Brasserie Belvédère

Belgisch-Frans

Brasserie Belvédère
© Contactpunt
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras, bar/lounge, eigen parking
Prijzen
Budget €€ 40
Voorgerecht €12,50 tot €16,90
Hoofdgerecht €16,90 tot €35
Nagerecht €7,80 tot €8,50
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:00 tot 23:00
wo van 11:00 tot 23:00
do van 11:00 tot 23:00
vr van 11:00 tot 23:00
za van 11:00 tot 23:00
zo van 11:00 tot 23:00

Over Brasserie Belvédère

De meest verzorgde brasseriekeuken van Destelbergen en wijde omtrek eet je bij Brasserie Belvédère, verzekerde een kennis ons. Wie hier achter het fornuis staat, kent inderdaad zijn stiel. Spijtig wel dat je kind aan huis moet zijn om vriendelijk bediend te worden. Twee jaar geleden heropende taverne Ter Linden als Brasserie Belvédère, een stijlvol restaurant-tearoom waar je ook dagschotels en snacks kunt eten. Wat we op de website zien en lezen, belooft veel goeds: een door de wol geverfde chef in de keuken, piekfijn gedresseerde borden en een interieur dat zo in de boekjes kan. In Belvédère betaal je meer dan in de gemiddelde brasserie, maar de chef mikt dan ook hoger dan de gewone steak friet en vol-au-vent. Op welke andere brasseriekaart prijken producten en ingrediënten als Siciliaanse fregola of taleggio? Een vriendelijke dame neemt onze jassen aan en wijst ons een tafeltje, helaas onder een geluidsbox waaruit de popmuziek luid schalt. Een andere plek kiezen is geen optie, want even verderop zit een luidruchtig gezelschap van tien de nieuwe suggesties voor te proeven. Een sympathiek initiatief, maar waarom dat per se op een drukke avond moet, ontgaat ons. We duiken vol goesting de kaart in en vinden snel waar we zin in hebben: als voorgerechten de scampi diabolique (€ 13,50) en de sint-jakobsvruchten met lente-ui, cherrytomaat, fregola en vierge met basilicum (€15,90). Gevolgd door ambachtelijke Gandahamkroketjes met salsa van meloen, tapenade van olijf, crumble van Gandaham en noten, en Le Larry-geitenkaasjes (€17,50) - een specialiteit van het huis - en paling in 't groen van de chef, een fris slaatje met tuingroenten en verse frietjes (€ 26,50). Bij de aperitieven - een cava (€ 6) en een witte porto (€ 4,50) - brengt de dienster een middelmatig amuusje van te koude buffelmozzarella, een kerstomaat en wat groene pesto. We krijgen ook één sneetje bruin brood uit de broodmand, en daar moeten we het bijna een uur mee stellen. Onze dienster negeert ons daarna compleet en vindt het ook niet nodig even te komen uitleggen waarom het zo lang duurt. De entrees die haar collega eindelijk brengt, maken een en ander goed: mijn vijf scampi's werden perfect beetgaar gebakken en drijven in een pittige tomatensaus met veel look en stukjes rode paprika. Extra brood erbij was lekker geweest, maar we blijven lucht voor de dienster. Mijn vriend geniet van zijn vier sint-jakobsvruchten, geserveerd op een bedje van fregola aangemaakt met basilicumolie, en kort gebakken volgens de regels van de kunst. De hoofdgerechten volgen sneller en kunnen al evenzeer bekoren: drie uit de kluiten gewassen, smeuïge kroketten, gepresenteerd op een kunstig gedresseerde combinatie van meloen, geitenkaas en tapenade. Aan de overkant een vijftal smakelijke vismoten in een zachte saus waarin kervel overheerst, vergezeld van verse frieten, verse mayonaise en een wat ordinair slaatje met komkommer, geraspte wortel, tomaat en rode witloofblaadjes. Na een ongeïnteresseerde 'Was het in orde?' van de dienster sluiten we af met koffie (€ 2,50). Het btw-briefje krijgen we net niet naar ons hoofd geslingerd. Erg tevreden over het eten maar toch wat ontdaan door zoveel onvriendelijkheid, rijden we huiswaarts.

woord Caroline De Ruyck
(27/03/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brasserie Belvédère

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  1/5

 
  1/5

Luc De Coninck - 13/02/18 17:19

Is gesloten en staat momenteel over te nemen !!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Audenaert Leen - 19/10/17 16:54

Nog nooit zoveel betaald voor gebakken paling! In totaal 8 zeer kleine stukjes waaronder 2 staartstukken en dat voor 29 Eur. Wel mooi geserveerd in een Le Creuset potje... Ik heb mij dan maar gevuld met de frietjes en tartaar maar dat kan je in een frietkot ook voor veel minder!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Brasserie Belvédère

Haenhoutstraat 2
9070 Destelbergen
Tel: 09/360.45.00

www.brasseriebelvedere.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden