Alice

Belgisch

Alice
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie ontbijt, brunch
Prijzen
Voorgerecht €8,90 tot €13,50
Hoofdgerecht €8,90 tot €16
Nagerecht €4 tot €7
Bancontact
Openingsuren
ma gesloten
di van 08:30 tot 17:30
wo van 08:30 tot 17:30
do van 08:30 tot 17:30
vr van 08:30 tot 17:30
za van 09:00 tot 18:00
zo van 09:30 tot 14:30

Over Alice

In het stijlvolle herenhuis waar tot voor kort Coeur D'Artichaut was gevestigd, opende zaakvoerder Eric de Wagenaere het dagrestaurant Alice, waar oervlaamse comfort food centraal staat. Wtf is Alice? Dat wordt meteen duidelijk als ik de inkomhal binnenstap, die in feeëriek roze is geschilderd. Naast een zwart-witfoto van Alice als jong meisje, staat een tekst op de muur, waarin ze zichzelf voorstelt. Huisvrouw uit Zelzate, geboren in 1930, werkte in de kruidenierszaak van haar ouders en kookte voor het hele gezin. 'Eten was altijd een feest'. Daarnaast een tekst van de Wagenaere zelf: 'Als kind genoot ik ervan om na school thuis te komen. Mijn moeder kookte als de beste.' Het restaurant is opgedragen aan de zaakvoerder zijn moeder en staat helemaal in het teken van haar keuken. Het team dat vroeger in Le Petit Coeur stond, blaast onder leiding van chef Frederik Stas traditionele Vlaamse gerechten nieuw leven in. David Sobrie, de kleinzoon van de legendarische Patisserie Sobrie in de Mageleinstraat, staat in voor desserts, taart en gebak. De sympathieke jonge diensters dragen een petite robe noire, een roze schortje en schattige roze schoentjes. De hele zaak blijkt in het roze gestoken te zijn. Aan de wanden prijken nog meer zwart/wit foto's, in de kasten staat servies uit vervlogen tijden. Aan de zoldering bungelen sierlijk kroonluchters, de stoelen zijn in empirestijl en uit de luidsprekerboxen klatert vroege jazz. Je waant je in een Weens koffiehuis. De menukaart, een fraai vormgegeven carnet met roze kaft en nog meer foto's van Alice, waaronder haar trouwfoto, is vrij uitgebreid. Je kunt hier 's morgens vroeg ontbijten, in de namiddag kun je genieten van een geurig kopje koffie met een stuk taart en de hele dag door zijn er boterhammen en soep te verkrijgen. Wil je wat uitgebreider lunchen, dan vind je je gading bij een salade, een quiche of de gerechten uit de keuken van Alice: bloedworst met appelmoes, orloffgebraad, balletjes in tomatensaus, stoverij met Liefmans Gouden Band. Ik kies voor tong in maderasaus (€ 16) en bestel er een glas Vacqueyras (€ 5,50) bij. De rhônewijn is lekker kruidig en krijgt het gezelschap van knapperige koekjes met kaassmaak, geserveerd in vintage wit porselein. Na enkele slokken verschijnt de ossentong op tafel. Een ruime portie met tomatensaus met champignons en vijf kraakverse kroketten. Nothing more, nothing less. De tong is zacht als boter, in de saus smaakt de maderawijn net genoeg door. Als bij toverslag word ik teruggeflitst naar mijn kindertijd. Ook ik repte me, net als de Wagenaere, van de lagere school op mijn knalblauwe fietsje naar huis om te kunnen genieten van de keuken van mijn moeder. Ik mijmer na met een koffie (€ 2,50), opgediend met een petit beurreke. Bam! Nog eens teruggeslingerd naar lang vervlogen landerige zondagnamiddagen. Goedkoop is het hier niet, maar alleen al de nostalgie die dit restaurant oproept, maakt dat het er heel fijn toeven is.

Traditionele Vlaamse gerechten in een nostalgische sfeer

woord Geert Bouckaert
(5/02/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Alice

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 7
 
  3/5

 
  5/5

Pierre - 10/07/16 20:10

Over deze zondagsbrunch niks dan lof. Uitgebreide keuze en kwalitatieve producten. Vlotte en correcte bediening. Op zomerse dagen is het buitenterras mooi meegenomen. Dank U wel!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Ilse - 14/02/16 19:46

Ik ben vorige zaterdag met een vriendin gaan lunchen, Alice is een mooie en gezellige zaak, het eten was vers, verzorgd en lekker. De bediening is een ander paar mouwen, de bestelling werd opgenomen door een arrogant, onvriendelijk meisje, duidelijk verveeld omdat we een vraag hadden over de gerechten en dat liever geen woord teveel zei. Bij het afrekenen aan de toog kon er een tweede keer geen glimlach of oogcontact vanaf. Jammer, dit geeft een heel onwelkom gevoel.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

PeterR - 14/02/16 18:20

Brunch geboekt op Valentijn arriveren om 11.50 krijgt mijn vrouw te horen dat de tafel niet klaar is en we buiten moeten wachten (in de regen !!). Ik ga zelf nog even gaan polsen of dit echt wel de bedoeling is, en ja hoor, buiten wachten. Dit terwijl de helft van het restaurant leeg is. Dat de tafel niet klaar is is op zich niet zo'n drama, maar doodleuk je klanten terug de regen in sturen om een rondje te lopen ?? Probleem zal bij mij liggen zeker ? Jammer genoeg hadden we met vrienden afgesproken, en zijn we dus teruggekomen. Het buffet is klein en op een zeer ongemakkelijke plaats, de tafels staan heel dicht op elkaar en je moet rechtstaan om andere klanten door te laten. Het eten zelf is ook niet echt speciaal en een beperkte selectie. Je krijgt 1 koffie, voor de volgende moet je apart afgerekenen, dit voor 33Eur per persoon??? Mijn opinie : vermijden er zijn veel betere plekken waar je ook tenminste niet buiten gestuurd wordt als je 10m te vroeg bent

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Anoniem - 7/02/16 21:46

Brunch was heel verzorgd en lekker maar 160€ voor 4 volwassenen en 1 kindje vinden we er net iets over... Ook jammer dat er bij reservatie niet gemeld werd dat we op een bepaald uur moesten buiten zijn voor de volgende shift.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Devi-Shri Vancoillie - 10/09/15 13:03

Een echte aanrader in Gent. De sfeer en interieur in het restaurant is zo inspirerend en gezellig. Het eten is echt heel lekker en met liefde gemaakt. Zo fier als Gentenaar om zo een mooie zaak in onze buurt te hebben. Doe zo verder!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Stefanie - 2/09/15 12:46

Heb er lekker ontbeten!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Notimportant - 3/05/15 17:27

Brunch om 12 uur. Je verwacht toch dat de "plato's" klaar staan en goed gevuld op een brunchbuffet? Niet dus, deze waren half of sommige bijna leeg van vorige shift. Je staat dan aan te schuiven en vraagt dan of er geen ... is. Het komt er aan meneer. Ze maken het klaar in de keuken. Tegen het eind van onze brunch waren ze goed gevuld....te laat. Onze lege borden moesten we zelf opstapelen op ons tafeltje en niet systematisch weg gehaald en dusdanig amper plaats. Personeel moet je opleiden, niet altijd hun fout. Mevrouw van de patron, die ik toevallig herkende, kwam zich eventjes bedienen maar keek zelfs niet op, een goede dag was te veel. Het zijn wel de klanten die maken dat ze eten op haar bord krijgt en niet omgekeerd. On a good note: het eten was wel lekker.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Alice

buurt: Korenmarkt
Onderbergen 6
9000 Gent
Tel: 09/277.92.35

alice-gent.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden