Cochon de Luxe

Frans

Cochon de Luxe
© Cochon de Luxe
Kenmerken
KeukenFrans
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 19:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 19:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00

Over Cochon de Luxe

Tom Van Lysebettens (28) en zijn vrouw Alison Roels (27) kochten een verkommerd herenhuis waar een pitazaak in zat en verbouwden het tot een kleinschalig, stijlvol restaurant, waar de jonge Gentse chef sinds begin maart een hedendaagse interpretatie brengt van de klassieke Franse keuken. De opening van Cochon de Luxe werd al maanden geleden aangekondigd. We reserveerden begin december. Eindelijk is het zover. We zijn de eersten. Alison neemt onze jassen aan en probeert ons te verleiden om plaats te nemen aan de 'theatertafel' voor het raam, maar vlak bij de rosse buurt lijkt dat geen goed idee. We posteren ons twee tafeltjes verder. Aan de muur tegenover ons bevindt zich een lange brasseriebank met grote kussens. Er zijn hooguit 30 zitplaatsen. De inrichting is smaakvol en met lichte tinten. Uit de luidsprekers knalt Oscar and The Wolf, die al snel plaats maakt voor een strijkkwartet dat pophits speelt. Navraag leert ons dat het om Vitamin String Quartet gaat. Great stuff! Alison en Tom runnen het restaurant alleen. Om alles wat beheersbaar te houden, is er maar één menu, verkrijgbaar in vier, vijf of zes gangen. Wij gaan voor de vijf gangen (€ 55) met aangepaste wijnen (€ 20). Om de honger aan te scherpen bestellen we een uitstekend glas crémant d'alsace (€ 9). Hier geen cava. Alle wijnen komen uit Frankrijk. Als amuses krijgen we kraakverse garnaal met een emulsie van soja en crumble van kroepoek en Gentse kop met een merengue van pickles. Twee uitstekende smaakmakers. Het eerste voorgerecht oogt als een waar kunstwerkje: tartaar van oester met gemarineerde komkommer, crème van jonagold, chorizo-olie en komkommercress. Zeer fris en geweldige smaakcombinaties. Zelfs mijn tafeldame, die eigenlijk geen oesters lust, vindt dit een hemels gerechtje. De begeleidende licht minerale muscadet is goed gekozen. Het tweede voorgerecht bestaat uit Saint-Maure - een geitenkaas met askorst -, pancetta, zoete ui uit de Cévenne, brioche en een schuim van gerookte look. Klassieke Franse ingrediënten, maar bereid met moderne kooktechnieken. Hierbij komt een glas Zuid-Franse viognier. De derde wijn die Alison schenkt is een chardonnay uit de Macon met zes maanden eiklagering. Hij sluit goed aan bij het hoofdgerecht: perfect gegaarde kabeljauw met handgerolde couscous, een jus van wortel en in een glaasje apart geserveerd escabèche van mossel - opgelegd in limoen - en yoghurt. De zaak zit ondertussen bijna vol, maar alles loopt gesmeerd. Aan niets merk je dat Cochon de Luxe nog maar een week open is. Het menu vervolgt met twee desserts: mango met ijs van passievrucht en kokosschuim en 'superchocolade', stukjes chocolade met de S van Superman erop, een crumble van pistachenoten, spons van pistache, verse frambozen en coulis van frambozen. Een valse noot. Dit is te frivool, heeft zelf iets kinderlijks. We betalen 168,5 euro voor deze avontuurlijkere culinaire ervaring.

Hedendaagse benadering van de Franse keuken in stijlvol kader en ongedwongen sfeer.

woord Geert Bouckaert
(15/04/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Cochon de Luxe

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 10
 
  4/5

 
  5/5

Alex DM - 23/03/18 18:20

Wow, wat een ontdekking. Fijn gegeten met leuke bediening en lekkere wijn en dat alles aan een prijs waarbij je je niet bedrogen voelt. Lang leve Cochon!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Jane - 31/08/17 17:41

In één woord : FANTASTISCH ... ja ik roep het uit!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Jack - 30/09/16 19:01

Wreed goed restaurant. Het plaatje klopt over de hele lijn.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Marcel - 16/06/16 14:44

Echt goed adres. Dit restaurant heeft alles, prima creatieve keuken, super bediening, leuke sfeer, sobere maar mooie inrichting en betaalbaar. Allen daar heen zou ik zeggen. Vergeet de "hippe" en gehypete zaken dit is "the place to be"

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Striempje de Douanier - 10/02/16 10:34

Betaalbare en zeer originele menu. Echt een aanrader!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Mieke - 7/01/16 15:26

Super ... Sfeer , eten en drinken zijn er uitstekend.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Anna - 14/10/15 11:18

Amai, zo lekker en leuke plaats ook. Verfijnd maar toch niet pompeus of pretentieus. Topadresje!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Jake - 1/09/15 16:29

Kobe & 'foodie' friends ... eat your heart out, CDL is pas rock 'n roll, edgy en betaalbaar. Rock On !!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Eddy - 31/08/15 18:09

Eerlijke, fantasierijke keuken met een 'lekkere' hoek af. eigenlijk eerder 6/5...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Pieter Van den Berghe - 30/08/15 20:43

Zeer lekker, vers.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Cochon de Luxe

buurt: Zuid
Brabantdam 113
9000 GENT
Tel: 09/336.16.72

cochondeluxe.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden