Gök Garden

Turks

Gök Garden
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenTurks
Accommodatie terras, tuin, eigen parking
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €3,50 tot €12
Hoofdgerecht €13,50 tot €20
Nagerecht €5 tot €5
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:00 tot 14:30 en van 17:00 tot 23:00
wo van 11:00 tot 14:30 en van 17:00 tot 23:00
do van 11:00 tot 14:30 en van 17:00 tot 23:00
vr van 11:00 tot 14:30 en van 17:00 tot 23:00
za van 11:00 tot 23:00
zo van 11:00 tot 23:00

Over Gök Garden

De familie Gök, die in de Gentse Sleepstraat drie restaurants heeft, rukt op naar het platteland. In het vroegere L'Assiette Carréein Bachte-Maria-Leerne openden ze Gök Garden. Een gat in de markt. Gök Garden, de naam doet denken aan een Chinees restaurant, maar in dit geval dekt de vlag de lading. Achter het restaurant ligt een mooie tuin, waar het in de zomer vast fantastisch lunchen en dineren is. De parking staat, zelfs op een zondagavond, behoorlijk vol. Het is meteen duidelijk: Gök Garden draait. Het is dan ook een van de weinige, zo niet het enige Turkse restaurant in de streek van Deinze. Ik word vriendelijk ontvangen door de heer des huizes, die me in een tochtgat tussen de keuken en de toiletten plaatst. Niet zo aangenaam, maar het is het enige tafeltje dat vrij is. Reserveren is aangeraden. Maar dat heb ik dus niet gedaan. Ik zit in feite aan een tuintafel die hier bijgeplaatst is en waar, in tegenstelling tot de andere tafels geen linnen loper opligt, maar eenvoudige placemats. Een reserveplaatsje voor een late klant. De zwierige Turkse muziek die door het restaurant klinkt, komt hier slechts in vlagen aangewaaid. Een vriendelijke lokale jongedame brengt me de kaart. Daarop staan alle gerechten die je in een Turks restaurant kunt verwachten, van de klassieke voorgerechten over Turkse pizza's, stoofpotjes en grillades tot visschotels, zoals zalm, dorade en pangasius. Nieuw zijn lamscarré en -gigot flambé. Verkrijgbaar voor 2 personen. Was ik in gezelschap, ik zou daar direct voor gaan, maar ik ben in mijn uppie naar Bachte afgezakt en kies heel klassiek voor mezze (€11,50) en mixed grill (€16,50) met een half litertje rode wijn (€9). De wijn wordt keurig uitgeschonken en is vergezeld van een kommetje feta, pepers en heel erg pikante olijven. Ondanks de drukte komt de mezze snel op tafel. Het is een indrukwekkende en heerlijk verse portie gekende lekkernijen: tzatziki, tarama, calamares, börek, köfte, Russische salade, gamba en dergelijke meer met wat sla, tomaat en ui én -grappig- een BiFiworstje dat wat verloren gelopen lijkt. Daarnaast staat een mandje Turks brood, dat ik onaangeroerd laat, want anders krijg je je hoofdgerecht niet meer op, weet ik uit ervaring. Dat hoofdgerecht laat op zich wachten en ziet er minder indrukwekkend en vooral iets minder verzorgd uit dan in de Gentse vestingen van de familie Gök. De salade wordt apart geserveerd en ziet er niet helemaal fris uit. De rijst, de Griekse pasta en de aardappel in de schil met kruidenboter zijn al wat afgekoeld. Het vlees - lamsgehakt,-kotelet, -medaillon en kippenfilet - zijn uitstekend van kwaliteit en correct bereid. En na de mezze heb ik met het vlees alleen eigenlijk genoeg. Ik sluit af met een koffie (€1,60), zoals steeds bij de Turk met een likeurtje van het huis erbij. Gök Garden is misschien niet het beste restaurant van de Gök-dynastie, maar het is zeker en vast een zegen voor Deinze en omstreken.

woord Geert Bouckaert
(18/03/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Gök Garden

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 5
 
  3/5

 
  2/5

Jonah - 20/01/17 14:33

Wat iedereen hier wil gaan zoeken in deze Turkse eetfabriek begrijp ik niet. ER zijn zoveel gezellige en betere Turkse zaken in Gent en zeker in die buurt. Volk trekt volk vermoeden we...volg de kudde.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Ceulemans Luc - 4/07/15 12:29

Het was voorheen al lekker,maar met de doorgedreven veranderingen is het eten nu uitmuntend,de locatie is super, met het volledig vernieuwde tuinterras restaurant en het open veranda restaurant krijg je zeker waar en gezelligheid voor je geld.De gastheer Vêdat doet echt zijn uiterste best voor zijn klanten,dat merk je aan de continu evaluatie van het eten en de bereidingen,het veranderen van keukenpersoneel om toch de klant maar 100% tevreden te kunnen stellen.Ik ga zeker terug,zelfs speciaal naar daar vanuit Oostende.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Dieter - 15/04/15 15:57

Lekker gegeten voor een heel redelijke prijs, enkel de blonde dienster was niet zo dienstig (in tegenstelling tot haar collega en de uitbater zelf). De niet-typisch Turkse (maar klassieke en stijlvolle) inrichting is een echte verademing t.o.v. de restaurants in de Sleepstraat. Houden zo! We komen nog eens terug wanneer we in de buurt zijn!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Olieux - 24/03/15 20:01

zeeeeeeer lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Isabelle - 16/03/15 22:18

Toffe sfeer, vriendelijke en warme bediening! Ruime keuze uit voor en hoofdgerechten, snelle en nette presentatie. Buitenterras, en veranda palen aan het restaurant. Tip: best reserveren! Ik wens jullie nog heel veel succes in jullie :Gök Garden! Groeten,Isabelle.¿¿

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Gök Garden

Leernsesteenweg 56
9800 Bachte-Maria-Leerne
Tel: 09/380.25.15

gokgarden.be

meer Turks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden