hier de hele avond alleen zitten. Op een zaterdag! Hoe kan een restaurant op die manier overleven? Ik start met een krachtig glas huischampagne van Jean Moreau (€ 9,50), geserveerd met een tapenade van wortellof en een sorbet van rode kool met crumble van zwarte pens. Verrassende amuses. Ik kies voor het viergangenmenu (€ 49), dat opent met een mousse van rivierkreeft met rauwe witte en groene asperges, afgewerkt met verse écrevisse en een coulis van bieslook. De verse producten zijn lekker, de mousse wat flets. Het glas eikgelagerde chardonnay uit de Languedoc dat ik erbij drink,(€ 6) is lekker fris. Ik vervolg op aanraden van de gastvrouw met een uitstekend glas primitivo (€ 5,50). Het tweede voorgerecht, rollade van konijn, valt wat droog uit. Het sausje van kriek en de krulandijvie met zongedroogde tomaten en zwarte olijven erbij zijn nochtans prima. De in de oven gegaarde makreel met gebakken bloemkool, crème van bloemkool en couscous van bloemkool is subliem, maar de vinaigrette van ketjap komt er niets bij doen. Het begeleidende glas godello uit Galicië (€ 6) is top. Volgt nog een sorbet van meloen met crumble van porto, gemarineerde meloen met portoblokjes en een soepje van cavaillon met portoblokjes. Een uitstekend dessert.

Prachtige omgeving, ongelijkmatige gerechten.

woord Geert Bouckaert
(3/06/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Dish

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Dish

Jan Ockeghemstraat 2
9400 OKEGEM
Tel: 054/50.30.33

www.restaurant-dish.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden